Hoog sensitief en het belang van goed aarden

aarden als je hoog sensitief bent

In deze blog ga ik je meenemen in het belang van goed aarden. Zeker als hoog sensitief persoon super belangrijk. Juist als je heel erg open staat voor de emoties en energie van andere mensen is aarden heel erg belangrijk. Want teveel open staan maakt dat je letterlijk leeg getrokken kunt worden. Je energie afgeeft. Of zelfs de negatieve energie overneemt. Energie van een ander die niet van jou is. En vooral bij die ander mag blijven.

Het belang van aarden

Aarden is voor mij het letterlijk met beide benen op de grond blijven staan. Verankerd aan de bodem. Stevig en niet om te krijgen. Denk aan een boom die stevig met zijn wortels in de grond verankerd zit. Er kunnen stormen ontstaan. De boom zal meebewegen en soms onder flinke druk komen te staan. Maar als hij goed verankerd is, is hij niet om te krijgen. Hij blijft in zijn eigen kracht en eigen balans. En zo werkt aarden dus ook.

Aarden geeft je een gevoel van veiligheid en stabiliteit. Het zorgt ook dat je in het hier en nu komt te staan. Een bewust moment voor jezelf. Want door bewust met twee benen op de grond te staan, ben je jezelf ook bewust van het gevoel in jouw lichaam. Of het krachtig voelt, of juist nog niet. Welke sensaties je in jouw lichaam voelt. Onrust of rust? Wat er nog nodig is om goed in je eigen kracht te komen staan. Het helpt je beschermen tegen negatieve energie en helpt je los te laten wat je niet meer nodig hebt. Kortom als je goed geaard bent zul je merken dat je minder snel zal gaan wankelen in onverwachte situaties.

Gevoelig voor prikkels

Veel hoog gevoelige mensen zijn gevoelig voor prikkels van buitenaf. Ze hebben de neiging om veel te denken en ervaren daardoor een druk in hun hoofd. Daarnaast nemen ze makkelijk de energie van andere mensen over. Ze staan letterlijk open, waardoor ze dus ook de negatieve energie absorberen wat hun letterlijk leeg kan trekken. Aan het eind van de dag zijn ze kapot en voelen ze zich leeg. Ik heb straks 2 goede oefeningen voor je waardoor je goed kunt aarden en ook waardoor je je zelf beter hiervoor kunt beschermen. Daarnaast helpt het je om de overtollige energie af te laten vloeien.

Door aarden:
• Ben je je meer bewust van je eigen lichaam en leer je regelmatig terug naar je gevoel te gaan
• Kun je beter je eigen grenzen aangeven
• Kun je jezelf als een geheel ervaren
• Ervaren dat je gevoed wordt door de energie van de aarde
• Je bewust zijn in het hier en nu
• Daarnaast helpt het je om de energie te verdelen over je lichaam. Je kunt de energie van boven naar beneden en andersom laten stromen.
• Het zal je meer rust in je hoofd geven
• Je zult jezelf stabieler voelen
• Ben je beter bestand tegen stress en onverwachte situaties

Aardingsoefening

Een fijne aardingsoefening om te doen is deze:
Sta rechtop, met je voeten op de grond. Voel je voeten. Hoe voel je je? Voel je je rustig? Of voel je een bepaalde onrust. Ben je bewust van jezelf en jouw lichaam. Ga met je aandacht naar je voeten en visualiseer dat er aan de onderkant van je voeten boomwortels groeien. En die boomwortels groeien diep de aarde in. Ze maken allerlei vertakkingen en gaan nog dieper de aarde in, en nog dieper. Net zo lang dat er zoveel vertakkingen zijn, die zo verankerd zijn, waardoor je goed stevig staat. Mocht je energie nodig hebben, visualiseer dan dat je kracht uit de aarde haalt en deze van onder naar boven door je lichaam laat stromen en voel hoe de energie door je heen stroomt? Mocht je juist last hebben van negatieve energie dan doe je het tegenovergestelde. Je voelt het contact met de aarde en laat de negatieve energie van boven naar onderen stromen, recht de aarde in. Via de aarde kan het afgevoerd worden. Nadat het afgevoerd is, haal je de positieve energie naar boven, die juist wel door jouw lichaam mag stromen. Daarnaast voelt de verankering van de wortels als stabieler, meer kracht. In balans.

Extra bescherming

Heb je extra bescherming nodig? Visualiseer dan een doorzichtige cocon om jezelf heen. Een soort capsule waar je in zit, maar waardoor je een prima overzicht hebt en gewoon naar buiten kunt kijken. Vervolgens zet je de intentie dat alles wat goed voor je is naar binnen mag komen, en dat alles wat slecht voor je is, buiten je cocon mag blijven. Hierdoor maak je een natuurlijke barrière en heb je een natuurlijke bescherming.
Deze 2 oefeningen doe je bij voorkeur ’s ochtends als je opstaat om de dag goed te beginnen. Maar kun je ook gedurende de dag doen op de momenten dat je het nodig hebt. Of net voor een bijeenkomst met veel mensen of met mensen waarvan je weet dat die jou energie kosten en mogelijk leeg kunnen trekken.

Ik hoop dat deze oefeningen jou gaan helpen om meer in je eigen kracht en energie te blijven staan. Je kunt gedurende de dag nog extra aarden door:
• Buiten op blote voeten te lopen
• In de tuin te werken met je handen in de aarde
• Gebruik te maken van een aardingsmat
En daarnaast kan het fijn zijn om energie van anderen letterlijk onder de douche van je af te laten stromen. Terwijl je onder de douche staat, voel je het warme water van boven naar beneden stromen. Je kunt op dat moment visualiseren dat het water alles mee neemt wat jij niet meer nodig hebt. Alle stress, alle energieën van anderen, mogen afgevoerd worden. Voel hoe het stromende water dit door het afvoerputje letterlijk afvoert.

Ik hoop je met deze blog bewust gemaakt te hebben van het belang van aarden en hoe je dit het beste kunt doen. Heel veel succes!

Meer berichten