Holistische therapie

Helpt holistische therapie?

“Wie je morgen bent is het resultaat van de keuzes die je vandaag maakt.”

Energie weer laten stromen

Past alles als een puzzel perfect in elkaar? Dan ben je in harmonie. De energie stroomt vrij door je lijf. Je voelt je fit en vitaal. Je hebt geen lichamelijke en geestelijke klachten. Je zit gewoonweg goed in je vel.

Maar het kan ook zijn dat je last hebt van lichamelijke klachten of last van spanning door hoge werkdruk of privéproblemen. Ook kan het zijn dat je telkens tegen dezelfde problemen en blokkades aan loopt. Dan ben je uit balans.

Je voelt je moe en futloos. Er komt steeds minder uit je handen. Je voelt je gestressed. Je slaapt slechter. Kunt niet meer genieten. Op je werk ben je er niet meer helemaal bij. En je merkt dat je het vertrouwen in jezelf een beetje kwijt bent. Dat je blijft hangen en dat het leven aan je voorbij schiet. Je denkt regelmatig: “is dit het nou?”

Je gaat door op wilskracht, in plaats van zelfvertrouwen en enthousiasme. En begint ook lichamelijke klachten te ervaren. Vastzitten geeft een gevoel van stress, spanning, vermoeidheid, verlies van positiviteit en heel veel negatieve gedachten. Het loopt niet lekker meer en je weet niet hoe je het bij moet sturen.  Kortom, het voelt als een grote uitdaging.

Het is de hoogste tijd om het roer om te gooien, om in actie te komen! En de liefde en het plezier voor het leven weer terug te vinden. Het leven is te kostbaar om niet je volle potentieel te leven. 

Dat is het moment dat ik je in mijn praktijk kan helpen. Door de energieblokkades weg te nemen. Dit kan door verschillende technieken als Reiki, klankschalen, de Sedona-methode of misschien wel een systeemopstelling.

 

“Of je ben de baas over je hoofd of je hoofd is de baas over jou”

Energie weer laten stromen met holistische therapie
Wat kan je met Reiki 3
Waarvoor gebruik je Sedona therapie

Reiki

Reiki is een liefdevolle en ontspannende behandeling met als doel het bevorderen van jouw gevoel van welzijn op zowel lichamelijk als emotioneel niveau.

Reiki verlicht, ontspant en heft blokkades op die iedereen, al dan niet bewust, in zijn of haar lichaam heeft. Reiki kan zowel door handopleggingen als op afstand gegeven worden. De behandeling vindt plaats met kleren aan.

Bij Zuiver & Puur kun je voor beide behandelingen terecht. 

Sedona methode

De Sedona methode is een hele mooie methode om negatieve gevoelens, beperkende gedachten en blokkades los te laten. Door middel van een speciale vraagtechniek leer je datgene wat jou dwars zit los te laten. De Sedona methode kan via 1 coachingsessie toegepast worden. Een prachtige methode. Bij dieper liggende blokkades adviseer ik om een body mind release traject te volgen.

Systeem opstelling

Systeemopstellingen zijn vooral bekend geworden onder de naam familie-opstellingen. Maar je kunt het voor veel meer gebruiken. Denk b.v. aan een conflict op het werk. Of een misverstand binnen je vriendengroep. Op eigenlijk alles waar je in interactie met mensen te maken hebt. Er is geen vraag die niet in een opstelling onderzocht kan worden.

Opstellingen maken onderlinge verhoudingen en knelpunten zichtbaar. Ze kunnen verhelderende inzichten geven voor iedereen die worstelt met levensthema’s, ziekte, keuzes maken, over relaties met partner, ouders, broers, zussen of kinderen. Maar ook over relaties met vrienden, collega’s. Of hardnekkige patronen.

Je kunt een opstelling met meerdere mensen doen (representanten die de mensen representeren waar het om gaat), maar in de praktijk maken we gebruik van vloerankers of poppetjes. Het is heel verrassend welke inzichten boven tafel komen.

Waarvoor helpt familieopstelling of systeemopstelling?
Is een klankschaalmassage ontspannend?
Wat is holistische therapie met klankschalen

Klankschaal

Zin in een ontspannende behandeling? Dan is een behandeling met de klankschaal echt iets voor jou! Een klankschaal is een koperen schaal die als je hem aan slaat een mooi trillend geluid afgeeft. Misschien heb je al eens gelezen dat alles in het universum uit energie bestaat. Energiegolven die met elkaar communiceren en trillen. Of soms niet. Denk dan aan de communicatie met iemand waar het niet zo mee wil vlotten. Net als de radio die op de verkeerde frequentie zit en een ruis op de lijn geeft.

Met een klankschaal kun je allerlei blokkades loslaten. Zo kun je eindelijk alles loslaten wat jou niet meer dient. Ik persoonlijk vind een klankschaalbehandeling heerlijk om te ondergaan. Je wordt er heel ontspannen van. En de klankschaal doet zijn werk. Door de trillingen worden blokkades of pijnpunten (ook de fysieke! Denk b.v. aan rugpijn) los getrild. Maar dan heel subtiel.

De klankschaal gebruiken we vaak in combinatie met Reiki. Maar het is ook mogelijk om een klankschaalmassage of klankbad te boeken. Van de cliënten die ik behandeld heb, heb ik daarna zulke enthousiaste reacties gehad. “Wat was dit ontspannen en relaxed”, “ik viel bijna in slaap”.

Edelstenen

Wist je dat edelstenen een genezende werking hebben? Ik was me daar ook niet eerder van bewust totdat ik de opleiding tot holistisch therapeut ging volgen. En er achter kwam wat een kracht er van edelstenen uit kan gaan. Heel bijzonder en heel mooi! Zo heeft elke steen zijn eigen kracht en goede eigenschappen. Voor elk probleem is wel een steen te vinden die je kan helpen en ondersteunen.

Twee stenen die ik veel bij mijn behandelingen gebruik zijn bergkristal en rozenkwarts. Ze kunnen bijvoorbeeld ingezet bij een Reiki behandeling om extra ondersteuning te geven.

  • Bergkristal zuivert je lichaam en brengt deze weer in balans. Maar brengt ook energie.
  • Rozenkwarts opent je hart en brengt liefde. Het kan je helpen om de liefde voor jezelf te versterken en jezelf te accepteren.

Kortom een hele mooie ondersteuning bij een heerlijke behandeling.

Inzichtskaarten

Inzichtskaarten zijn bedoeld om intuïtief te gebruiken. Vraag om een inzicht en trek op gevoel een kaart die jou op dat moment het meeste aanspreekt. En…laat je verrassen! Ze geven vaak verrassende wendingen. En denk eraan. Wat je aandacht geeft groeit. Dus focus daarom regelmatig op de boodschap van jouw kaart.

Daarnaast zul je merken dat een kaart een bepaald gevoel of emotie bij je oproept. Juist door dan even stil te staan bij wat je voelt kun je weer veel leren over jezelf. Wat het met jou doet. Zo werk je meteen aan je persoonlijke ontwikkeling. Je traint jezelf om een positieve mindset te ontwikkelen. En vol zelfvertrouwen en energie naar de toekomst te kijken.

Bij holistische therapie maken we regelmatig gebruik van inzichtskaarten. Soms voorafgaand aan een behandeling. Maar soms ook achteraf om een behandeling af te sluiten. Het geeft vaak mooie nieuwe inzichten. En iedereen vindt het leuk en spannend om een kaartje te trekken.

Wat kun je met edelstenen?
Edelstenen helpen bij problemen
Waarvoor gebruik je inzichtkaarten