praktijk voor bewustzijn, ontspanning en energie

Familieopstellingen

Familie opstelling bij Zuiver en Puur Mill

“Neem de juiste plek in jouw leven en laat jouw (zelf)liefde weer stromen”

Familieopstellingen

Het loopt op dit moment niet in je leven. Je hebt het idee dat er allerlei blokkades zijn, maar je kunt er niet direct de vinger opleggen waardoor het komt. Je voelt je regelmatig onbegrepen. Soms zelfs een buitenbeentje op bepaalde vlakken. Of je vraagt je af waarom het niet lukt om een leuke relatie of die toffe baan te vinden. Ergens loopt het steeds op mis. Iets houdt je tegen. Maar wat? Er kunnen allerlei situaties zijn waardoor het niet stroomt in jouw leven. Dan kan een familieopstelling een hele mooie tool zijn om daar antwoord op te krijgen. 

Werken met familieopstellingen geeft prachtige inzichten. In jouw (onbewuste) patronen, gedrag, overtuigingen, blokkades en de familie geheimen. Maar geeft ook inzicht in waarom iets wel of niet lukt. Waarom je je niet begrepen voelt, somber kan zijn, je een buitenbeentje voelt. Maar ook of deze ballast van jou is of bij iemand anders thuis hoort. En je deze overgenomen hebt zonder dat je je daarvan bewust was.

Hyperventilatie, duizeligheid en andere klachten behandeling

Wat is een familieopstelling?

Familieopstellingen worden ook wel systemisch werken genoemd. Jij maakt namelijk deel uit van meerdere systemen zoals we dat noemen. Denk aan jouw familiesysteem, maar ook een systeem met vrienden, op sportclubs, school of werk, etc. Je wordt vanaf je geboorte beïnvloed door het systeem waar je deel van uit maakt. Met name de eerste 7 levensjaren, maar ook daarna, word je onbewust beïnvloed door je ouders. Als een soort “spons” neem je hun overtuigingen, patronen en gedrag over.

 Je eigen familiesysteem heeft hierin de grootste invloed. Maar ook de andere systemen hebben invloed op jou. Het samenzijn met andere mensen in het systeem, wat er allemaal gebeurt en welke plaats je erin inneemt bepalen vaak bewust en onbewust wat je doet en waarom je dat doet. Onze familie en voorouders spelen een veel grotere rol in ons leven dan dat we ons zelf gerealiseerd hebben. Kinderen nemen vaak onbewust en uit liefde, problemen en emoties van ouders en familieleden over.

Wanneer je onbewust verantwoordelijkheid draagt voor iemand anders in jouw familiesysteem, dan sta je niet op jouw plek in het familiesysteem en zul je altijd in bepaalde mate mentale, emotionele en/of fysieke klachten ervaren. Dit kan in jouw leven problemen geven in bijvoorbeeld jouw relaties en vriendschappen, maar ook in je werk en soms zelfs je gezondheid.

Familieopstelling 1 op 1 land van cuijk

Een familieopstelling leert je:

  • Ontdekken waar jouw blokkades en belemmeringen zitten
  • Waarom je steeds in hetzelfde gedrag vervalt dat voorkomt dat je je kunt ontwikkelen. Een familieopstelling geeft daarop het antwoord en de juiste inzichten.
  • Door iets aan te kijken en te accepteren kan het een plekje krijgen, waardoor je ruimte krijgt om verder te groeien.
  • Kortom, door een familieopstelling kan je jouw belemmeringen doorbreken, inzichten krijgen en jezelf helen, waardoor de energie weer kan gaan stromen.

Een opstelling is een soort spiegel. Door erin te kijken wordt zichtbaar wat er zich onbewust in jouw familiesysteem en leven afspeelt. Het prachtige aan familiesystemen is dat het niet ontstaat uit de mind, maar door het voelen!

Het is zo bijzonder en magisch wat er mag ontstaan en wat er zichtbaar wordt. Iedere sessie is verrassend en elke keer weer anders.

Weet ook dat je altijd inzichten krijgt die je op dat moment mag zien en aan kunt. Zodat er van daaruit weer een nieuw stukje groei plaats mag vinden.

Gun jezelf deze bijzondere ervaring. It’s magic.

Familieopstellingen bij Zuiver & Puur

Ik bied de volgende mogelijkheden:

Tafelopstelling 1 op 1

Samen kijken we naar de kern van het thema waar jij tegenaan loopt. We maken dit zichtbaar door de inzet van poppetjes of vloerankers. De poppetjes of vloerankers representeren jou, het probleem en de gekozen familieleden. Ze worden door jou in de ruimte gezet. Dit geeft vaak al hele mooie inzichten.

Door een representant te verplaatsen en op een andere plek te zetten ontstaat vaak al een mooie nieuwe beweging in het systeem waardoor de energie weer kan gaan stromen. Als begeleider zal ik soms in het veld stappen om als representant in te voelen. Daarnaast mag jij ook zelf de dynamieken in het veld gaan ervaren. Dit kan tot grote inzichten leiden.

Het fijne van deze methode is dat veel zichtbaar wordt zonder dat je jouw familieleden mee hoeft te nemen. 1 op 1 gaan we hiermee aan de slag.  

Tafelopstelling 1 op 1 Zuiver en Puur Praktijk Mill land van Cuijk

Familieopstelling met representanten

Het is ook mogelijk om deel te nemen aan een familieopstelling met representanten. Representanten zijn andere deelnemers die jij vraagt om in de rol van je vader, moeder of het probleem te stappen. Op het moment dat een representant in het veld stapt, voelt deze letterlijk de emoties van degene die ze representeren. De representanten reageren op elkaar, waardoor er vaak al veel zichtbaar wordt.

Tijdens een sessie met representanten kun je deelnemen als vraagsteller of als representant. Per opstelling, ochtend of middag, is er ruimte voor 2 vraagstellers.

Mocht je geen vraag hebben, dan kun je deelnemen als representant. Het bijzondere is dat iedereen deel kan nemen als representant. Je hoeft hier geen ervaring voor te hebben. Als je gevraagd wordt stap je in de rol en gaat jezelf ook direct zo voelen. Van daaruit mag je reageren zoals je gevoel en intuïtie jou ingeven. 

Weet dat je in het geval van representanten niet voor niets voor een bepaalde rol gevraagd wordt. Vaak raakt het direct of indirect aan jouw eigen familiesysteem of jouw eigen blokkades die je nog op mag lossen.

Data familieopstelling met representanten

  • Vrijdag 29 september 2023 van 14-17 uur
  • Vrijdag 10 november 2023 van 14-17 uur

Er is plaats voor 2 vraagstellers en 8 representanten.
Kosten vraagsteller: € 75,-. Kosten representanten € 20,-.

Familie opstellingen in een groep met vraagsteller en gasten representanten

Human Design opstelling

Een hele bijzondere manier van opstellingen is mogelijk met de Human Design vloermat. Human Design is jouw persoonlijke blauwdruk die jij meegekregen hebt bij jouw geboorte. Jouw chart kan met de vloermat en de speciale vloerankers exact neergelegd worden. Waardoor je letterlijk in jouw eigen design kunt stappen! Je maakt direct contact met jouw eigen energie. Vervolgens ga je voelen, waar stroomt het, en waar stroomt het nog niet?

Vooral jouw ongedefinieerde centers kunnen prachtige inzichten geven. Waar sta je al in jouw kracht en waar laat je je onbewust door anderen of jouw conditioneringen leiden. Volg jij al jouw pad van joy? Gaat alles in flow? Of zijn er nog belemmeringen op te ruimen? En welke verbanden en stromingen zijn er tussen de verschillende centers? Het is echt magisch om te ervaren!

Voor de Human Design opstelling is het belangrijk dat je al enige ervaring met Human Design hebt. En dat je een reading gehad hebt. Tijdens deze sessie staat het voelen op de mat centraal. Mocht je nog geen reading gehad hebben, maak dan gebruik van de Human Design reading en coaching sessies die ik ook aanbied.

Human Design opstelling workshop in Mill

Neem nu de eerste stap!
Boek hier jouw familieopstelling

Familie opstelling met representanten bijwonen

Tarieven

Tafelopstelling 1 op 1, sessie van 1,5 uur € 125,-

Familieopstelling met representanten, € 75,- vraagsteller en € 20,- voor een representant

Human Design opstelling op de Human Design-mat 1 op 1  € 125,- (totale duur 1,5 uur)

Achterdijk 40a
5451 NN  Mill (Noord Brabant)

Mill ligt bij Uden (15 min), Boxmeer (15 min), Nijmegen (20 min), Oss (30 min)

Manon Van Bakel
06 27 11 74 53
info@zuiverenpuurpraktijk.nl

Zuiver & Puur, praktijk voor bewustzijn,
ontspanning en energie