Familieopstellingen

Familie opstelling bij Zuiver en Puur Mill

Zet jezelf weer op de juiste plek in je leven en voel het weer stromen

Het loopt op dit moment niet lekker in je leven, maar je kan niet precies duiden waar dat door komt. Je voelt je regelmatig onbegrepen en het kan zijn dat je je afvraagt waarom het niet lukt om een leuke relatie of die toffe baan te vinden. Iets in jou maakt, dat je in je leven steeds tegen dezelfde situaties aanloopt of dezelfde soort mensen aantrekt die jou niet gelukkig maken.

En waarom? Je voelt dat er iets aan schort, maar kan er niet precies je vinger op leggen.

Er kunnen allerlei situaties zijn waardoor het niet stroomt in jouw leven. Dan kan een familieopstelling een heel mooie manier zijn om daar antwoord op te krijgen

Werken met familieopstellingen geeft prachtige inzichten in jouw (onbewuste) patronen, gedrag, overtuigingen, blokkades en de familie geheimen. Maar het geeft ook inzicht in waarom iets wel of niet lukt. Waarom je je niet begrepen voelt, somber kan zijn, je een buitenbeentje voelt. En ook of deze ballast van jou is of bij iemand anders thuishoort. Misschien heb je deze ballast overgenomen zonder dat je je daarvan bewust was.

Hyperventilatie, duizeligheid en andere klachten behandeling

Wat is een familieopstelling?

Familieopstellingen worden ook wel systemisch werken genoemd. Jij maakt namelijk deel uit van meerdere systemen zoals we dat noemen. Denk aan jouw familiesysteem, maar ook een systeem met vrienden, op sportclubs, school of werk, etc. Je wordt vanaf je geboorte beïnvloed door het systeem waar je deel van uit maakt. Met name de eerste 7 levensjaren, maar ook daarna, word je onbewust beïnvloed door je ouders. Als een soort “spons” neem je hun overtuigingen, patronen en gedrag over.

Het samenzijn met andere mensen in het systeem, wat er allemaal gebeurt en welke plaats je erin inneemt, bepalen vaak bewust en onbewust wat je doet en waarom je dat doet. Onze familie en voorouders spelen een veel grotere rol in ons leven dan dat we onszelf gerealiseerd hebben. Kinderen nemen vaak onbewust en uit liefde, problemen en emoties van ouders en familieleden over.

Wanneer je onbewust verantwoordelijkheid draagt voor iemand anders in jouw familiesysteem, dan sta je niet op jouw plek in het familiesysteem en zul je altijd in bepaalde mate mentale, emotionele en/of fysieke klachten ervaren. Dit kan in jouw leven problemen geven in bijvoorbeeld jouw relaties en vriendschappen, maar ook in je werk en soms zelfs je gezondheid.

Familieopstelling 1 op 1 land van cuijk

Een familieopstelling leert je:

  • Ontdekken waar jouw blokkades en belemmeringen zitten
  • Waarom je steeds in hetzelfde gedrag vervalt dat voorkomt dat je je kunt ontwikkelen. Een familieopstelling geeft daarop het antwoord en de juiste inzichten.
  • Iets aan te kijken en te accepteren. Hierdoor kan het een plekje krijgen, waardoor je ruimte krijgt om verder te groeien.

Kortom, door een familieopstelling kan je jouw belemmeringen doorbreken, inzichten krijgen en jezelf helen, waardoor de energie weer kan gaan stromen.

Het is zo bijzonder en magisch wat er mag ontstaan en wat er zichtbaar wordt. Iedere sessie is verrassend en elke keer weer anders.

Gun jezelf deze bijzondere ervaring.
It’s magic.

Dit is wat anderen hebben ervaren

Ik nam deel als vraagsteller in een familie opstelling olv Manon.
De opstelling bracht me een heel waardevol inzicht.
Nooit had ik het eerder zo bekeken.
Ik kreeg een antwoord op mijn vraag waardoor ik verder kan en kan loslaten wat me heel erg bezig hield.
De opstelling werd heel goed begeleid door Manon. Ik voelde me veilig en kon me hierdoor volledig openstellen.
Bij zuiver en puur wordt je goed ontvangen en vertoef je in een gezellig kader waar alles tot in de puntjes verzorgd wordt.
Ik kan een familie opstelling bij zuiver en puur aanbevelen voor mensen zonder ervaring maar ook mensen met ervaring zullen verrast worden.

Katrien

Onlangs heb ik een familieopstelling gedaan bij Manon. Het ontvangst was al super aangenaam, een fijne ruimte waar je je direct thuis voelt. Ook waren we met een fijne groep vrouwen en dat voelde veilig om jezelf te kunnen zijn. Ondanks ik representant was heb ik zelf ook wat los mogen laten. Het was heel bijzonder en heel prettig. Manon begeleid heel fijn en ze weet precies wat ze moet vragen om tot de kern van je vraag te komen. Ik raad Manon echt aan als je aan jezelf wilt werken of als je met een (levens)vraag zit. Manon heeft meer in huis dan opstellingen, dat vind ik ook heel interessant dus ik ga zeker nog eens terug.

Nicole

We hebben een familie opstelling met het gezin bij Manon gedaan. Tijdens de sessie hebben we per gezinslid op kunnen stellen hoe we tegen ons gezin aan keken en ook wat per persoon de wensen waren. Dit was ontzettend waardevol. Ons hele gezin is er heel blij mee. We vonden dat Manon het erg respectvol en liefdevol begeleid heeft. Het is net dat zetje wat we nodig hadden om vanaf waar we vastliepen een nieuwe start te maken. Dank hiervoor.

Marianne

Familieopstellingen bij Zuiver & Puur

Ik bied de volgende mogelijkheden:

Familie opstelling 1 op 1

Het fijne van deze methode is dat veel zichtbaar wordt zonder dat je jouw familieleden mee hoeft te nemen.

Samen kijken we naar de kern van het thema waar jij tegenaan loopt. We maken dit zichtbaar door de inzet van poppetjes of vloerankers. De poppetjes of vloerankers representeren jou, het probleem en de gekozen familieleden. Ze worden door jou in de ruimte gezet. Dit geeft vaak al hele mooie inzichten.

Door een representant te verplaatsen en op een andere plek te zetten ontstaat vaak al een mooie nieuwe beweging in het systeem waardoor de energie weer kan gaan stromen. Als begeleider zal ik soms in het veld stappen om als representant in te voelen. Daarnaast mag jij ook zelf de dynamieken in het veld gaan ervaren. Dit kan tot grote inzichten leiden.

Tafelopstelling 1 op 1 Zuiver en Puur Praktijk Mill land van Cuijk

Familieopstelling met representanten

Het is ook mogelijk om deel te nemen aan een live familieopstelling met representanten, die ik elk kwartaal of naar behoefte organiseer.

Tijdens een sessie met representanten kun je deelnemen als vraagsteller of als representant. 

Het bijzondere is dat iedereen deel kan nemen als representant. Je hoeft hier geen ervaring voor te hebben. Als je gevraagd wordt, stap je in de rol. Van daaruit mag je reageren zoals je gevoel en intuïtie jou ingeven. 

Weet dat je in het geval van representanten niet voor niets voor een bepaalde rol gevraagd wordt. Vaak raakt het direct of indirect aan jouw eigen familiesysteem of jouw eigen blokkades die je nog op mag lossen.

Data familieopstelling met representanten

Op aanvraag

Er is plaats voor 2 vraagstellers en 8 representanten.

Tarieven 

Tarief vraagsteller: € 95,-

Tarief representanten € 20,-

Familie opstellingen in een groep met vraagsteller en gasten representanten

Human Design opstelling

Een hele bijzondere manier van opstellingen is mogelijk met de Human Design vloermat. Human Design is jouw persoonlijke blauwdruk die jij meegekregen hebt bij jouw geboorte. Jouw Human Design chart kan met de vloermat en de speciale vloerankers exact neergelegd worden. Waardoor je letterlijk in jouw eigen design kunt stappen! Vervolgens ga je voelen: waar stroomt het, en waar stroomt het nog niet?

Vooral jouw ongedefinieerde centers kunnen prachtige inzichten geven. Waar sta je al in jouw kracht en waar laat je je onbewust door anderen of jouw conditioneringen leiden. Volg jij al jouw pad van joy? Gaat alles in flow? Of zijn er nog belemmeringen op te ruimen? En welke verbanden en stromingen zijn er tussen de verschillende centers? Het is echt magisch om te ervaren!

Voor de Human Design opstelling is het belangrijk dat je al enige ervaring met Human Design hebt. En dat je een reading gehad hebt. Tijdens deze sessie staat het voelen op de mat centraal. Mocht je nog geen reading gehad hebben, maak dan eerst gebruik van de Human Design reading en coaching sessies die ik ook aanbied.

Human Design opstelling workshop in Mill

Dit is wat anderen hebben ervaren

Als representant heeft de opstellingenmiddag bij Manon mij mooie inzichten gegeven. Manon als begeleiding voelt veilig, fijn en aangenaam.

Diana

De opstellingen middag bij Manon was echt magisch! In een veilige setting werd het vakkundig en met heel veel zorg door haar begeleid. Moeilijk om woorden aan te geven, dit moet je gewoon ervaren.

Auke

Ik heb een prachtige opstelling bij Manon mogen ervaren. Ik was vraagsteller en er was ruimte voor het proces en de deelnemers. Het was een zeer prettige sessie met een mooi resultaat!

Elke

Neem nu de eerste stap!
Boek hier jouw familieopstelling

Familie opstelling met representanten bijwonen

Tarieven

Tafelopstelling 1 op 1, sessie van 1,5 uur € 125,-

Familieopstelling met representanten, € 95,- vraagsteller en € 20,- voor een representant

Human Design opstelling op de Human Design-mat 1 op 1  € 125,- (totale duur 1,5 uur)

Nog vragen? Misschien staan de antwoorden hieronder.

Waar kunnen familieopstellingen mij mee helpen?

Door een familieopstelling ontdek je waar jouw blokkades zitten en kan je jouw belemmeringen doorbreken, inzichten krijgen en jezelf helen, waardoor de energie weer kan gaan stromen.

Moet ik bij een familieopstelling mijn familie meenemen?

Nee, dit is niet nodig. Je kunt zonder jouw familie komen. Als representant voor jouw familie zetten we representanten in die jouw familie representeren. Dit kunnen echte mensen zijn (in het geval van een opstelling met representanten) of we werken met poppetjes of vloerankers.

Kan ik beter voor een familie opstelling met representanten kiezen of 1 op 1?

Dit ligt aan wat jij prettig vindt. Sommige mensen vinden 1 op 1 prettiger, omdat het voor hun veiliger voelt. Zeker als het de eerste keer is dat je kennis maakt met familieopstellingen. 1 op 1 geeft hele mooie inzichten. Het voordeel met representanten is dat ze ook een stem aan de persoon kunnen geven waar ze voor opgesteld staan. Beiden werkt heel goed en kan je veel brengen.

Hoe gaat een opstelling als vraagsteller in zijn werk bij een 1 op 1 opstelling?

Bij een 1 op 1 sessie hebben we eerst een inhoudelijk gesprek waar jij tegenaan loopt in jouw leven en waar je graag antwoord op zou willen hebben. Vervolgens stellen we samen een vraag op die voor jou het meest passend voelt. Hier gaan we mee aan de slag. Door middel van vloermatjes of poppetjes word jij gevraagd de desbetreffende personen en/of problemen intuïtief in de ruimte neer te leggen. Dit geeft al een eerste inzicht. Vervolgens gaan we hiermee aan de slag. Door een representant te verplaatsen en op een andere plek te zetten ontstaat vaak al een mooie nieuwe beweging in het systeem waardoor de energie weer kan gaan stromen. Als begeleider zal ik soms in het veld stappen om als representant in te voelen. Daarnaast mag jij ook zelf de dynamieken in het veld gaan ervaren. Dit kan tot grote inzichten leiden.

Hoe gaat een opstelling als vraagsteller in zijn werk bij een opstelling met representanten?

Vooraf stuur ik jou een vragenformulier met vragen over jouw gezin van herkomst en vraag ik jou naar de vraag die je graag beantwoord zou willen hebben. Vervolgens plan ik een telefoongesprek van 15 a 30 minuten met jou in om dit te bespreken en waar nodig de vraag verder aan te scherpen. Op de dag zelf delen we alleen de vraag met de representanten. Zij krijgen geen verdere informatie. Vervolgens mag jij intuïtief representanten vragen om een bepaalde rol te vervullen en deze in de ruimte te plaatsen. Jij neemt aan de zijkant plaats en kijkt toe naar wat er zich voor jou ontvouwt. De representanten reageren intuïtief in hun rol en gaan zich voelen als de betreffende persoon waar ze voor opgesteld staan. Zij reageren ook op elkaar. Waardoor duidelijk wordt wat er onderhuids speelt.

Kan ik zomaar als representant meedoen? Of heb ik ervaring nodig?

Ja, in principe kan iedereen mee doen. Je hoeft geen ervaring te hebben. Zo lang je je maar laat leiden door jouw intuïtie en hetgeen je voelt. Als je hiervoor open staat, dan kun je prima als representant fungeren. Je zult versteld staan wat je allemaal voelt als je opgesteld staat. Je wordt vaak niet voor niets voor een bepaalde rol gekozen. Vaak raakt dit onbewust jouw eigen thema’s.

Waar vinden de sessies plaats?

Deze vinden in mijn praktijk in Mill plaats. Indien gewenst kan dit in overleg en tegen meerkosten ook op een andere locatie.

Hoe moet ik me als vraagsteller voorbereiden op een opstelling?

Het belangrijkste is dat je jouw vraag scherp en helder geformuleerd hebt. Indien nodig kan ik je hierbij helpen. Het stellen van de juiste vraag is heel belangrijk voor het ontvangen van het juiste antwoord. Verder mag je rustig toekijken en achterover leunen.

Hoe moet ik me als representant voorbereiden op een opstelling?

Je hoeft je niet voor te bereiden. Het is belangrijk om er blanco en open minded in te gaan.

Worden de behandelingen vergoed door de zorgverzekeraar?

Nee, deze worden niet vergoed. Dit is een bewuste keuze. Het is voor mij belangrijk om onafhankelijk te zijn en daarbij niet te moeten voldoen aan de eisen van zorgverzekeringen. Om zo mijn klanten de beste kwaliteit te kunnen bieden. En hun te kunnen bieden wat het beste bij hun past. Zonder daar concessies aan te moeten doen vanuit de soms tegengestelde belangen van de zorgverzekeraars.

Daarnaast lopen de vergoedingen die zorgverzekeringen bieden elk jaar terug. Ik wil de juiste keuzes kunnen maken in mijn professionele en onafhankelijke manier van werken en behandelen.

Kan ik de kosten van een behandeling indienen als coachingskosten?

Ja, dit kan. Dit kan zowel bij een werkgever als deze hier budget voor aanbiedt. Maar kan ook als ondernemer als zakelijke coachingskosten opgevoerd worden. Ik kan je hiervoor een zakelijke factuur sturen.