praktijk voor bewustzijn, ontspanning en energie

Epiphora Methode

Epiphora methode de oplossing voor veel klachten

Epiphora Methode

De missende schakel bij uitblijvend herstel

Herken je deze klachten?

 • Restklachten na longcovid
 • Brain fog, het gevoel van watten in je hoofd
 • Een drukgevoel op het hoofd
 • Hoofdhuid-/haarwortelpijn
 • Wazig zien
 • Concentratieproblemen
 • Overgevoeligheid voor licht en/of geluid
 • Stijve, verzuurde spieren
 • Een koud lichaam
 • Intense vermoeidheid
 • Fibromyalgie
 • (Aura)migraine
 • Prikkelbare darmen
 • Heb je een whiplash gehad of hersenschudding en word je maar niet de oude?

Dan kan de Epiphora Methode je goed helpen!

Verschijnselen om Ephipora behandeling in te zetten

De Epiphora Methode

Heb je vaak last van een drukgevoel op je hoofd, verzuring van de spieren, concentratiestoornissen, overgevoeligheid voor licht, geluid of huidprikkels of wazig zien? Heb je misschien last van klachten als Fibromyalgie, hypermobiliteit of Long Covid? Dan zou de Epiphora Methode dé oplossing voor jou kunnen zijn. Reeds 15.000 cliënten gingen je voor met hele mooie resultaten.

De Epiphora Methode gaat uit van een verstoring van de bloedaanvoer en afvoer van en naar je hersenen. Bijvoorbeeld na een whiplash, hypermobiliteit of houdingsproblemen door hoofdpijn of Long Covid klachten, kan de bloedstroming in de slagaders in je nekwervelkolom flink afnemen. Zeker als jouw Cirkel van Willis niet goed ontwikkeld is. Dit is een vaatkring van slagaders midden in je brein die de halsslagaders en nekslagaders met elkaar verbindt en daardoor je hersenen optimaal van bloed kan voorzien. Bij 2/3 van de mensen is deze niet goed ontwikkeld. Waardoor er een vernauwing kan komen en de bloeddoorstroming niet goed meer werkt. Zeker als de je houding niet optimaal is.

Hierdoor kun je allerlei klachten ontwikkelen of in stand houden. Super vervelend. Want vaak worden deze door de medische wetenschap onvoldoende herkend waardoor er geen oplossing voor handen lijkt. En jouw onmachtsgevoel steeds groter wordt. Herken je dat?  De Epiphora Methode biedt hier een prachtige oplossing voor.

Hoe ziet een traject eruit?

De Epiphora Methode bestaat uit 3 sessies. In deze 3 sessies focussen we ons op het aanleren van de Epiphora Methode. De Epiphora Methode is een zelfgenezingsmethode waarbij jij zelf de heling doet. Je leert de 10 oefeningen in kleine stappen om vervolgens zelf thuis aan de slag te gaan.

Het is de bedoeling dat je deze oefeningen 2x per dag doet. Je bent er ongeveer 15 minuten in de ochtend mee bezig. Voor de avond hebben we een verkorte versie hiervan. Deze oefeningen zorgen dat we je rug en si gewricht losmaken, de doorbloeding in je nekslagaders verbeteren en draineren, en je krijgt een paar oefeningen waarmee je tot rust mag komen. Maar tevens ook nog heel effectief voor de doorbloeding zijn. En tenslotte besteden we nog veel aandacht aan de juiste houding gedurende de dag. Je zult merken dat je tijdens de oefeningen gaat gapen en dat je ogen gaan tranen. Als dat gebeurt is dat goed nieuws. Want dat betekent dat jouw herstelproces in gang gezet wordt.

Het is de bedoeling dat je deze oefeningen en de juiste houding dagelijks blijft beoefenen en hier serieus mee aan de slag gaat. Binnen 2 weken zul je de eerste verbeteringen gaan ervaren. Het ligt aan de aard van de klachten of de oefeningen alleen afdoende zijn. Bij langdurige ziekte kan aanvullende revalidatie of therapie nodig zijn. Daarnaast kunnen we met ademwerk of ander lichaamswerk aan de slag gaan. Om ook eventuele persoonlijke klachten door het langdurig klemzitten gericht aan te pakken. Als holistisch therapeut en ademcoach kan ik je ook hiermee helpen. We zullen dan samen kijken of een vervolgtraject voor jou interessant is.

Bekijk hieronder verschillende succesverhalen.

Kosten

De kosten voor een traject van 3 sessies zijn € 375,-. De eerste sessie (incl. intake) duurt 1,5 uur. De tweede en derde sessie duren 1 uur.

Eventuele vervolgsessies/aanvullende therapie € 85,- per uur.

De sessies vinden plaats in mijn praktijk in Mill. In overleg bestaat een online traject tot de mogelijkheden.

Boek hier direct je Epiphora Methode sessie.

Wat ben ik blij met de Epiphora methode. Mijn nekpijn, zwaar hoofd en de watten in mijn hoofd zijn zo goed als weg. Zo ook de tintelingen in mijn arm. Ook mijn energie is erop vooruitgegaan en kan ik nu na t opstaan met mijn hondje gaan wandelen. Voorheen had ik hier de energie niet voor. 

Iedere dag twee keer 10 minuten de oefeningen doen en na een aantal weken wil je ze niet overslaan en is t in je dagelijks ritme. Met fijne duidelijke begeleiding van manon..

Jolanda (47 jaar)

Manon heeft mij begeleid met het onder de knie krijgen van een aantal (ademhalings)oefeningen uit de Epiphoramethode. Door haar geduld, rustige uitleg en voorbeeld is het inmiddels een onderdeel geworden van mijn dagelijkse routine. Het helpt mij enorm met helderder zijn (mijn hersenmist zoals ik dat noem) en ik voel me door de oefeningen minder moe.

Marieke (49 jaar)

Achterdijk 40a
5451 NN  Mill (Noord Brabant)

Mill ligt bij Uden (15 min), Boxmeer (15 min), Nijmegen (20 min), Oss (30 min)

Manon Van Bakel
06 27 11 74 53
info@zuiverenpuurpraktijk.nl

Zuiver & Puur, praktijk voor bewustzijn,
ontspanning en energie