praktijk voor bewustzijn, ontspanning en energie

Long covid behandelen en verbeteren

“De helende kracht van de adem”

Long Covid

Heb jij Corona gehad en blijf je sindsdien met klachten zitten? Herken jij bijvoorbeeld klachten als:

 • Druk op de borst
 • Hoge ademhaling
 • Duizeligheid
 • Pijnlijk middenrif
 • Weinig energie
 • Verschillende soorten hoofdpijn
 • Last van koude handen en voeten
 • Prikkelgevoelig
 • Slecht slapen
 • Hartslag van boven de 100 in rust
 • Angst/paniek
 • Algehele beroerdheid
 • Spierpijn/gewrichtspijn

Je hoeft natuurlijk lang niet alle klachten van dit lijstje te hebben. Het kunnen er ook een paar zijn en dat is al vervelend genoeg. Met de Epiphora methode en ademhalingstechnieken kunnen we de vicieuze cirkel doorbreken.

Long Covid klachten verbeteren na corona

Tijdens de Corona periode en ook daarna heeft jouw lichaam in een acute stress-toestand gestaan. Door deze stress maak je adrenaline aan en ben je veel meer en dieper adem gaan halen omdat je dit op dat moment nodig had.  Het kan zijn dat je deze ademhaling in stand gehouden hebt.

Je kunt dit merken aan een ademhaling vanuit de borst en in een hoog ademritme zonder adempauzes. Je krijgt hierdoor veel te veel zuurstof binnen. Dit teveel aan zuurstof kan je lichaam niet verbranden en dit zorgt voor een disbalans in jouw lijf. Je kunt hierdoor allerlei sensaties in jouw lichaam ervaren. Denk aan duizeligheid, druk op de borst, een benauwd gevoel.  Hierdoor ga je nog meer en dieper ademhalen, waardoor je in een vicieuze cirkel terecht komt. Je lichaam blijft in een stress-toestand met alle klachten van dien. Daarnaast kan het zijn dat de doorbloeding in jouw lichaam niet op orde is. Dit geeft nog meer gezondheidsklachten als hoofdpijn, prikkelgevoelig, spierpijn of gewrichtspijn. Je voelt je moedeloos en in sommige gevallen ben je zelfs in de ziektewet beland.

Is dit bij jou in meer of mindere mate het geval, dan kan ik jou helpen. Aan de hand van jouw klachten maken we een behandelplan. Ik werk met een combinatie van de Epiphora methode en gerichte ademhalingstechnieken. We gaan zorgen dat je lichaam uit de stress-toestand gaat, je gaat rustiger ademhalen, je hartslag zal dalen, je spieren ontspannen en je lichaam gaat effectief werken aan herstel. En je zult merken dat je je snel beter gaat voelen

De behandeling

Voorafgaand aan de behandeling ontvang je een intakeformulier. Dit formulier stuur je enkele dagen voor de 1e afspraak naar mij toe. Zodat ik me alvast in kan lezen op jouw klachten. De eerste sessie staan we hierbij stil. En vertel ik je meer over de Epiphora methode en het belang van de juiste ademhaling, zodat je de achtergrond begrijpt waar we mee aan de slag gaan. Daarna gaan we aan de slag met de 2 belangrijkste oefeningen van de Epiphora methode. Deze zijn zeer effectief. Je gaat vervolgens met deze oefeningen thuis aan de slag.

De 2e en 3e sessie staan in het teken van de overige Epiphora oefeningen. Daarnaast gaan we met de ademhaling aan de slag. Om zodoende ook daar progressie te kunnen maken. We gaan je adempatroon in kaart brengen. En gaan op een rustige manier samen met jou kijken welke stapjes we kunnen nemen om jouw klachten te verbeteren en daarmee de vicieuze cirkel te doorbreken.

We doen dit in kleine stapjes op een tempo die goed voor jou voelt. Die je weer vertrouwen geeft. Vertrouwen in jezelf en in jouw lichaam. We kijken daarbij niet alleen naar je ademhaling. Maar ook naar jouw mind en body. Want deze staan allemaal met elkaar in verbinding. Zodat je weer de rust in jezelf terugvindt en jezelf steeds beter en fitter gaat voelen. 

Kosten

Het long covid traject bestaat uit 3 sessie. De eerste sessie duurt 1,5 uur en de 2e en 3e sessie 1 uur. Daarna kijken we of aanvullende sessies nodig zijn. Om jou zo stap voor stap terug in balans te krijgen. De kosten van dit traject bedragen € 297,50. 

Eventuele vervolg sessies/aanvullende therapie € 85,- per uur. 

Achterdijk 40a
5451 NN  Mill (Noord Brabant)

Mill ligt bij Uden (15 min), Boxmeer (15 min), Nijmegen (20 min), Oss (30 min)

Manon Van Bakel
06 27 11 74 53
info@zuiverenpuurpraktijk.nl

Zuiver & Puur, praktijk voor bewustzijn,
ontspanning en energie