praktijk voor bewustzijn, ontspanning en energie

Human Design

Human Design is jouw unieke blauwdruk

“Human Design is jouw unieke blauwdruk”

Wil jij echt met het leven gaan dansen? In een flow, alsof alles vanzelf gaat en het leven jou toe lacht?

Word je bewust van jouw blauwdruk met Human Design! Maak de reis en laat je verrassen.

Jouw unieke blauwdruk
Human Design helpt je herinneren wie je bent. Het is een reis naar jezelf. Jouw design, oftewel jouw persoonlijke blauwdruk, geeft je mooie inzichten in wie je bent, waarom je doet wat je doet en wat jouw unieke kwaliteiten en talenten zijn. Het geeft ook helderheid over hoe je het beste beslissingen kunt nemen en kunt reageren in bepaalde situaties. Als je gaat leven naar je design, krijg je rust, (zelf)vertrouwen en voelt het leven vaak ook fijner en moeitelozer aan!

Het laat ook zien hoe jij het beste jouw flow in het leven kunt volgen. Het is namelijk de bedoeling dat het leven voor je werkt en niet tegen je. Ieder mens is uniek. Er is niemand zoals jij!

Als je daarin jouw unieke blauwdruk volgt en gaat experimenteren, voel je dat je meer gaat leven (in plaats van overleven) en er mooie ontwikkelingen op jouw pad komen. Leven zoals het bij jóuw past, bij wie jij bent, los van de conditioneringen van de maatschappij.

Hoe meer je vanuit flow gaat leven, hoe meer je gaat stralen. Het leven wordt makkelijker. Natuurlijk wel met hier en daar een hobbel of hobbeltje. Want zonder wrijving geen groei, laten we eerlijk zijn. Maar Human Design zorgt er wel voor dat je steeds meer vanuit (zelf)vertrouwen en jouw eigen kracht kunt gaan leven. Hoe heerlijk is dat?

Human Design Manon Mill

Human Design in relatie tot anderen
Het is raadzaam ook inzicht te verkrijgen in de blauwdrukken van jouw partner, kinderen, familie en vrienden. Misschien zelfs ook wel die van jouw collega’s en je baas. Want als je weet wat hun blauwdruk is en hoe zij bewust en onbewust reageren, creëert dat heel erg veel aha-momenten. “Oh….dit is waarom zij zo op mij reageren.” “En hierdoor komt het dat zij dit zo belangrijk vinden of hier zo’n behoefte aan hebben.” Dit te weten zorgt voor veel meer begrip van en voor elkaar en maakt dat jouw relaties met anderen kunnen verbeteren.

Het zien, weten en accepteren zorgt voor verbinding. Waarbij het niet de bedoeling is dat je je conformeert aan die ander. Jij mag vanuit jouw gevoel en vanuit jouw flow leven. Net als die ander dat mag. Oordeelloos, maar wel vanuit verbinding.

Hoe relaxed zou het geweest zijn als jouw ouders jouw design en handleiding al bij jouw geboorte ontvangen zouden hebben en precies wisten hoe ze met jou om moesten gaan? Nou, zo zwart-wit is het natuurlijk niet. Maar het geeft wel supermooie inzichten.

Human Design en relaties met anderen

Wat is Human Design?

Human Design is een combinatie van verschillende Oosterse en Westerse wetenschappen: astrologie, natuurkunde, de I-Ching, de Kaballah, kwantummechanica en het chakrasysteem.

Human Design bepaalt jouw persoonlijkheidstype op basis van je geboortedatum, tijd en plaats.  Zo ontstaat jouw unieke design-chart met veel verschillende figuren, vormen, cijfertjes en kleurtjes.

Het geeft je onder meer inzichten in:

 • wie je bent.
 • jouw talenten en valkuilen.
 • jouw sterke punten en uitdagingen, waardoor je jezelf beter gaat begrijpen en ook betere keuzes in het leven kunt maken.
 • hoe je, in jouw geval, het beste beslissingen kunt nemen.
 • wat jouw profiel is
 • waar er mogelijk nog conditioneringen zitten, waardoor jij jouw unieke design nog niet optimaal kunt volgen, etc.

Human Design bij Zuiver & Puur

Nu kun je natuurlijk in je eentje het internet gaan afstruinen naar betekenis van jouw design chart met zijn figuren, vormen, cijfers en kleuren. Sneller, makkelijker en meer helderheid kan het je geven, als ik je mag begeleiden in dit proces. Samen maken we dan deze reis, in interactie.

Ik coach je én  geef je inzichten en handvatten waar je mee aan de slag kunt om jouw eigen Human Design-experiment te ervaren en te beleven. Hoe je vanuit je hoofd in je lichaam kunt komen.

Het is mijn doel dat jij jouw blauwdruk echt kunt lezen, begrijpen en voelen, je al jouw vragen hierover hebt kunnen stellen en je Human Design kunt gaan integreren in je leven. Human Design werkt namelijk alleen als je het leeft. Dat is mijn motto en overtuiging. Bovendien zie ik het als een experiment, waarin je stap voor stap mag gaan ervaren, voelen en beleven!

Begeleiding van dit proces kan bij Zuiver & Puur in verschillende trajecten. De basis van ieder traject is altijd jouw unieke Human-Design-boekje, waarin de bovenstaande elementen van jouw specifieke design uitgebreid voor je zijn uitgewerkt.

Het is maatwerk, uniek voor jou, zodat jou duidelijk wordt hoe jouw blauwdruk in elkaar zit en wat je er mee zou kunnen.

Begeleiding van dit proces kan bij Zuiver & Puur in verschillende trajecten. De basis van ieder traject is altijd jouw unieke Human-Design-boekje, waarin bovenstaande de diverse elementen van jouw specifieke design uitgebreid voor je is uitgewerkt en wordt uitgelegd. Het is maatwerk, uniek voor jou, zodat jou duidelijk wordt hoe jouw blauwdruk in elkaar zit en wat je er mee zou kunnen.

Ik bied de volgende mogelijkheden:

 • Human Design met coachingsessie: Jouw unieke Human Design-boekje met reflectievragen en 1-op-1-coaching gesprek. Dit kan zowel live als online.
 • Een Human Design-opstelling op de Human Design-mat waar je letterlijk in jouw profiel kunt gaan staan. Ik raad dit absoluut aan in aanvulling op 1-op-1-coaching. Het is van meerwaarde om letterlijk in je design te kunnen gaan staan en te voelen wat het met je doet.
 • Human Design voor kinderen: Een uniek Human Design-boekje voor jouw kind(eren) en/of partner. Dit is alleen mogelijk in combinatie met een Human Design coachingsessie voor jezelf. 

Neem nu de eerste stap!
Boek hier jouw Human Design experiment

Jezelf weer positief en energiek voelen

Tarieven

 • Human Design boekje met reflectievragen en 1 op 1 coaching gesprek van 1 uur € 149,-
 • Human Design boekje met reflectievragen en 1 op 1 coaching gesprek van 2 uur € 199,-
 • Human Design boekje voor jouw kind(eren) en/of partner € 69,-
 • Losse Human Design coaching sessie van 1 uur € 95,-
 • Human Design boekje met reflectievragen, een 1 op 1 coaching gesprek van 1 uur en een opstelling op de Human Design-mat van 1 uur € 225,- (totale duur 2 uur)
 • Human Design opstelling op de Human Design-mat 1 op 1  € 125,- (totale duur 1,5 uur)
 • Human Design opstelling op de Human Design-mat voor groepen. Prijs op aanvraag
 • Het combineren van Human Design met verbonden ademhaling, Body Mind Release, opstellingen of een holistisch consult. Prijs op aanvraag

Heb je nog vragen dan kun je mij natuurlijk benaderen voor nadere uitleg, zodat we vrijblijvend samen kunnen bekijken welk traject het best passend voor je is

Toen Manon over haar Human Design aanbod op Instagram vertelde, dacht ik direct dat wil ik! Ik heb een heel mooi boekje ontvangen met bijbehorende reflectievragen, zodat ik thuis er al mee aan de slag kon gaan.

We hebben eerst een coachingsessie gedaan. Dit gaf mij al hele mooie waardevolle inzichten. Manon geeft een hele fijne begeleiding en legt alles goed, rustig en duidelijk uit.  Een paar weken later hadden we de Human Design opstelling op de mat.

Het was heel mooi en heel fijn dat je op je eigen Human Design kan staan. De puzzelstukjes vielen door het voelen echt op zijn plaats. Ik weet nu heel goed wie ik ben, ik begrijp mezelf nu beter en heb gevoeld dat ik nog meer vanuit mijn eigen kracht kan gaan werken. En daarnaast hoe belangrijk het voor mij is om af en toe “nee” tegen iets te zeggen. Maar ook op welke wijze ik naar mijn eigen stem mag luisteren.

Het is absoluut de moeite waard en brengt je heel veel. Ik kan dit iedereen aanraden.

Kimberly (38 jaar)

Vandaag mogen voelen en in mijn eigen chart gaan staan. Mijn blauwdruk van mijn leven. Dit is wie ik ben. Human Design is echt bijzonder. Het geeft je inzicht in waarom jij bent zoals je bent. Bijzonder ook om te weten wat je energie geeft en wat niet. Met deze mooie inzichten kan ik nu in mijn volle potentieel gaan leven. 

Ik weet nu wat ik moet doen om op mijn pad te blijven. Bedankt Manon voor deze unieke kans. En ook voor de Reading die je mij hebt gegeven op mijn Human Design. Het heeft me hele mooie inzichten gegeven en was heel erg waardevol. 

Melony (42 jaar)

Al eerder heb ik me een beetje verdiept in Human Design maar ik kwam niet verder dan het maken van een chart. Manon maakt het Human Design profiel compleet met een uitgebreide beschrijving in een mooi boekje.

De coachingsessie en aansluitend de opstelling op de mat maken het nog duidelijker en voelbaar. Mijn zwakke plek blijkt juist mijn sterke kant te zijn maar dan op een andere manier, een echte eye opener 🙂
Het is eigenlijk niet uit te leggen, je moet het ervaren.

Na de sessie blijft het een mooie ontdekkingsreis hoe een en ander in de praktijk voor me werkt. Ik ben er heel blij mee!

Monique

Altijd al nieuwsgierig geweest naar het fascinerende Human Design.

Manon heeft mij zo bewust gemaakt van mijn unieke blauwdruk. Ik heb de sessies online ervaren, wat ontzettend fijn, prettig en ook laagdrempelig was.

Manon, mooie pure vrouw! Dankjewel🙏🏼

Sabina (45 jaar)

Ik heb bij Manon meer inzicht gekregen in mijn Human Design. Naast een HD-boekje met diverse elementen daarin uitgewerkt en uitgelegd, ontving ik voorafgaande aan de sessies met Manon ook coach-vragen om op te reflecteren.

Een absolute meerwaarde van dit traject bij Praktijk Zuiver&Puur is de optie om een sessie te doen met de opstellingsmat waarin je letterlijk 'in' je blauwdruk/design gaat staan en kan voelen wat het met je doet.

Manon coacht en begeleidt met haar kennis en expertise op dit gebied op een rustige, fijne manier, zodat je je onder andere bewust(er) wordt van je gedragingen en je (andere) keuzes kunt maken in je doen en laten. En bovenal te zijn wie je bent.

Simone (50 jaar)

Achterdijk 40a
5451 NN  Mill (Noord Brabant)

Mill ligt bij Uden (15 min), Boxmeer (15 min), Nijmegen (20 min), Oss (30 min)

Manon Van Bakel
06 27 11 74 53
info@zuiverenpuurpraktijk.nl

Zuiver & Puur, praktijk voor bewustzijn,
ontspanning en energie