praktijk voor bewustzijn, ontspanning en energie

BMR bij burn out

Wat kan ik je bieden als holistisch therapeut

“Het grootste avontuur is de ontdekkings-reis naar jezelf”

Totaal uitgeput. Zowel lichamelijk als geestelijk.

Jaren geleden merkte ik dat ik niet meer zo goed in mijn vel zat. Het liep allemaal niet meer zo lekker. Echt de vinger kon ik er nog niet zo goed opleggen. Maar ik had wel het gevoel dat ik niet meer in balans was. Dat werk/privé niet meer goed aansloten. Ook was ik onzeker geworden na een reorganisatie en of ik wel aan de verwachtingen kon voldoen.

Ik besloot een coach op te zoeken en dacht het nog wel bij te sturen. Misschien was dat ook wel gelukt als niet kort daarna het bedrijf van mijn man afbrandde. Die chaos en onzekerheid zorgde er voor dat ik pats boem ineens van mijn grondvesten geschut werd. Als ik achter mijn computer zat, zat ik er doelloos naar te kijken. Mijn hoofd leek vol met watten. Het werd me ineens duidelijk dat dit dus was wat ze met een burn out bedoelde.

Via de bedrijfsarts kwam ik bij een bedrijf terecht dat mij zou kunnen helpen met mijn burn out om te gaan. Maar het maken van lijstjes en andere opdrachten hielpen mij helemaal niet. Ook mistte ik de diepte om de echte kern op te lossen. Met rust en eigen kracht ben ik uiteindelijk weer opgekrabbeld. Maar dit heeft best een lange tijd geduurd.

Jaren later, tijdens mijn opleiding als Body Mind Release therapeut vielen er ineens heel veel kwartjes. En werd me ineens veel duidelijk. Welke ballast ik mee gedragen had. Hoe ik mijn positieve gevoelens had verloren door onzekerheid tijdens de reorganisatie. De onbewuste afhankelijkheid die ik had. En de energie die ik daardoor verloren was. In de Body Mind Release is dit exact datgene waar je mee aan de gang gaat. En wat je in 7 weken gericht aan gaat pakken. Waarna je snel weer meer levensvreugde, energie en ontspanning ervaart.

 Snel en effectief, direct naar de kern. Niet praten, maar doen! Deze prachtige methodiek en mijn eigen ervaring hebben er voor gezorgd dat ik na de Body Mind Release opleiding de specialisatie interventie specialist ben gaan volgen. Zodat jij geen onnodige energie hoeft te verdoen en met de juiste methodiek aan de slag kunt gaan! En daar help ik je graag mee.

Ik heb het gevoeld dat ik niet helemaal in balans ben

Symptomen van een burnout

De belangrijkste symptomen van een burn-out zijn vermoeidheid, uitputting, stress en spanning, angsten, een negatief zelfbeeld en het gevoel het – werk en/of het leven – niet meer aan te kunnen. Mensen met burn-out verschijnselen hebben vaak moeite met inslapen, omdat ze nog ( in gedachten) bezig zijn met de zaken die zij gedaan hebben of nog moeten doen. Het bekende piekeren! Daarnaast kunnen zich natuurlijk bij mensen met een burn-out allerlei fysieke klachten manifesteren zoals spierpijn, duizeligheid, prikkelbaarheid, somberheid, depressie, hoofdpijn, etc..
Volgens mij zijn stress, vermoeidheid en gebrek aan doel en levensvreugde de belangrijkste symptomen bij een burn-out.

BMR visie oorzaak burn-out

Er wordt vaak gedacht dat een burn-out ontstaat na een langere periode van emotionele, mentale en psychische overbelasting. Veel mensen koppelen werkdruk, saai werk en problemen op het werkvloer aan het ontstaan van een burn-out. Echter, er is nog een oorzaak die vaak over het hoofd wordt gezien: afhankelijkheid! Ik leg dit uit. Stel dat je vervelend en stressvol werk hebt en privé loopt het ook niet lekker. Logisch dat je dat veel energie kost. Maar met een gezonde hoeveelheid energie blijk je dat in de praktijk heel lang vol te kunnen houden. Hoe kan het dan dat jij deze situatie jarenlang volhoudt en opeens een burn-out krijgt?

Er moet dus iets zijn gebeurd waardoor jij deze dagelijkse hoeveelheid energie niet meer hebt. Je hebt jezelf dan letterlijk weggegeven. Hierdoor heb je niet meer de energie om door te gaan. De triggers om jezelf ‘weg te geven’ zijn vaak opkomende gevoelens van onzekerheid over jezelf, jouw mogelijkheden en de toekomst. Dit in combinatie met het verliezen van positiviteit.

De oorzaak van burn-out is daarom meestal een combinatie van werk, privé en innerlijke factoren die chronische stress en vermoeidheid opleveren. Om een burn-out effectief aan te pakken, zal je op individuele basis aandacht moeten besteden aan al deze aspecten.

Onze aanpak bij een Burn-out

De ballast die jij bij je draagt, bepaalt voor 95% hoe jij je voelt, denkt, handelt, reageert en omgaat met veranderingen in jouw werk- en privéleven. Denk bij deze ballast aan beperkende gevoelens, overtuigingen en angsten. Deze ballast bepaalt direct de mate van stress en spanning die jij ervaart in bepaalde situaties en of iets wel of niet lukt in jouw leven. Volgens Dr. Bruce Lipton – celbioloog, bepaalt deze ballast mede welke ziekten zich bij jou zouden kunnen ontwikkelen.

Niet alleen onze ballast heeft zo een enorm belastend effect op ons leven. Positieve gevoelens zoals zelfvertrouwen, doel, vastberadenheid, positiviteit, vreugde, eigenwaarde en zelfrespect kun jij zomaar verliezen door vervelende of traumatische ervaren gebeurtenissen in jouw leven. Het gemis aan deze positieve gevoelens maakt je afhankelijk van anderen. Gelukkig kun je jouw ballast met behulp van deze BMR methode gericht en effectief loslaten en jouw verloren positieve gevoelens weer terughalen. Wil jij weten hoe?

Burn – out traject

Binnen de Body Mind Release methode heeft Hans de Waard o.a. de innerlijke oorzaak van onze handel- en leefwijze welke zouden kunnen leiden tot een burn-out volledig in kaart gebracht. Deze kunnen wij gericht voor jou uittesten. Tijdens een individueel Body Mind Release behandelingstraject leren wij je deze zelfstandig los te laten en de positieve gevoelens die jij wellicht ooit verloren hebt weer terug te halen.

Dit traject duurt ongeveer 3 maanden waarbij je dagelijks twee x 10 minuten aan de slag gaat. Het resultaat is dat je al binnen een paar weken meer energie, levensvreugde en ontspanning ervaart. Je overziet jouw leven, geeft jezelf niet meer weg en durft weer keuzes te maken. Naarmate het traject vordert ga je jezelf echt een ander mens voelen. 

Een BMR burn – out behandeling biedt jou

 • Niet praten over problemen maar gerichte aanpak oorzaak van klachten.
 • Je krijgt bewustwording over de innerlijke oorzaak van jouw levensklachten.
 • Je hoeft niet te leren omgaan met burn-out. Wij leren jou de innerlijke oorzaak gericht aan te pakken.
 • Je durft weer keuzes te maken en weet weer wat wel of niet bij jou past.
 • Met kleine levensaanpassingen leer jij een groot positief verschil te maken in jouw leven.
 • Je leert anders omgaan met energievretende situaties en personen.

Het komt goed. Maar dan moet jij er wel komen. Wil jij de innerlijke oorzaak van jouw burn-out klachten gericht en bewezen effectief aanpakken? Maak dan nu een afspraak.

Hoeveel kost BMR therapie

Tarieven

Body Mind Release traject

 • Bodymindrelease traject: 7 behandelingen/sessies : € 750,- bij betaling voorafgaand aan het traject
 • Betaling in 3 termijnen is mogelijk. Bij betaling in 3 termijnen kost het bovengenoemde traject € 795,-.
 • Losse coach sessie b.v. voor gekwetst stuk: € 95,-
 • Indien gewenst kan het Body Mind Release traject ook online plaatsvinden.

   BMR nazorg sessies

   Mocht je op een gegeven moment behoefte hebben om de BMR op te frissen dan zijn er de BMR nazorg sessies.

   • 3 sessies om BMR te onderhouden € 310,-
   • BMR losse opfris sessie € 110,-

   Vergoeding

   Body Mind Release therapie wordt steeds vaker vergoed door de werkgever. Vanuit het jaarlijkse persoonsgebonden budget kan het weggezet worden als een stuk persoonlijke ontwikkeling. Vraag naar de voorwaarden bij jouw bedrijf.

   Ben je ondernemer en is de coaching voor jezelf dan kun je de kosten onder advieskosten boeken.

   Boek jouw gratis inzichtengesprek,
   of stel me je vraag:

   5 + 6 =

   Achterdijk 40a
   5451 NN  Mill (Noord Brabant)

   Mill ligt bij Uden (15 min), Boxmeer (15 min), Nijmegen (20 min), Oss (30 min)

   Manon Van Bakel
   06 27 11 74 53
   info@zuiverenpuurpraktijk.nl

   Zuiver & Puur, praktijk voor bewustzijn,
   ontspanning en energie