Het wordt tijd voor meer ZELF-LIEFDE!

In het vliegtuig zeggen ze altijd, eerst je eigen zuurstofmasker op en dan pas helpen met die voor de ander. Daar zit natuurlijk een goede boodschap achter. Want als jij er zelf niet meer bent of niet goed voor jezelf zorgt, dan kun je ook niet voor een ander zorgen.

Ik weet niet hoe jullie vroeger opgevoed zijn, maar ik heb altijd geleerd dat je eerst aan een ander moet geven en dan pas aan jezelf. Maar is dat eigenlijk wel het slimste om te doen? Want hierdoor komt het regelmatig voor dat je loopt te rennen en te vliegen. Allerlei klusjes voor iedereen. Nog even dit en nog even dat. Maar dat je jezelf helemaal vergeet. Als dat gebeurt merk ik bij mezelf dat ik een korter lontje begin te krijgen. Op dat moment (en eigenlijk had ik dat al eerder moeten doen) is het tijd voor een pas op de plaats. Even me-time. Even doen waar ík blij van word. Even bijtanken.

Daarnaast is het natuurlijk ook heel belangrijk om van jezelf te houden. “Love jourself”! Want alleen als je voldoende van jezelf houdt en jezelf de moeite waard vindt, kun je ook daadwerkelijk goed voor jezelf zorgen. Net zo goed als je dat voor je naasten zou doen. En uiteindelijk wordt iedereen daar beter van toch? Happy you, happy family. Dus begin vandaag nog om van jezelf te houden. Want jij bent de moeite waard! Go for it!

Veel liefs, Manon

Meer berichten