Hoe Reiki jou terug naar je gevoel kan brengen

Astma en kortademigheid aanpakken met ademhaling

In deze blog neem ik je mee in hoe Reiki jou kan helpen je terug naar je gevoel te brengen. Na mijn burn-out was Reiki de eerste stap om terug naar mijn gevoel te komen.

Mijn burn-out

Een aantal jaren geleden liep ik vast en kwam ik in een burn-out terecht. Ik had jaren vanuit mijn hoofd geleefd. En was de echte verbinding naar mijn gevoel als raadgever en richting kwijt geraakt. Als kind was ik gevoelig, verlegen, heel erg begaan met de dieren. Op school leerde ik mijn hoofd te gebruiken. En dat was ook waar iedereen op hamerde. Ook thuis. Niet zo gevoelig, gebruik je hoofd. Waar heb je je hoofd gelaten? Etc. Dus zo ging ik steeds meer mijn hoofd gebruiken, niet meer zo gevoelig zijn, werd ik zoals ik dacht dat iedereen het graag had. Wat vast heel herkenbaar voor veel van jullie zal zijn. Want dit is hoe dit bij de meesten van ons gaat. Door conditioneringen vanaf onze geboorte gaan we ons uiteindelijk aanpassen zoals we denken dat van ons verwacht wordt.

Tel daar een economische opleiding, een commerciële functie en een zakelijke omgeving bij op. En het uit het hoofd leven was optimaal bereikt. In ieder geval in mijn geval. Niet raar dat ik op een gegeven moment compleet vast liep. Ik was immers zo ver van mijn ware zelf verwijderd.

Gevoelens drukte ik weg. Ik had geleerd dat als er iets vervelends gebeurde, het hop weg te drukken, schouders er onder en gaan! En dat had me dus ook heel lang overal doorheen geholpen. Bijvoorbeeld ook toen we in een jarenlang traject terecht kwamen omdat zwanger worden niet vanzelf bleek te gaan. De overleefstand, de gaan mentaliteit zorgde er op dat moment voor dat ik het aan kon gaan en maar door bleef gaan.

Achteraf geloof ik dat er absoluut een betere manier geweest zou zijn. Het doorvoelen van de pijn en emoties. Het er mogen laten zijn. Waarbij het stuk positiviteit en manifesteren daar ook een rol in zouden hebben. Dat laatste heeft me ook op de been gehouden. Ergens diep van binnen wist of geloofde ik dat het uiteindelijk zou lukken. Bleef ik positief en vastberaden.
Maar pas later ben ik alles uit die tijd gaan verwerken. Alle stress en alles wat je vastgehouden hebt, omdat het toen zo goed uit kwam moet immers toch een keer verwerkt worden. En dan kun je dat dus maar beter in het moment doen dan achteraf. Tenminste, zo kijk ik daar nu tegenaan.

Nadat ik uit mijn burn out opgekrabbeld was, had ik heel erg behoefte aan iets dat me terug naar mijn gevoel kon brengen. En zo kwam Reiki op mijn pad. En daar heb ik tot de dag van vandaag heel veel profijt van.

Iedereen kan Reiki leren

Het mooie van Reiki is dat iedereen het kan leren. Ook jij! En dat dit vrij makkelijk gaat. Mits je er voor open staat. Vanaf onze geboorte staan we allemaal nog open. Tot een jaar of 2/3 kunnen kleine kinderen ook nog contact met bepaalde spirits maken en bepaalde dingen zien. We zijn dus allemaal op een bepaalde manier helderziend, heldervoelend, helderhorend, etc. Waarbij het een meer ontwikkeld bij je kan zijn dan het ander.

Maar naarmate je ouder wordt, gaat dit kanaal steeds verder dicht. Je leert uit je gevoel naar het hoofd te gaan, omdat zo de maatschappij ingericht is. En zo moet je het zien als een kanaal dat steeds verder dicht slibt. Totdat we ouder zijn en het steeds moeilijker wordt. Dat is ook de reden dat een Reiki behandeling bij een kind met een paar minuten klaar is en de Reiki behandeling van een volwassene wel 20 minuten tot een half uur nodig heeft en soms wel meerdere sessies.

Reiki 1 cursus

Tijdens de Reiki 1 cursus die 1 daq en een terugkomavond beslaat, wordt tijdens de inwijdingen dit kanaal weer geopend. Hierdoor wordt er weer ruimte gemaakt om de energie te laten stromen. Vervolgens ga je jezelf 21 dagen thuis elke dag Reiki geven om de energie nog meer te laten stromen. Tijdens de cursus heb je geleerd hoe je dit kunt doen. En je hebt er ook een uitgebreid cursusboek bij gekregen waar je daarna nog op terug kunt vallen. En zo kan de energie en het gevoel steeds meer gaan stromen.
Je komt op een natuurlijke wijze terug in het gevoel. Het gevoel in je lichaam. Wat signalen geeft hoe het in jouw lichaam is. En als je anderen Reiki geeft hoe het met hun gesteld is. Het blijft altijd geweldig om te zien hoe cursisten verwonderd zijn wat ze allemaal over en weer voelen als ze op elkaar oefenen. Verwonderd dat zij dit ook kunnen. Verwonderd hoe ze zich na een behandeling voelen. Het blijft altijd magisch om te zien.

Reiki aan jezelf of de ander geven

Reiki geef je aan jezelf of de ander. Bij behandeling van de ander houdt de ander gewoon zijn kleding aan. Reiki gaat overal doorheen. Zelfs door gips etc. Je kunt daarbij je handen op iemands lichaam leggen, maar 10 cm er boven, of zelfs op een paar meter afstand werkt het ook. Dit oefenen we bijvoorbeeld bij Reiki 2 waar de afstandsbehandelingen centraal staan.
De meeste mensen die een Reiki cursus bij mij doen, doen dit voor zichzelf en hun inner circle. Het is namelijk heel fijn om Reiki aan jezelf te geven. Eigenlijk deden we dat vroeger ook, maar zijn we ook hier vanaf gestapt. Hoe vaak is het niet dat als je je stoot of pijn hebt dat je daar met je handen naartoe gaat. Even over de pijn wrijft. “Oh dat deed pijn zeg”. Met Reiki doe je dit ook. Maar met het verschil dat het energiekanaal geopend is en je dus nog meer helende energie er naar toe mag brengen.

Naast dat Reiki jou zelf kan helpen. Is het ook ideaal dus voor de mensen om je heen. Het werk supergoed bij kleine kinderen. Als mijn dochter vroeger niet kon slapen of verdrietig was, even een paar minuten Reiki en ze voelde zichzelf heel rustig worden en kon daarna fijn gaan slapen. Of toen ze van haar pony afgevallen was en pijn had, een kwartiertje Reiki en daarna was de pijn aanzienlijk minder. Of in haar visie zelfs weg. “Jeetje mama jij kunt echt toveren!”

Een tool die jouw lichaam zelf beschikbaar heeft

Kortom, Reiki is een tool die je zelf in je lichaam beschikbaar hebt. Maar waarvan je weer op weg geholpen mag worden om hem te gebruiken. En daarna is het zo fijn dat je hem op alle momenten in kunt zetten dat je het kunt gebruiken.
Wat ook belangrijk om te weten is, is dat Reiki gebruik maakt van de universele levensenergie en dus niet jouw energie gebruikt. Als jij iemand anders behandelt, gaat de energie eerst door jou heen, en vult aan hoeveel jij zelf nodig hebt, en daarna gaat het naar de ander. En helpt het de ander. Daardoor verlies je dus geen eigen energie, maar ontvang je juist energie! Geweldig he? En het mooie eraan is, is dat je dus ook terug naar je gevoel gebracht wordt. Dat je gaat voelen wat er in jouw lichaam en dat van de ander gebeurt. Waardoor je geleidelijk aan een transformatie doorgaat. Want hoe meer je voelt en merkt wat het je brengt, hoe meer je op je gevoel zult durven vertrouwen.

De Reiki niveaus

Je hebt een aantal niveaus in Reiki. Het eerste niveau is Reiki 1. Dit werkt op het fysieke door. Dus denk aan lichamelijke klachten en pijnen. Dit is het niveau waar iedereen begint. Na 3 maanden mag je doorstromen naar Reiki 2. Reiki 2 werkt op het mentaal/emotionele door. Je leert dan ook behandelingen op afstand en in de tijd te geven. Maar ook een aantal symbolen die jouw behandeling kunnen versterken. Door de nieuwe inwijdingen wordt jouw behandeling nog krachtiger. De meeste mensen die het voor zichzelf of hun inner circle gebruiken hebben genoeg aan Reiki 1 en 2. Je hebt dan eigenlijk een heel mooi pakketje bij elkaar.
Voor mensen die Reiki voor hun klanten gaan gebruiken en hier veel mee bezig zijn, kan het interessant zijn om Reiki 3 te behalen. Je leert dan nog een extra symbool, het werkt door op het spirituele en de behandeling is wederom nog krachtiger. Maar nogmaals dit is echt voor mensen die er beroepsmatig mee gaan werken. Reiki 1 en 2 zijn geweldig voor iedereen. En zou eigenlijk iedereen als helende tool moeten kunnen gebruiken. Want het is puur natuur zonder dat je hulpmiddelen als geneesmiddelen e.d. nodig hebt.

Tenslotte

Dus mijn advies aan mensen die uit hun hoofd weer terug naar het voelen willen. Volg een Reiki cursus. Het geeft je een mooi eerste setje. En je kunt er zoveel mooie dingen mee doen. Zowel voor jezelf als de ander. Mocht je graag een Reiki cursus willen volgen kijk dan op mijn website voor de actuele data.

Meer berichten