Heb je wel eens van familie-opstellingen gehoord?

Een hele mooie tool in de holistische therapie zijn familie opstellingen. Ook wel eens systeem opstellingen genoemd. Want eigenlijk kun je van alles opstellen. En dat hoeft niet eens altijd je familie te zijn.

Stel je hebt een probleem met iemand die je al langer bezig houdt. Je hebt al van alles geprobeerd, maar je komt er niet achter wat er nou écht aan de hand is. Denk b.v. aan een conflict op het werk. Of een misverstand binnen je vriendengroep. Op eigenlijk alles waar je in interactie met mensen te maken hebt. Er is geen vraag die niet in een opstelling onderzocht kan worden.

Opstellingen maken onderlinge verhoudingen en knelpunten zichtbaar. Ze kunnen super goede inzichten geven voor allerlei problemen zoals ziekte, keuzes maken, over relaties met partner, ouders, broers, zussen of kinderen. Maar ook over relaties met vrienden, collega’s. Of hardnekkige patronen. Kortom eigenlijk alles kun je wel uitvragen. Echt zo fijn!

Voor sommige opstellingen worden mensen ingezet die de rollen vertegenwoordigen. Maar dat is niet altijd mogelijk omdat je dan natuurlijk meerdere personen nodig hebt. Dat kan niet altijd. Daarom maken we vaak gebruik van vloerankers (speciale matjes op de grond) of systeempoppetjes. Het voordeel daarvan is dat je daar zelf met je therapeut mee aan de slag kunt gaan. En verder niemand nodig hebt. En….het is heel verrassend welke inzichten boven tafel komen.

Het leuke is dat systeemopstellingen nog lange tijd doorwerken. En hele mooie resultaten opleveren. Nieuwsgierig geworden? Ik vertel je er graag meer over.

Veel liefs, Manon

Meer berichten

Stay positive….

Stay positive….

Na de boodschap van gisteravond helemaal belangrijk. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de afgelopen dagen nadat duidelijk...

Happy

Happy

Is de wereld anders bekijken. Met een positieve mindset. Genieten van de kleine dingen van het leven. Wist je dat je...