Emoties Loslaten en Je Leven Transformeren

Leer je emoties loslaten

In deze blog gaan we het hebben over loslaten. Loslaten wat jou niet meer dient, waar je last van hebt, waar je door blokkeert. Kortom datgene dat zorgt dat het even niet stroomt in jouw leven. Ontdek hoe het omarmen, doorvoelen en loslaten van emoties je kan bevrijden van beperkende overtuigingen en je in staat stelt om een leven van innerlijke vrede en succes te creëren.

Loslaten wat jou niet meer dient

Loslaten….het klinkt zo makkelijk. Maar is oh zo moeilijk. Vooral omdat we het als kind nooit geleerd hebben. Emoties niet echt doorvoelt hebben. We hebben geleerd emoties te onderdrukken. Weg te duwen. Kusje er op, hier heb je een snoepje, stoppen met huilen. En door….. Dat is in ieder geval zoals ik het vroeger geleerd heb. En velen met mij.

Emoties willen gezien worden

Terwijl ik nu weet dat je een emotie beter er kunt laten zijn. Een emotie wil gezien worden, doorvoeld en geaccepteerd worden. Dat het er mag zijn. En het gekke is, het doorvoelen van een emotie is met name de eerste 90 seconden even heel vervelend. Maar daarna zal het gevoel als je daar doorheen gegaan bent een stuk lichter aanvoelen. 90 seconden…..Dat valt wel mee toch?

Overlevingsstrategieën en Onbewuste Patronen

Als je net als ik vroeger niet geleerd heb om los te laten, neem ik je nu mee hoe je dat wel kunt doen. Maar eerst staan we even stil bij de overlevingsstrategieën:

Vechten
Vluchten
Bevriezen
Deze gebruiken we allemaal in bepaalde mate. Maar dit kan ook per situatie verschillen.

Vechten
Wat houdt vechten nu precies in? Als je vecht ben je volledig aanwezig in het nu. Je denkt niet, maar reageert puur vanuit intuïtie. Je duikt er op af zonder na te denken. De adrenaline vliegt door je lijf, je ademhaling gaat omhoog en je hartslag versneld. Alle energie zit in de overleving. Vechten is meteen de discussie aangaan bij feedback. Niet luisteren wat anderen zeggen. Niet voelen in je lichaam. Dat vervelend gevoel moet weg, en wel nu meteen!

Vluchten

Bij vluchten wil je het gevoel niet voelen. Je drukt het weg, gaat aan leuke dingen denken, zoekt afleiding buiten jezelf om er maar niet mee bezig te zijn. Denk aan een bal die we onder water blijven duwen, alsof hij er niet is. Je kunt dit blijven doen, je houdt dit waarschijnlijk ook lang vol. Maar er komt een moment dat hij letterlijk terug in jouw face komt. Baaammm! Dat is het moment dat je je uit balans zult voelen. Of wellicht nog meer.

Bevriezen

Bevriezen is ook zo’n leuke. Er komt een opmerking of er gebeurt iets vervelends en je merkt dat je bevriest. Letterlijk! Er gebeurt gewoon helemaal niets meer. Je weet niet meer wat je moet doen of zeggen. Je verstijfd. En dat is het dan ook. Maar die kou wil doorvoelt worden. Doe je dat niet, dan gaat het zich letterlijk vastzetten in jouw lijf.

Jouw gekleurde bril

Kortom je zult in jouw leven regelmatig een of meerdere van deze mechanismen ingezet hebben. Zodat je niet meer hoeft te voelen. Zo zijn we steeds meer beperkende gevoelens en overtuigingen met ons mee gaan nemen. Wist je dat deze beperkte gevoelens en overtuigingen die jij bij je draagt voor 95% bepalen hoe jij je voelt, denkt, handelt en reageert in het leven? Deze ballast bepaald ook of jij je geraakt voelt door een ander, jij je afhankelijk voelt, of iets wel of niet lukt in jouw leven en welke keuzes je maakt. Kortom het maakt de gekleurde bril waar jij doorheen kijkt. En die is voor iedereen anders. Iedereen heeft zijn of haar eigen gekleurde bril.

Het is dus heel belangrijk om bij het loslaten de dieper liggende gevoelens overtuigingen los te laten waar jij last van hebt.

Jij staat aan het roer

Een belangrijke tip is de bewustwording dat je al deze gedachten in jou zitten. Dat alleen jij dit op kan lossen. En dat jij je met deze gevoelens en overtuigingen bent gaan identificeren. Jij bent daarom de enige die dit los kan laten.

Zelf aan de slag

Het begint met inzicht en acceptatie. Van welke beperkte gevoelens en overtuigingen heb ik last? Schrijf deze op. Mocht je het moeilijk vinden om helder te krijgen welke dit zijn, dan kan ik je daarmee helpen. Tijdens een Body Mind Release traject zal ik met de biotensor in jouw onderbewuste uittesten van welke beperkte gevoelens en overtuigingen jij last hebt en welke jij los mag laten.

Als je weet waar je last van hebt kun je jezelf vervolgens een aantal vragen stellen:

  • Van welke blokkade of gevoel heb ik last?
  • Waar voel ik dit in mijn lichaam?
  • Welk cijfer zou ik dit gevoel geven? (10 is veel last en 1 is geen last)
  • Zou ik het …..(jouw blokkade/gevoel) kunnen loslaten?
  • Zou ik het willen loslaten?
  • Wanneer zou ik het willen loslaten? (stuur aan op NU)

Adem diep in en blaas langzaam uit. Voel vervolgens in je lichaam of er iets veranderd is. Waar je het in je lichaam voelt. En welk cijfer je het nu zou geven. Het is heel belangrijk om echt in je lichaam te voelen. De emotie te doorvoelen. Er aandacht aan te geven.

Vervolgens herhaal je deze stappen net zo vaak totdat het gevoel weg is. En je het gevoel en de blokkade een cijfer 1 geeft.

Deze methode heet de Sedona methode. En helpt jou leren voelen en loslaten.

De aanpak in mijn praktijk

In mijn praktijk combineer ik deze met Reiki. Op het moment dat jij aangeeft waar je het voelt in jouw lichaam, plaats ik mijn handen daar om er Reiki aan te geven, vervolgens bij het uitademen strijk ik jouw lichaam af, waardoor de negatieve energie en emoties losgelaten worden. Het is een hele mooie holistische methode. Die je dus zelf kunt doen of met hulp van mij als je dat fijner vindt. Omdat hij door de toevoeging van Reiki en afstrijken nog wat krachtiger wordt.

Veel succes

Het willen zien, voelen, verwelkomen en loslaten van emoties is de gouden sleutel naar het loslaten. Ik wens je heel veel succes bij het uitproberen. Ga het voelen en ervaren en kijk wat het voor je doet. En weet dat als je hulp nodig hebt dat je dan altijd bij mij terecht kunt. Heel veel succes!

Meer berichten