Adem- en ijsbad workshop

IJsbadworkshop om je mindset te veranderen

“Ga je mee uit je comfortzone?”

Ga je mee uit je comfortzone?
Durf je met mij deze stap te wagen?

Doe je mee aan de adem- en ijsbad workshop? Een gave inspirerende ochtend of middag met mindset, ademhaling en als kers op de taart het ijsbad! Waarschijnlijk schieten er nu allerlei mitsen en maren te binnen. “Nee… Ik houd niet van kou… Kan ik dit wel? Nou…misschien een andere keer…” Weet dat dit stemmetjes vanuit jouw ego zijn. Die het spannend vindt en ’t liefste bij het oude vertrouwde blijft. Dat is oké want het ego stemmetje zorgt ook goed voor jou. Maar vanuit groei kan het ook heel mooi zijn om wel een keer uit je comfortzone te stappen.

Juist met deze workshop leer je hoe de juiste mindset jou kan helpen in moeilijke situaties. Nu misschien met het overwinnen met ’t ijs, maar natuurlijk ook met obstakels in het echte leven. Weten en ervaren dat je meer kan dan je dacht kan je zo’n grote boost geven! Dat ultieme wauwwww gevoel daarna is onvergetelijk. Een moment om nog vaak aan terug te denken.

Meer focus en beter herstel na een ijsbadworkshop

Ontdek samen je innerlijke kracht vanuit verbinding. Op een veilige en ontspannende wijze. Het is een speciale middag onder elkaar waarbij we samen het avontuur aangaan, plezier hebben en elkaar aanmoedigen. Wat zo’n extra boost geeft. En jij daarna vol zelfvertrouwen en energie naar huis gaat. En het fijne is, we doen dit met een klein groepje van 6-8 mannen en vrouwen.

Daardoor is er veel persoonlijke aandacht voor jouw eigen proces. Waar jij doorheen gaat en wat jij ervaart. Door de kleine groep sta je er als een “team”. Een team die samen deze uitdaging aan gaat. En waar je nog eens extra steun en support van kunt verwachten. Weet ook dat tijdens deze middag niets verplicht is. Dus ook het ijsbad niet. Durf je het op dat moment toch niet aan, dan is dat helemaal okay. Ook dan kun je nog steeds heel veel tijdens deze middag leren en ervaren. Zoals de kracht van de adem en mindset.

Wat bereik je met een ijsbad

In deze workshop leer je hoe je met ademhaling, koudetraining en focus jezelf naar een hoger niveau kunt tillen. Je ervaart ook de magie van een ijsbad en hoe dit je kan helpen om stress te verminderen, spieren te herstellen en je immuunsysteem te boosten. Een ijsbadworkshop kan je helpen om:

  • Je bloedsomloop te verbeteren
  • Je spieren sneller te laten herstellen
  • Je stress te verminderen
  • Je immuunsysteem te versterken
  • Je zelfvertrouwen en geluk te vergroten

Wat gaan we doen?

* Het ontdekken van jouw adempatroon en hoe je deze kunt beïnvloeden
* Hoe krijg je de juiste focus en mindset. Je kunt meer dan je denkt!
* Ontdek de voordelen van koude training voor je immuunsysteem en metabolisme.
* Diverse yin en yang ademhalingstechnieken voor stress release en het vergroten van jouw energie.

Zo ziet de adem- en ijsbad workshop eruit

Ochtendprogramma

9.30 uur: Kennismaking
10.00 uur: Bewustwording van jouw adempatroon, ervaren diverse rustgevende ademhaling technieken en de juiste mindset
11.00 uur: Uitleg wetenschap, hoe trainen met kou, adem & focus je immuunsysteem verbetert. Het ervaren van een activerende ademhaling die jou optimaal voorbereid op het ijsbad.
12.00 uur: Eén op één coaching in het ijsbad (geen verplichting)
12.30 uur: Afsluiting met een kopje soep
13.00 uur: Einde workshop

Middagprogramma

13.30 uur: Kennismaking
14.00 uur: Bewustwording van jouw adempatroon, ervaren diverse rustgevende ademhaling technieken en de juiste mindset
15.00 uur: Uitleg wetenschap, hoe trainen met kou, adem & focus je immuunsysteem verbetert. Het ervaren van een activerende ademhaling die jou optimaal voorbereid op het ijsbad.
16.00 uur: Eén op één coaching in het ijsbad (geen verplichting)
16.30 uur: Afsluiting met een kopje soep
17.00 uur: Einde workshop

Data ijsbad workshop

Zaterdagochtend 28 september van 9.30-13 uur

Ijsbad is goed voor lichaam en geest

Ook leuk om samen te doen.

Met je partner, familie, vrienden of wellicht zelfs een collega te doen. Maar ook alleen zul je door de beperkte grote van de groep van 6-8 personen snel aansluiting bij de andere deelnemers vinden.

Ga de uitdaging aan!

Geef je snel op en ga samen met ons de uitdaging aan. Durf deze sprong te nemen en zie wat het jou kan brengen! Het zal een hele mooie ervaring zijn. Vanuit liefde en vertrouwen in jezelf. Jouw eigen innerlijke kracht en sterke mindset. Een mooie overwinning op jezelf. Een boost in jouw eigen persoonlijke ontwikkeling vol zelfvertrouwen, rust en energie.

Het wordt een super mooie inspirerende middag om nooit te vergeten!

Tarieven

Nu als speciale aanbieding voor € 95,- per persoon.

Dit is wat anderen hebben ervaren

Ik heb al eerder cursussen en trajecten bij Manon gevolgd. Haar openheid en hartelijkheid vind ik altijd erg fijn. Toen de ijsbadworkshop voorbij kwam, leek het me erg leuk om dat te proberen.

Ik vind de begeleiding van Manon erg fijn. Manon praat je op een rustige manier door deze sessie heen. Ze creëert een veilige omgeving waar je rustig op je eigen tempo het avontuur aan mag gaan. Ik had wat paniek toen ik in het ijsbad zat. Maar Manon bleef rustig op me inpraten, daardoor kon ik langzaam aan toch wat lager en wat langzamer gaan ademen, waardoor ik weer tot rust kwam. Dat was super fijn.

Ik vind deze workshop zeker voor herhaling vatbaar. En ga ook proberen vaker aan koude training te doen. Ik ben heel benieuwd naar de effecten daarvan.

Karin

Via via kwam de workshop op mijn pad. Ik heb je eerst gebeld. En dat was een fijn gesprek. Je doet jouw naam, Zuiver & Puur, echt eer aan. Manon’s begeleiding is heel fijn en duidelijk. Ik wil graag al deze lezers graag het volgende meegeven: Je kan meer dan je denkt en denk niet dat je het niet kan!

Mary (49 jaar)

Via social media zag ik de oproep voor de ijsbadworkshop voorbij komen. Ik ben al vaker bij Manon voor verschillende soorten sessies/behandelingen geweest. En voel me erg op mijn gemak bij haar. Manon begeleidt het heel fijn, rustig en kundig. Ik heb tijdens deze uitdaging geleerd dat ik veel meer kan dan ik dacht. Ik ben sterker dan mijn “beperkende” gedachten. Ik kan het iedereen aanraden. Doe het gewoon. Jij kan dit ook! Het geeft je echt een kick. En ook de ademhalingsoefeningen die we vandaag geleerd hebben zijn echt een blijvertje!

Judtih (39 jaar)

Ik heb deze workshop samen met mijn moeder gedaan. Ik vond het een leerzame en mooie ervaring om nooit te vergeten. De begeleiding van Manon is prettig. Alles werd rustig doorlopen en duidelijk uitgelegd. Een fijne ervaring! Ik kan iedereen aanraden deze uitdaging aan te gaan en uit je comfortzone te stappen. De enige die grenzen aan jezelf stelt ben je zelf. Het is een mindset. Ga er voor als je het graag wilt.

Joy (19 jaar)

Een collega van mij tipte mij op deze workshop. Ik heb er een weekje over na moeten denken, maar heb daarna besloten het gewoon te gaan doen. Om mezelf te pushen om uit mijn comfortzone te gaan, te laten zien dat ik tot meer in staat ben dan ik denk. En ook de gezondheidsredenen spraken me erg aan.

Ik vond Manon’s begeleiding heel prettig. Het voelt tegenstrijdig om in een ijsbad te stappen maar het is zeker de moeite waard. Daarna voel je je super goed en vol energie! Manon geeft een goede uitleg, heeft een rustige vriendelijke uitstraling en zorgt voor een goede duidelijke begeleiding.

Ik heb mezelf laten zien dat ik meer kan dan ik zelf denk.

Yvette (42 jaar)

De Ijsbadworkshop is echt een aanrader voor hen die hier nieuwsgierig naar zijn! Leuke informatieve middag in fijne omgeving, met diverse ademhalingstechnieken. Manon heeft het echt tot in detail verzorgd met uiteindelijk de ” ijsdip” waar je prima bij wordt begeleid en heerlijk soepje toe. Ik vond het een geweldige ervaring!

Carina (59 jaar)

Wanneer kan ik niet in een ijsbad? – Wat zijn de contra-indicaties?

De ijsbadworkshop kan je niet doen wanneer je zwanger bent, epilepsie hebt of de secundaire vorm van Raynaud.

Bij onderstaande klachten is extra voorzichtigheid geboden. Raadpleeg bij onderstaande klachten of aandoeningen altijd eerst uw eigen arts en vraag of je koude training en ademwerk mag doen:

Hart- en vaatziekten, recente longproblematiek als longontsteking, longembolie, onbegrepen benauwdheidsklachten, ernstige burn-out klachten Angina Pectoris, primaire en secundaire vorm van Raynaud, nierfalen, niet goed werkende schildklier, koude-urticaria, ernstige astma, ernstige migraine, ernstige angst- en paniekstoornissen, ernstig COPD, mensen die net geopereerd of een ingreep hebben gehad, koorts (temperatuur boven de 38 graden).

Wil je meer informatie of twijfel je? Neem dan gerust contact met me op.

Dit is wat anderen hebben ervaren

Aanrader!
Manon coacht je na een gedegen voorbereiding naar een geweldige ijsbad-ervaring. Alles tot in de puntjes verzorgd, echt een fijne belevenis.

Wilma (56 jaar)

Ik voel me heerlijk! Ik heb me tijdens de ademhalingsessies ook kunnen ontstressen wat op dit moment echt even was wat ik nodig had. Het is een heerlijke middag voor jezelf. Even dichtbij jezelf komen met een mooie uitdaging als hoogtepunt waardoor je je helemaal verkwikkend voelt. 

Daphne

Wat een bijzondere ervaring! Achteraf zelfs fijn, doordat je eerst op mindset en ademhaling wordt gecoacht door Manon en ze je op een fijne manier begeleid tijdens het ijsbad zelf. Ik zou het zo weer doen!

Anke (40 jaar)

I did it! Een bijzondere ervaring. Prima begeleiding. En het zet je aan het denken om koude training in te zetten voor jezelf. 

Nicolette

Manon’s begeleiding is echt super! Heel duidelijk, een goede opbouw in het programma. Ze geeft tijdens het ijsbad veel vertrouwen. Voor mij heeft vooral de ademhalingsoefening van Wim Hof veel gebracht. Het heeft me veel vertrouwen gegeven. Super sterk en krachtig! Ik kan iedereen aanraden. Niet denken! Maar doen!

Christ'l

Ga ervoor! Een absolute aanrader en een overwinning op jezelf! Manon legt alles rustig, fijn en duidelijk uit. Een super begeleiding. De workshop is goed verzorgd. Ik vond de ademhalingsessies fijn en relaxed. En natuurlijk super tof om in het ijsbad te gaan! 

Evelyn

Ik heb een hele fijne middag gehad. Het was een mooie training op een fijne locatie. Er was een fijne gezellig sfeer met de andere cursisten. De begeleiding was heel fijn. Tijdens het ijsbad word je goed gecoached door Manon. Een mooie eye-opener tijdens de workshop was dat je via ademhaling heel veel kunt bereiken.

Cindy (44 jaar)

Ik zou de ijsbadworkshop zo weer een keertje doen. Manon’s begeleiding is super fijn. Heel rustig. Tijdens het ijsbad praat ze je er heel goed doorheen. Manon is gewoon een topper als coach! De workshop heeft me ook veel geleerd over de focus op ademhaling. Je kunt zoveel meer met ademhaling waar ik me nooit bewust van geweest ben. Hier ga ik nu echt meer op letten. 

Ellen

Nog vragen? Misschien staan de antwoorden hieronder.

Waar kan koude training mij bij helpen?

Een ijsbadworkshop kan je helpen om:

  • Je bloedsomloop te verbeteren
  • Je spieren sneller te laten herstellen
  • Je stress te verminderen
  • Je immuunsysteem te versterken
  • Je zelfvertrouwen en geluk te vergroten
Ik vind het best wel spannend. Is dit iets wat iedereen kan?

Ja, het belangrijkste is dat je geen bijzondere gezondheidsproblemen hebt. Gedurende de 3,5 uur bereid ik je met veel persoonlijke aandacht voor op het ijsbad. We trainen de juiste ademhaling, de juiste focus en de juiste mindset. Ook krijg je tips hoe je met de stress van de koude om moet gaan. En ik begeleid je 1 op 1 in het ijsbad. Gedurende jouw sessie in het ijsbad ben ik jouw coach en jouw spaceholder. Ik moedig je aan en coach je op de juiste focus en ademhaling. Jij kan dit!

Kan ik mee doen als ik zwanger ben?

Nee, helaas is dit niet mogelijk. Je bent wel van harte welkom na jouw zwangerschap.

Mag ik mee doen als ik heel erg verkouden ben?

Nee, dit is beter van niet. Omdat je lichaam toch even in een stress toestand gebracht wordt. In het geval van een flinke verkoudheid kunnen we jouw sessie verschuiven naar een volgende datum.

Waar wordt de ijsbadworkshop gegeven?

De ijsbadworkshop wordt in mijn praktijk in Mill gegeven. Indien gewenst en bij voldoende deelnemers (minimaal 6) kan dit ook op locatie. Hiervoor geldt wel een maatwerkprijs.

Gaat het bij het ijsbad trotseren om doorzettingsvermogen?

Het gaat juist om mindset, focus en de juiste ademhaling. Doorzettingsvermogen hoort er wel een beetje bij. Maar met mindset, focus en de juiste ademhaling kom je al een heel eind.

Hoe groot zijn de groepen?

De groep bestaat maximaal uit 8 personen. Je gaat 1 voor 1 in het ijsbad.

Waarom is de juiste ademhaling zo belangrijk?

Met je ademhaling kun je de stress in jouw lichaam sturen. Door in het ijsbad een rustgevende ademhaling te hanteren zakt het stressgevoel in jouw lichaam en zul je er beter mee om kunnen gaan?

Wat kan ik al aan voorbereiding doen?

Je kunt het thuis al rustig opbouwen door koud (af) te douchen. Je begint met 30 seconden. De week erna 1 minuut, de week erna 1,5 minuut. Totdat je er 2 minuten in zit. 2 minuten koude training is voldoende om baat bij alle voordelen te hebben.

Wat moet ik meenemen?

Draag makkelijk zittende kleding waar je je fijn in kunt bewegen. Verder mag je badkleding, een badjas, handdoek en slippers meenemen.

Wanneer kan ik niet in een ijsbad? Wat zijn de contra-indicaties?

De ijsbadworkshop kan je niet doen wanneer je zwanger bent, epilepsie hebt of de secundaire vorm van Raynaud.

Bij onderstaande klachten is extra voorzichtigheid geboden. Raadpleeg bij onderstaande klachten of aandoeningen altijd eerst uw eigen arts en vraag of je koude training en ademwerk mag doen:

Hart- en vaatziekten, recente longproblematiek als longontsteking, longembolie, onbegrepen benauwdheidsklachten, ernstige burn-out klachten, Angina Pectoris, primaire en secundaire vorm van Raynaud, nierfalen, niet goed werkende schildklier, koude-urticaria, ernstige astma, ernstige migraine, ernstige angst- en paniekstoornissen, ernstig COPD, mensen die net geopereerd of een ingreep hebben gehad, koorts (temperatuur boven de 38 graden).