Ademcoach

“We all breath all the time. The way we breathe is what makes the difference”

Ken jij al de helende kracht van de adem?

Ademhaling is een belangrijk onderdeel van een goede levensstijl. Heb je wel eens bewust naar je eigen ademhaling geluisterd? Als we gestressed zijn dan gaat onze ademhaling heel snel. Zijn we ontspannen dan gaat deze een stuk langzamer. Door de drukte van alledag, het rennen van en naar werk, sportclubjes, sociale verplichtingen, etc. hebben veel mensen een verhoogde ademhaling zonder dat ze dat door hebben. Onbewust zijn we chronisch aan het hyperventileren, met allerlei gezondheidsklachten tot gevolg.

Vaak is er een periode met flinke stress aan vooraf gegaan. Bewust of onbewust. Je hebt negatieve gedachten of beelden. Iets is spannend voor je. Je maakt adrenaline aan en je gaat veel meer en dieper ademhalen dan je nodig hebt. Je kunt dit merken aan een ademhaling vanuit de borst en in een hoog ademritme zonder adempauzes. Je krijgt hierdoor veel te veel zuurstof binnen. Dit teveel aan zuurstof kan je lichaam niet verbranden en dit zorgt voor een disbalans in jouw lijf.

Hyperventilatie is een signaal van je lichaam dat het in een flinke stress-stand staat. En kan ook heel erg beangstigend zijn. Je kunt ook paniek en onrust ervaren. Door het gevoel van benauwdheid dat ontstaat, ga je nog intenser ademhalen. Zo ontstaat een vicieuze cirkel van een aanval van hyperventilatie. Op een gegeven moment heb je het gevoel dat je er niet meer uitkomt. Herken je dat?

Ademcoach Mill Cuijk Boxmeer

Ik kan je hierbij helpen

Als ademcoach kan ik je hierbij helpen.

We gaan je adempatroon in kaart brengen. En gaan op een rustige manier samen met jou kijken welke stappen we kunnen nemen om jouw adempatroon te verbeteren en daarmee de vicieuze cirkel te doorbreken.

We doen dit in kleine stapjes op een tempo die goed voor jou voelt. Die je weer vertrouwen geeft. Vertrouwen in jezelf en in jouw lichaam. We kijken daarbij niet alleen naar je ademhaling. Maar ook naar jouw mind en body. Want deze staan allemaal met elkaar in verbinding. Zodat je weer de rust in jezelf terugvindt.

Ik ga je leren hoe je met je ademhaling weer de controle terugkrijgt over je lichaam, je emoties en je leven. Je voelt je weer ontspannen, krachtig en energiek. Je zult je daarna echt een ander mens voelen. Vol vertrouwen en in balans.

We kijken samen naar wat jij nodig hebt en maken een aanpak speciaal voor jou. Soms is het verstandig om eerst met de kern van het probleem aan de slag te gaan. Datgene dat de stress veroorzaakt. Ook daar heb ik diverse mogelijkheden voor. We bespreken samen wat het beste is voor jou! 

De ademhaling kan helpen bij:

 • Hyperventilatie (chronisch)
 • Hoofdpijn (chronisch en migraine)
 • Longemfyseem COPD
 • Long Covid
 • Stress
 • Slaapstoornissen
 • Vermoeidheidssyndroom
 • Astma
 • Allergieën
 • Angst en paniekaanvallen
 • Bronchitis

Manon neemt je mee in het proces en doet dit op een kalme manier. Er is veel ruimte voor uitleg, vragen en een nabespreking en dat maakt het een waardevolle sessie. Verder heeft Manon een prettige stem die tijdens de sessie rust en vertrouwen brengt.

Simone

Reiki en ademcoach

Tarieven

Verbeter jouw ademhaling in een traject van 5 sessies voor € 375,- en ervaar het verschil.

De sessies vinden plaats in mijn praktijk in Mill. In overleg bestaat een online traject tot de mogelijkheden.

Contact

Wil jij werken aan je geluk en/of groei en met jezelf aan de slag? Neem nu de eerste stap! Boek hier jouw gratis kennismakingsgesprek. Daarnaast mag je me natuurlijk ook altijd even bellen, mailen of een whatsapp sturen. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met jou op.

In de media

The Breathwork Magazine

Meer weten hoe ik met ademwerk in contact ben gekomen en wat 'professionele ademhalers’ zelf doen als het op ademhaling aankomt? The Breathwork Magazine plaatste hierover een gaaf interview met mij: 

The Breathwork Magazine: Manon van Bakel - Ademcoach

Interview met ademcoach Manon van Bakel The Breathwork Magazine

Nog vragen? Misschien staan de antwoorden hieronder.

Hoe ziet een ademtraject eruit?

We kijken samen wat het best passend voor jou is. Dit kan zijn dat een ademtraject bestaande uit 5 sessies het beste voor jou is. Maar het kan ook zijn dat een andere aanpak beter werkt. Denk bijvoorbeeld aan een methode om het onderliggende probleem dat de stress veroorzaakt aan te pakken. Zoals bijvoorbeeld met behulp van het Boost your Mind traject. In ons intakegesprek bespreken we dit.

Wat kost een ademtraject?

Een ademtraject bestaat uit 5 sessies en kost € 375,-. Indien blijkt dat de kern van jouw probleem stress gerelateerd is en een van mijn andere methodes passender is, dan kunnen andere tarieven gelden. Zoals het Boost your Mind traject dat € 750,- voor 7 sessies kost. We bespreken altijd samen de opties door. Waarna jij een keuze kunt maken wat het beste voor jou voelt.

Hoelang duurt een sessie uit het ademtraject?

Een sessie duurt 60 minuten.

Wat gaan we in een ademtraject doen?

We starten de eerste behandeling met een intakegesprek. Van daaruit gaan we kijken wat jouw klachten en eventuele angsten zijn. We gaan je adempatroon in kaart brengen. En gaan op een rustige manier samen met jou kijken welke stapjes we kunnen nemen om jouw adempatroon te verbeteren en daarmee de vicieuze cirkel te doorbreken. Je leert hoe je de adem naar jouw buik kunt brengen. Maar ook een ademhalingstechniek om jouw ademhaling tot rust te brengen. Daarnaast kijken we per sessie wat jij specifiek nodig hebt en leer je extra tools om hiermee aan de slag te gaan.

Wat is chronische hyperventilatie/stress ademhaling?

Dit is een ademhaling uit de borst die te snel en te oppervlakkig is. Waardoor jouw lichaam in een continu staat van stress en paraatheid is. Hetgeen lichamelijke klachten kan gaan veroorzaken.

Wat is het verschil tussen acute hyperventilatie of chronische hyperventilatie/stress ademhaling?

Bij een stress ademhaling heb je > 12 ademhalingen per minuut. Je merkt dat je ademhaling in je borst zit. En dat je vage klachten krijgt. Het kan ook zijn dat je nog niet bewust door hebt wat er aan de hand is. Veel mensen hebben een te hoog ademhalingspatroon en zijn gewend dat hun lichaam altijd onder stress staat. Dit betekent echter niet dat dit geen lichamelijke klachten veroorzaakt. Bij acute hyperventilatie heb je > 24 ademhalingen per minuut. En ervaar je flinke paniek en onrust. Het kan zelfs zijn dat je denkt hartproblemen te hebben. Dit kan heel beangstigend zijn.

Wat zijn symptomen van acute hyperventilatie?
 • Bleekheid
 • Hartkloppingen
 • Duizeligheid, lichtheid in het hoofd
 • Gevoel van ademnood
 • Droge mond
 • Angst, paniek
 • Zweten
 • Misselijkheid
 • Opvliegers
 • Hoofdpijn
 • Tintelingen rond de mond, in handen en benen
 • Tetanie, verkramping/verlamming van lichaam (meestal kaak en handen het eerst)
 • Angst om dood te gaan
 • Flauwvallen
Kan ik voor een stress ademhaling bij jou terecht?

Jazeker kan dat. Samen gaan we kijken wat de verhoogde ademhaling veroorzaakt. En leer ik jou met ademtechnieken en andere tools weer tot een rustige ademhaling te komen.

Kan ik voor acute hyperventilatie bij jou terecht?

Jazeker kan dat. Ook bij acute hyperventilatie gaan we samen aan de slag om te ontdekken wat dit vandaan komt. En gaan we stap voor stap jouw ademhaling tot rust brengen.

Waar vinden de sessies plaats?

In mijn praktijk in Mill vinden de sessies plaats. Indien gewenst kunnen we dit, indien je op grote afstand woont, afwisselen met online. Maar zeker de eerste sessie vind ik het belangrijk om live jouw ademhaling te kunnen monitoren. Bij voorkeur vinden de sessies live in mijn praktijk plaats.

Wat is het voordeel om dit traject bij jou te doen?

Ik ben naast ademcoach opgeleid tot holistisch therapeut. Dit betekent dat ik niet alleen naar de adem kijk, maar ook naar de fysieke problemen en de mindset kijk. Ik kijk altijd naar het totaalplaatje. Hierdoor kan ik jou tailor made advies geven. En kunnen we voor jouw behandeling gebruik maken van mijn brede palet aan tools en mogelijkheden.

Worden de behandelingen vergoed door de zorgverzekeraar?

Nee, deze worden niet vergoed. Dit is een bewuste keuze. Het is voor mij belangrijk om onafhankelijk te zijn en daarbij niet te moeten voldoen aan de eisen van zorgverzekeringen. Om zo mijn klanten de beste kwaliteit te kunnen bieden. En hun te kunnen bieden wat het beste bij hun past. Zonder daar concessies aan te moeten doen vanuit de soms tegengestelde belangen van de zorgverzekeraars.

Daarnaast lopen de vergoedingen die zorgverzekeringen bieden elk jaar terug. Ik wil de juiste keuzes kunnen maken in mijn professionele en onafhankelijke manier van werken en behandelen.

Kan ik de kosten van een behandeling indienen als coachingskosten?

Ja, dit kan. Dit kan zowel bij een werkgever als deze hier budget voor aanbiedt. Maar kan ook als ondernemer als zakelijke coachingskosten opgevoerd worden. Ik kan je hiervoor een zakelijke factuur sturen.