praktijk voor bewustzijn, ontspanning en energie

Body Mind Release therapie

Wat kan ik je bieden als holistisch therapeut

“Body Mind Release is niet praten maar gewoon doen”

Vastzitten geeft een gevoel van stress, spanning, vermoeidheid, verlies van positiviteit en heel veel negatieve gedachten.

Het loopt niet lekker meer en je weet niet hoe je het bij moet sturen. Erover praten en klagen maakt het gevoel vaak alleen maar erger. Het is zelfs zo dat je de bestaande situatie zo in stand houdt. En er voor zorgt dat je in een negatieve spiraal terecht komt. “Je moet het loslaten” krijg je vaak te horen. Maar hoe dan? Want vaak komt het gevoel als een boemerang dubbel zo hard weer terug. Kortom het voelt als een grote uitdaging.

Maar wat als ik je nu vertel dat het helemaal niet zo moeilijk voor jou is om deze stap te maken en deze verandering in gang te zetten?

Dit kan door de Body Mind Release methode waarbij jij jouw gekleurde bril, die gekleurd is door al jouw ervaringen en gedachten, weer helemaal schoon kunt maken. Dit doe je door je te bevrijden van jouw ballast. En het fijne is, we gaan niet meer praten maar doen!

Welke therapie helpt als je niet lekker in je vel zit

Dé oplossing

Body Mind Release (BMR): de bewezen Body Mind Release methode is gebaseerd op ballast loslaten. Denk bij deze ballast aan beperkende gevoelens, overtuigingen, angsten en programmeringen. Deze methode zorgt ervoor dat jij bevrijd wordt van deze ballast. Eenvoudig, snel en makkelijk. Loslaten was nog nooit zo makkelijk. De ballast die jij bij je draagt, bepaalt namelijk voor 95% hoe jij je voelt, denkt, handelt, reageert en of iets wel of niet lukt in jouw leven. Naast het loslaten van ballast krijg je een tool om voor je verdere leven mee te nemen. Zodat jij je vermogens weer gebruikt en de resultaten bereikt vanuit je eigen kracht en energie.

Hoe pakken we dit aan?

Binnen de Body Mind Release methode hebben wij de innerlijke oorzaak van al jouw levensklachten volledig op lichaamsniveau in kaart gebracht en kunnen deze gericht uittesten. Vervolgens leren wij jou deze ballast zelfstandig los te laten en jouw positieve gevoelens weer terug te halen. Body Mind Release ondersteunt jou in het verminderen en oplossen van het volgende:

 • Gevoelens van stress, spanning en onrust
 • Burn-out
 • Somberheid
 • Afhankelijkheidsgevoelens
 • Gedragsproblemen
 • Negatief denken en piekeren
 • Angsten
 • Gebrek aan zelfvertrouwen
 • Traumaverwerking
 • Algeheel gevoel van niet lekker in je vel zitten
 • Paniekaanvallen
 • Lusteloosheid, vastzitten en tot niets komen
 • Vermoeidheid
 • Niet kunnen genieten

Het programma

Voor het programma ‘Body Mind Release’ kom je wekelijks bij mij in de praktijk langs, gedurende 6 tot 7 weken.  Ik vertel je hoe je aan jouw ballast (lees: beperkende gevoelens en overtuigingen) bent gekomen, wat deze ballast met jou doet en waar deze ballast bij jou zit. Vervolgens leer ik jou deze ballast zelfstandig en effectief los te laten én om jouw verloren positieve gevoelens weer terug te halen.

Wat kan ik jou bieden?

 • Jouw eigen persoonlijke traject
 • Plezier en energie
 • Het ontwikkelen van meer zelfvertrouwen
 • Het ontwikkelen van je zelfbewustzijn
 • Het ontdekken van jouw blokkades en ballast
 • Het resetten en herprogrammeren van jouw mindset
 • Niet praten, maar doen!
 • 60-90 minuten per sessie
 • Afgestemd op jouw persoonlijke behoeften
 • Indien nodig aangevuld met tools uit de holistische therapie
 • Buiten therapietijd ben ik bereikbaar voor al jouw vragen
 • Je ontvangt een werkboek met alle informatie en opdrachten
 • Jou zo snel mogelijk weer terug in balans krijgen zodat het leven jouw weer toelacht!
 • Zodat je weer vol energie en positiviteit van het leven kunt gaan genieten!

Na dit traject

 • Sta jij weer in jouw eigen kracht
 • Voel je jezelf weer in balans
 • Sta je energiek en positief in het leven
 • Heb je meer inzicht in jezelf gekregen
 • Weet je hoe je ballast los kunt laten
 • Kun je effectiever communiceren
 • Heb je weer rust in je hoofd
 • Voel je je zelfverzekerd
 • Zet jij jezelf weer op nummer 1!
 • Kun je de Body Mind Release methode zelf in de praktijk toepassen

Neem nu de eerste stap!
Boek hier jouw gratis inzichtengesprek

 In het dagelijks leven heb ik een gezin met twee jonge kinderen en een drukke, stressvolle fulltime baan. Het laatste jaar merkte ik steeds meer onrust in mijn lijf en hoofd. Ik kon dit geen goede plek geven waarna ik medicijnen kreeg van de huisarts om mijn spierspanning en psyche te ondersteunen. Aangezien ik geen medicijnen fan ben, besloot ik op zoek te gaan naar een andere oplossing.

Op dat moment kwam Manon “voorbij” met haar body en mindrelease therapie. Dat is wellicht wel iets voor mij was mijn gedachte. Na een intakegesprek was er direct een klik en de manier van behandelen sprak mij enorm aan. Mijzelf open stellen ten opzichte van anderen vind ik erg moeilijk, maar door de wijze waarop deze therapie verliep ging het mij toch gemakkelijk af. Manon luisterde goed naar mij en pakte de signalen, die ik onbewust afgaf, erg goed op waardoor ik meer inzicht kreeg in mijn sterke en zwakkere karaktereigenschappen.

Door de therapie, en aansluitende reiki behandelingen, heb ik uiteindelijk kunnen stoppen met mijn medicijnen en heb ik de rust en kalmte in mijzelf terug kunnen vinden. Ik heb meer inzicht gekregen in wie ik ben en waar ik op moet letten om niet weer terug te vallen in mijn oude gewoontes. Ik breng nog steeds regelmatig een bezoek aan de praktijk om de positieve lijn die ik tot nu toe heb doorgemaakt, verder door te zetten in de toekomst. Voor mij zeker een aanrader als je op zoek bent naar de rust in lijf, hoofd en je zelfkennis te verrijken.

Manon, dank je wel voor je inspanningen en fijne gesprekken die we hebben gehad en we gaan elkaar in de toekomst zeker nog zien.

Dennis (39 jaar)

Voordat ik aan het traject begon was ik ontzettend vermoeid, had veel vage klachten en zat niet lekker in mijn vel. Ik had al van alles geprobeerd. Daarom was ik van tevoren best sceptisch. Eerst zien dan geloven dacht ik.

Mede door een enthousiaste Manon ben ik hier in gaan geloven. Naarmate de weken vorderden merkte ik dat ik steeds positiever in het leven ging staan en steeds meer energie kreeg. Ik kon weer gaan sporten en dingen doen waar ik eerst geen puf meer voor had.  Ik heb grote sprongen gemaakt. 

Ik ben veel over mezelf te weten gekomen, iets wat ik niet had verwacht. Ik kan nu makkelijker op de rem trappen en ik merk dat ik minder snel de gaten voor een ander dicht loop.  Nu na 7 weken kan ik zelfstandig verder. Waarbij ik weet dat ik altijd op Manon terug kan vallen mocht dit nodig zijn. Ik kan dit traject dan ook aan iedereen aanbevelen.

Muriëlle (47 jaar)

Na mijn Body Mind Release traject sta ik bewuster in het leven, ben ik beter in contact met wat ik nodig heb en hoe anderen mij beïnvloeden en wat ik hiermee kan. Mijn hoofd is meer helder en mocht ik in de toekomst blokkades tegenkomen, dan heb ik zelf de tools om deze aan te pakken.

Manon heeft mij op een heel persoonlijke, individuele manier begeleid. Ik voelde me heel vertrouwd bij haar. Bij welke afspraak keken we samen naar de behoeftes op dat moment in combinatie met de te behalen doelen. Vanaf het eerste moment voelde ik een fijn klik, heel erg waardevol!

Manon, je hebt mij ontzettende geïnspireerd en ik verwacht dan ook zeker dat wij contact zullen houden voor andere trainingen. Manon, je bent een ontzettend fijn mens!

Brigit (42 jaar)

Tijdens mijn burn out ben ik bij Manon terecht gekomen. En ben ik met de Body Mind Release methode aan de slag gegaan. Manon heeft altijd een luisterend oor. Je voelt je snel bij haar op je gemak. In haar prachtige ruimte kom je helemaal tot rust. De eerste Body Mind Release sessie sloten we af met een Reiki behandeling. Daarna voelde ik me weer helemaal energiek.

Manon kan iemand goed de spiegel voorhouden en stelt de juiste vragen waardoor je zelf gaat nadenken. Je gaat echt aan de slag met jezelf en jouw eigen belemmeringen en overtuigingen. Bij elk consult stonden we stil bij mijn vorderingen en wist ik waar ik nog aan te werken had. Manon is een gevoelsmens met echte aandacht voor de persoon.

Het Body Mind Release traject heeft mij meer inzicht gegeven om  mijn eigen overtuigingen op een positieve manier te beïnvloeden en deze bij mezelf naar boven te halen door deze regelmatig te benoemen.

Ook heb ik meer inzicht gekregen in mijn belemmerende en negatieve gevoelens en gedachtes en deze weer om te zetten naar positieve gevoelens en gedachtes. Ik ben nu zekerder van mijzelf en durf mijn gevoelens beter uit te spreken en kenbaar te maken.

Suzan (40 jaar)

Inzicht, rust, geluk! Geheel open en zonder verwachtingen stapte ik in het Body Mind Release traject. Wat een inzicht heb ik gekregen en wat ontzettend doeltreffend heeft dit gewerkt voor mij! Dankzij de prettige manier van werken en de positieve energie van Manon groeide ik iedere week. Wat heerlijk!

Dion (30 jaar)

Nadat ik emotioneel vastgelopen was, kwam ik op de website van Manon terecht. Het gaf me meteen een goed gevoel. En ik wist, daar moet ik zijn.

Manon is een fijne, open persoonlijkheid waar je jezelf veilig bij voelt en ik mezelf open durfde te stellen. Ze nam alle tijd voor mij. Was warm en betrokken en kan heel goed luisteren.

Ik voel me super goed nu. Heb meer levensvreugde, geniet van de kleine mooie dingen die er zijn en ben positiever naar mezelf gaan kijken. Ik kan echt iedereen dit traject aanraden.

Miranda (43 jaar)

Ik voelde mezelf niet fijn meer op mijn werk. Ik zat niet goed meer in mijn vel en verwaarloosde mezelf. Ik vond niets meer leuk. Uiteindelijk zat ik diep in de put. Ik had al besloten dat ik Reiki 2 bij Manon wilde volgen en werd ook getrokken naar het Body Mind Release traject. Toch heeft het even geduurd voordat ik daadwerkelijk de stap durfde te zetten.

Daar ben ik nu zo blij mee. Ik heb weer plezier in het leven. Energie om dingen te doen. Zin om sociale contacten weer op te zoeken. Niet meer piekeren of in de put zitten maar ik kan weer genieten van het leven!

Manon heeft een hele fijne open houding. Ze gaf mij het gevoel dat alles bespreekbaar was. Daarnaast had ik altijd de mogelijkheid om contact op te nemen als er iets was of als ik daar behoefte aan had.

Manon en dit traject hebben echt mijn leven veranderd! Ik had dit echt al veel eerder moeten doen!

Karin (38 jaar)

Hoeveel kost BMR therapie

Tarieven

Body Mind Release traject

 • Body Mind Release traject: 7 behandelingen/sessies: € 750,- bij betaling voorafgaand aan het traject
 • Betaling in 3 termijnen: € 265,- per maand
 • Losse coach sessie bijv. voor gekwetst stuk: € 95,- (kijk bij veelgestelde vragen voor een uitleg)
 • Het traject kan ook online plaatsvinden

   BMR nazorg sessies

   Mocht je op een gegeven moment behoefte hebben om de BMR op te frissen dan zijn er de BMR nazorg sessies.

   • 3 sessies om BMR te onderhouden € 310,-
   • BMR losse opfris sessie € 110,-

   Vergoeding

   Body Mind Release therapie wordt steeds vaker vergoed door de werkgever. Vanuit het jaarlijkse persoonsgebonden budget kan het weggezet worden als een stuk persoonlijke ontwikkeling. Vraag naar de voorwaarden bij jouw bedrijf.

   Ben je ondernemer en is de coaching voor jezelf dan kun je de kosten onder advieskosten boeken.

   Achterdijk 40a
   5451 NN  Mill (Noord Brabant)

   Mill ligt bij Uden (15 min), Boxmeer (15 min), Nijmegen (20 min), Oss (30 min)

   Manon Van Bakel
   06 27 11 74 53
   info@zuiverenpuurpraktijk.nl

   Zuiver & Puur, praktijk voor bewustzijn,
   ontspanning en energie