Body Mind Release therapie

“Alles wat je aandacht geeft groeit”

Voelen jouw medewerkers zich tevreden, fit en blij? Gaan ze elke dag met plezier aan het werk?

Vast niet altijd. Het gaat tenslotte om mensen. Zou je dit wel graag willen? Dan help ik je graag! Want uitval op de werkvloer voorkomen is al stap één. Maar ook als een medewerker al uitgevallen is kan ik de helpende hand bieden. 

Een bedrijf is pas vitaal, als het gezonde en gedreven medewerkers heeft. Daarom ben ik ontzettend gemotiveerd om dit te helpen bereiken. Voorkomen en aanpakken van (werk)stress dát is waar het om gaat. Wanneer hier te lang mee gewacht wordt lopen de kosten en de psychische gevolgen in sneltreinvaart op.

De oplossing

‘Body Mind Release’ is een krachtige methode die effectief bijdraagt om het maximale potentieel uit medewerkers te halen. Naast ‘Body Mind Release” biedt Zuiver & Puur ook de Interventie Specialist, speciaal bij preventie- en verzuimtrajecten.

Verzuim, preventie- en verzuimprogramma

Body Mind Release is bij uitstek geschikt voor medewerkers die (langdurig) ziek zijn óf dreigen te raken. Het traject is bij voorkeur preventief in te zetten voor de medewerkers die al enige tijd kampen met stress, spanning, vermoeidheid en concentratieproblemen op het werk. Zij hebben nu eenmaal een grotere kans om te verzuimen en zelfs om langdurig ziek te worden. En zo kun je uitval voorkomen.

Maar ook voor de medewerker die reeds is uitgevallen schakel je Zuiver & Puur in voor een spoedige, duurzame en vitale re-integratie.  Dit gaat in goed overleg met de medewerker, de casemanager en de bedrijfsarts.

Het traject, inclusief de verslaglegging, voldoet aan alle eisen van de Wet Verbetering Poortwachter. ‘Body Mind Release – Interventie Specialist’ zorgt ervoor dat jouw medewerker binnen 7 weken weer in zijn of haar kracht gaat staan.

Opleiding en ontwikkeling, Maximaal potentieel

Daarnaast is het met deze methodiek ook mogelijk om méér uit medewerkers te halen. ‘Gewone’ trainingen kunnen hooguit datgene wat er op dat moment in jouw vat zit optimaliseren.

Ieder mens bezit van nature alle positieve gevoelens (lees: vaardigheden). Echter onze ballast kleurt de bril waarmee we naar onszelf, de ander en het leven kijken. Met ‘Body Mind Release’ haal jij alle ballast weg en plaats je alle positieve gevoelens terug. Daarmee ontdek je nieuwe talenten én kun je vervolgens jouw competenties verder ontwikkelen of verbeteren. Kortom een prachtige methode om het volle potentieel dat in jou of jouw medewerkers zit, te benutten.

WW en WIA

Daarnaast kan ik ook helpen bij duurzame re-integratietrajecten. Ik kan medewerkers helpen die in de WW of WIA (via het UWV) zijn beland. Mijn missie is om hen te helpen met vernieuwd vertrouwen en positiviteit de toekomst in te gaan. Zodat ze de beste stappen zetten om het beste uit hun zelf te halen.

Nu aan de slag!

Wil jij meer uit je medewerkers halen? Wil jij ze iets bieden wat échte verandering teweeg brengt en wat de kwaliteit van leven verhoogd? Waarin ze hun competenties verder kunnen ontwikkelen, creatiever, flexibeler en oplossingsgericht gaan werken. En dus ook jouw bedrijf een nieuwe boost kunnen geven? Want geluk op de werkvloer straalt ook uit op jouw bedrijf.

Happy employees, happy customers, happy company.

Kortom gun het jouw mensen, jezelf en je bedrijf!

De doorlooptijd van 7 weken is kort en de investering meer dan waard.

Wie ben ik?

Ik heb meer dan 20 jaar als senior consultant bij grote financiële instellingen gewerkt. Samenwerken met collega’s, interne politiek en gevoeligheden, tegengestelde belangen, de dynamieken op de werkvloer zijn mij niet vreemd.

Daarnaast heeft mijn man een succesvolle onderneming waar ik regelmatig als sparring partner actief ben. Waardoor ik zowel inzicht en ervaring heb vanuit de kant van het bedrijf als vanuit de werknemer.

Ook ik heb in het verleden mijn struggles en leermomenten gehad. Een aantal jaren geleden merkte ik dat mijn werk-privé balans niet in orde was. Ik dacht het bij te sturen door middel van een coach traject. En wellicht was dat wel gelukt als het bedrijf van mijn man niet op Nieuwsjaarsdag afgebrand was. Dat was de laatste druppel die de emmer over deed stromen. Toen ik een paar dagen later achter mijn laptop zat merkte ik dat ik apatisch naar het beeld zat te staren. Mijn hoofd leek vol watten. Het was gewoon op.

De weg naar de Arbo-arts, de re-integratie, begeleiding door een interventie bureau, het kwam allemaal voorbij. Na een half jaar was ik weer aan het werk. Helaas kende ik Body Mind Release toen nog niet. Want dat zou heel veel gescheeld hebben. Zowel in aanpak als in tijd. Voor bedrijf én medewerker.

Vanuit de BMR zorgen we er voor dat de medewerker binnen 6 weken weer op eigen benen staat. In eigen kracht. Vol energie.

Vaak wordt gedacht dat een burn out ontstaat doordat je te druk geweest bent. Vanuit de BMR hebben we de filosofie dat je door een bepaalde situatie onzeker over jezelf geworden bent en je energie afgegeven hebt aan de mensen om je heen. Dat opende inderdaad mijn ogen. Dat ik na een reorganisatie onzeker over mezelf was geworden. Dat ik aan mezelf twijfelde en mezelf dus weg gaf. Want als je weer vol energie en zelfverzekerd in je schoenen staat dan is de hoeveelheid werk helemaal geen probleem meer. Vanuit de BMR zorgen we er voor dat de medewerker binnen 6 weken weer op eigen benen staat. In eigen kracht. Vol energie. De resultaten zijn echt heel hoog. Het is fantastisch om te zien wat voor transformatie ze doormaken.

Juist mijn achtergrond en ervaring maken dat ik mij goed in kan leven in zowel de behoeften en belangen van de medewerker als die van het bedrijf zelf. Ik voel het echt als mijn missie en passie om te zorgen voor tevreden medewerkers en tevreden bedrijven. Iemand na een burn out weer zien stralen en vol energie aan de slag te zien gaan is het mooiste wat er is.

 In het dagelijks leven heb ik een gezin met twee jonge kinderen en een drukke, stressvolle fulltime baan. Het laatste jaar merkte ik steeds meer onrust in mijn lijf en hoofd. Ik kon dit geen goede plek geven waarna ik medicijnen kreeg van de huisarts om mijn spierspanning en psyche te ondersteunen. Aangezien ik geen medicijnen fan ben, besloot ik op zoek te gaan naar een andere oplossing.

Op dat moment kwam Manon “voorbij” met haar body en mindrelease therapie. Dat is wellicht wel iets voor mij was mijn gedachte. Na een intakegesprek was er direct een klik en de manier van behandelen sprak mij enorm aan. Mijzelf open stellen ten opzichte van anderen vind ik erg moeilijk, maar door de wijze waarop deze therapie verliep ging het mij toch gemakkelijk af. Manon luisterde goed naar mij en pakte de signalen, die ik onbewust afgaf, erg goed op waardoor ik meer inzicht kreeg in mijn sterke en zwakkere karaktereigenschappen.

Door de therapie, en aansluitende reiki behandelingen, heb ik uiteindelijk kunnen stoppen met mijn medicijnen en heb ik de rust en kalmte in mijzelf terug kunnen vinden. Ik heb meer inzicht gekregen in wie ik ben en waar ik op moet letten om niet weer terug te vallen in mijn oude gewoontes. Ik breng nog steeds regelmatig een bezoek aan de praktijk om de positieve lijn die ik tot nu toe heb doorgemaakt, verder door te zetten in de toekomst. Voor mij zeker een aanrader als je op zoek bent naar de rust in lijf, hoofd en je zelfkennis te verrijken.

Manon, dank je wel voor je inspanningen en fijne gesprekken die we hebben gehad en we gaan elkaar in de toekomst zeker nog zien.

Dennis (39 jaar)

Voordat ik aan het traject begon was ik ontzettend vermoeid, had veel vage klachten en zat niet lekker in mijn vel. Ik had al van alles geprobeerd. Daarom was ik van tevoren best sceptisch. Eerst zien dan geloven dacht ik.

Mede door een enthousiaste Manon ben ik hier in gaan geloven. Naarmate de weken vorderden merkte ik dat ik steeds positiever in het leven ging staan en steeds meer energie kreeg. Ik kon weer gaan sporten en dingen doen waar ik eerst geen puf meer voor had.  Ik heb grote sprongen gemaakt. 

Ik ben veel over mezelf te weten gekomen, iets wat ik niet had verwacht. Ik kan nu makkelijker op de rem trappen en ik merk dat ik minder snel de gaten voor een ander dicht loop.  Nu na 7 weken kan ik zelfstandig verder. Waarbij ik weet dat ik altijd op Manon terug kan vallen mocht dit nodig zijn. Ik kan dit traject dan ook aan iedereen aanbevelen.

Muriëlle (47 jaar)

Inzicht, rust, geluk! Geheel open en zonder verwachtingen stapte ik in het Body Mind Release traject. Wat een inzicht heb ik gekregen en wat ontzettend doeltreffend heeft dit gewerkt voor mij! Dankzij de prettige manier van werken en de positieve energie van Manon groeide ik iedere week. Wat heerlijk!

Dion (30 jaar)

Kosten

Body Mind Release als ontwikkeltraject, verzuim- of preventie interventie voor bedrijven.

€ 1.200,- vrijgesteld van BTW
bestaande uit Body Mind Release : 7 sessies en 2 nazorgmomenten.

Coaching wordt in de basis niet vergoed door de zorgverzekeraar. In sommige aanvullende pakketten staan wel mogelijkheden tot vergoeding. U kunt hiervoor het beste zelf contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

Kosten voor de coaching kunnen worden opgegeven met de jaarlijkse aangifte van de inkomstenbelasting bij de belastingdienst.

Ben je ondernemer en is de coaching voor jezelf dan kun je de kosten onder advieskosten boeken.

Body Mind Release wordt steeds vaker vergoed door de werkgever. Vanuit het jaarlijkse persoonsgebonden budget kan het weggezet worden als een stuk persoonlijke ontwikkeling. Vraag naar de voorwaarden bij jouw bedrijf.

Contact

Voor meer informatie kun je contact met mij opnemen per mail, telefoon of een afspraak plannen.