Epiphora Methode
Epiphora Methode
De missende schakel bij uitblijvend herstel
Herken je deze klachten?
- Long Covid klachten
- Brain fog, het gevoel van watten in je hoofd
- Een drukgevoel op het hoofd
- Hoofdhuid-/haarwortelpijn
- Wazig zien
- Concentratieproblemen
- Overgevoeligheid voor licht en/of geluid
- Stijve, verzuurde spieren
- Een koud lichaam
- Intense vermoeidheid
- Fibromyalgie
- (Aura)migraine
- Prikkelbare darmen
- Heb je een whiplash gehad of hersenschudding en word je maar niet de oude?
Dan kan de Epiphora Methode je goed helpen!
De Epiphora Methode
Normaal gesproken is jouw lichaam prima in staat om zichzelf te genezen. Maar ook in een gezond lichaam kan er iets gebeuren waardoor de doorbloeding in jouw brein flink verstoord raakt. Met allerlei klachten tot gevolg. Zeker als jouw klachten maar aanhouden en je het gevoel hebt dat jouw leven on hold staat. Vaak worden deze klachten door de medische wetenschap onvoldoende herkend of hebben ze er geen oplossing voor. Waardoor jouw onmachtsgevoel steeds groter wordt. Herken je dat?
De Epiphora methode bestaat uit een reeks simpele oefeningen waardoor je jouw doorbloeding weer op orde brengt en jouw klachten weer kunnen verdwijnen. In mijn praktijk zie ik mensen met fybromyalgie of long covid klachten na het leren van de oefeningen verrassend snel meer energie hebben. Ze slapen weer beter. Ze voelen zich helder in hun hoofd. De overprikkeling wordt minder. Waardoor ze hun dagelijkse leven weer op kunnen pakken. En ze weer van hun leven kunnen genieten!
Hoe ziet een traject eruit?
De Epiphora Methode bestaat uit 3 sessies. In deze 3 sessies focussen we ons op het aanleren van de Epiphora Methode. Je leert de 10 oefeningen in kleine stappen om vervolgens zelf thuis aan de slag te gaan. Hierdoor kun je zelf de doorbloeding weer op gang brengen.
Daarnaast leer ik je een fijne ademhalingsoefening, waardoor je jouw lichaam extra tot rust kunt brengen. Waardoor je weer in jouw lichaam kan “zakken”. Daarnaast herstelt een lichaam het beste als het ontspannen is.
Deze oefeningen ga je dagelijks doen. Aan het begin en einde van de dag. En het fijne is dat je ze gewoon vanuit je bed kunt doen. Veel mensen ervaren de oefeningen als heel prettig. Je staat zelf aan het roer en bent de enige die de doorstroming blijvend kan verbeteren.
Tarieven
De kosten voor een traject van 3 sessies zijn € 375,-. De eerste sessie (incl. intake) duurt 1,5 uur. De tweede en derde sessie duren 1 uur. Daarnaast ben ik tussendoor voor vragen beschikbaar. Je kunt 24/7 jouw vragen per app stellen, waarna ik spoedig zal reageren.
Eventuele vervolgsessies/aanvullende therapie € 85,- per uur.
De sessies vinden plaats in mijn praktijk in Mill. In overleg bestaat een online traject tot de mogelijkheden.
Wat ben ik blij met de Epiphora methode. Mijn nekpijn, zwaar hoofd en de watten in mijn hoofd zijn zo goed als weg. Zo ook de tintelingen in mijn arm. Ook mijn energie is erop vooruitgegaan en kan ik nu na t opstaan met mijn hondje gaan wandelen. Voorheen had ik hier de energie niet voor.
Iedere dag twee keer 10 minuten de oefeningen doen en na een aantal weken wil je ze niet overslaan en is t in je dagelijks ritme. Met fijne duidelijke begeleiding van manon..
Manon heeft mij begeleid met het onder de knie krijgen van een aantal (ademhalings)oefeningen uit de Epiphoramethode. Door haar geduld, rustige uitleg en voorbeeld is het inmiddels een onderdeel geworden van mijn dagelijkse routine. Het helpt mij enorm met helderder zijn (mijn hersenmist zoals ik dat noem) en ik voel me door de oefeningen minder moe.
Boek een gratis inzichtengesprek of stel je vraag!
Veelgestelde vragen
Kan de Epiphora methode iets voor mij betekenen?
Heb je last van een aantal van de onderstaande klachten:
- Long Covid klachten
- Brain fog, het gevoel van watten in je hoofd
- Een drukgevoel op het hoofd
- Hoofdhuid-/haarwortelpijn
- Wazig zien
- Concentratieproblemen
- Overgevoeligheid voor licht en/of geluid
- Stijve, verzuurde spieren
- Een koud lichaam
- Intense vermoeidheid
- Fibromyalgie
- (Aura)migraine
- Prikkelbare darmen
- Heb je een whiplash gehad of hersenschudding en word je maar niet de oude?
Dan kan de Epiphora Methode je goed helpen!
Wat is het effect van deze methode?
Met de oefeningen die je nek en hals losmaken, brengen we de doorbloeding door jouw lichaam weer op gang. Zodat de doorstroming van en naar je hoofd vrij wordt, afvalstoffen weer afgevoerd kunnen worden, het herstel in gang gezet wordt en de klachten kunnen verdwijnen. Je voelt je weer helderder in je hoofd. Slaapt beter, krijgt meer energie. De overprikkeling verdwijnt.
Waarom bestaat de Epiphora methode uit 3 sessies?
Het is belangrijk dat je de oefeningen goed aangeleerd krijgt en deze op de juiste wijze doet. Gedurende de 3 sessies wordt hier veel aandacht aan besteed. Ook geef dit de mogelijkheid om tussentijds bij te sturen. Ieder lichaam is immers anders. Daarnaast doen we het in kleine stapjes zodat het goed behapbaar blijft. En monitoren we zo het herstel.
Hoe lang zit er tussen de sessies?
Er zit gemiddeld 3 weken tussen de sessies. Zo kun je rustig de oefeningen aanleren en het herstel in gang zetten. En kan ik monitoren hoe jouw lichaam op de oefeningen reageert en waar nodig aanpassingen doen.
Waar vinden de sessies plaats?
Deze vinden in mijn praktijk in Mill plaats. Maar het is ook mogelijk om ze online via Teams te doen. Zo lang je maar een goede webcam hebt en ik jouw lichaam bij het oefenen goed kan zien.
Kunnen de sessies ook online plaats vinden?
Jazeker. Ze vinden dan plaats via Teams. Het is belangrijk dat je dan een goede webcam hebt zodat ik jouw lichaam bij het oefenen goed kan zien.
Hoe snel merk ik resultaat?
Elk lichaam reageert anders. Er zijn mensen die na 2 weken al een flink verschil merken. Ze slapen weer beter. Voelen zich helderder in hun hoofd. En hebben weer meer energie. Er zijn echter ook mensen rustiger moeten opstarten en waar het herstel langzamer en geleidelijk gaat.
Hoe vaak moet ik de oefeningen doen?
Het is de bedoeling dat je deze oefeningen 2x per dag doet. Je bent er ongeveer 10 à 15 minuten in de ochtend mee bezig. Voor de avond hebben we een verkorte versie hiervan. En tenslotte besteden we nog veel aandacht aan de juiste houding gedurende de dag. Je zult merken dat je tijdens de oefeningen gaat gapen en dat je ogen gaan tranen. Als dat gebeurt, is dat goed nieuws. Want dat betekent dat jouw herstelproces in gang gezet wordt.
Wat voor soort oefeningen zijn het?
Het zijn lichamelijke oefeningen die je vanuit bed mag doen. Deze oefeningen zorgen dat je rug en si gewricht losgemaakt wordt, de doorbloeding in je nekslagaders verbeterd en afvalstoffen afgevoerd kunnen worden. Daarnaast krijg je een paar oefeningen waarmee je tot rust mag komen. Maar tevens ook nog heel effectief voor de doorbloeding zijn. En tenslotte gaan we aan de slag met een rustgevende ademhalingsoefening.
Heb ik nog aanvullende therapie nodig?
Het ligt aan de aard van de klachten of de oefeningen alleen afdoende zijn. Bij langdurige ziekte kan aanvullende revalidatie of therapie nodig zijn. Daarnaast kunnen we met ademwerk of ander lichaamswerk aan de slag gaan. Om ook eventuele persoonlijke klachten door het langdurig klemzitten gericht aan te pakken. Als holistisch therapeut en ademcoach kan ik je ook hiermee helpen. We zullen dan samen kijken of een vervolgtraject voor jou interessant is.
Door wie is de Epiphora methode ontwikkeld?
De Epiphora methode is ontwikkeld door fysiotherapeut en haptonoom Hans Timmermans in combinatie met reumatoloog Ed Griep, die gepromoveerd is in de fibromyalgie.
Worden de behandelingen vergoed door de zorgverzekeraar?
Nee, deze worden niet vergoed. Dit is een bewuste keuze. Het is voor mij belangrijk om onafhankelijk te zijn en daarbij niet te moeten voldoen aan de eisen van zorgverzekeringen. Om zo mijn klanten de beste kwaliteit te kunnen bieden. En hun te kunnen bieden wat het beste bij hun past. Zonder daar concessies aan te moeten doen vanuit de soms tegengestelde belangen van de zorgverzekeraars.
Daarnaast lopen de vergoedingen die zorgverzekeringen bieden elk jaar terug. Ik wil de juiste keuzes kunnen maken in mijn professionele en onafhankelijke manier van werken en behandelen.
Kan ik de kosten van een behandeling indienen als coachingskosten?
Ja, dit kan. Dit kan zowel bij een werkgever als deze hier budget voor aanbiedt. Maar kan ook als ondernemer als zakelijke coachingskosten opgevoerd worden. Ik kan je hiervoor een zakelijke factuur sturen.