fbpx

praktijk voor bewustzijn, ontspanning en energie

Over Manon

“If you can dream it, you can do it”

Wie ben ik?

Ik ben die vrouw, die ergens ook nog dat meisje is. Die houdt van lol hebben en plezier maken. Maar ook die vrouw jaren in de zakelijke dienstverlening gewerkt heeft. Goed kan plannen en organiseren en prima haar mondje kan roeren.

Maar ik ben ook dat meisje dat begaan is met de wereld. Met de dieren. Wisten jullie dat ik vanaf mijn 4e geen vlees meer eet? Zielig voor de dieren. Vis dan weer wel. Tja, dat was minder knuffelbaar. Wat goed uitkomt want mijn man heeft een bedrijf in vis.

Ik ben dat meisje dat van paardrijden houdt. Maar ook die vrouw die sterk is en zware tijden getrotseerd heeft. En toen achter haar echte kracht kwam.

Ik ben die vriendin die een luisterend oor heeft. Maar waar je ook leuke feestjes mee kan geven.

Ik ben die vrouw waar haar man op kan bouwen. Maar heb ook altijd iets ondeugends in me. Niet te temmen zegt Jurgen altijd. Maar dat houdt het spannend toch?

Maar ik heb ook die gevoelige kant. Die oprecht door zaken geraakt kan worden. Die zich druk kan maken wat andere mensen vinden. Ook al weet ik dat dit niets uit zou moeten maken. Want hé, vertrouwen hebben in jezelf. Je bent goed zoals je bent.

Kortom een vrouw van vlees en bloed met al haar zekerheden en onzekerheden. Die steeds meer vanuit haar hart gaat leven. Leven in het nu. Mijn intuïtie wordt steeds meer mijn kompas. En het brengt zoveel mooie nieuwe dingen….

Wie is Manon Zuiver en Puur Mill
Manon van Bakel therapeut Mill

Hi, ik ben Manon

Ik woon samen met mijn man en dochter in Mill. Toevallig terecht gekomen toen we een huis met veel grond zochten om onze paarden aan huis te kunnen houden. En nog steeds aan het genieten van dit prachtige plekje. Veel vrienden en kennissen vragen ons wanneer we nu die B&B gaan beginnen. Dat gaat niet gebeuren. Maar het is wel dé plek van mijn praktijk!

Ik heb jaren in de financiële dienstverlening gewerkt. In diverse project- en advies rollen. Veel uitdaging, mooie projecten, maar ook stress en politiek. Ik ben dol op afwisseling en uitdagingen. En zo was ik privé ook. En misschien stiekem nog steeds wel. Maar ik heb mijn lessen inmiddels wel geleerd. Alhoewel?

Van hoofd naar hart

Een paar jaar geleden kwam ik er achter dat ik teveel vanuit mijn hoofd en te weinig vanuit mijn hart geleefd had. Ik had zeker wel plezier in mijn leven en genoot daar met volle teugen van. Maar dat was ik aan de andere kant weer snel vergeten. En dan was het hup! weer door naar de volgende beleving. Maar ik vergat er eigenlijk echt van te genieten. Ik nam er onvoldoende de tijd voor. En bleef maar door rennen.

Er was een brand, een burn-out en andere ellende voor nodig om de door denderende trein echt tot stilstand te brengen. Vervolgens kwamen er allerlei trainingen en opleidingen op mijn pad waarin ik ging leren meer uit mijn hart te gaan leven. Het hoofd los te laten. Niet bezig zijn met het verleden of toekomst. Maar in het NU te leren leven. Dat laatste blijft een uitdaging. Want ik ook val daar nog wel eens in terug.

Maar…..inmiddels begin ik hier de vruchten van te plukken. Naarmate ik meer vanuit mijn hart begin te leven, ga ik ook steeds meer mijn dromen volgen. En daar krijg ik zo ontzettend veel energie van! En dat gun ik jou ook!

“Be pure, be you, the best version of yourself”

Missie

Zuiver & Puur staat voor openheid, jezelf zijn, je pure ik zijn, zijn wie je echt bent. Waarbij je je niet anders voor hoeft te doen dan dat je daadwerkelijk bent.

Juist in deze tijd wordt er veel van ons verwacht en gevraagd. En ben je er aan gewend geraakt om allerlei rollen in te nemen. Te voldoen aan allerlei verwachtingen. Maar het kan ook zijn dat je jezelf hierin kwijt geraakt bent. En niet meer weet wie je zelf bent. Wat jij wil en waar jij gelukkig van wordt.

Het is mijn missie om jou te helpen jouw eigen “ik” en eigen kracht terug te vinden. Om je weer terug in balans te krijgen. Zodat het leven je weer toelacht. En je weer vol energie en positiviteit van het leven kunt gaan genieten!

Manon

Tijdens een therapiesessie staan we juist bij jou stil.

 Wat zijn jouw dromen? En welke blokkades zorgen ervoor dat jij niet jouw droomleven leidt? Hoe kunnen we dat oplossen zodat de energie weer gaat stromen? Welke ballast moet jij nog loslaten?
En als je een burn-out hebt, hoe je weer terug in je kracht en energie komt.

Daar wil ik je heel graag bij helpen. Nieuwsgierig? Neem dan nu contact met mij op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Boek jouw gratis inzichtengesprek,
of stel me je vraag:

2 + 3 =

In de media

Meer weten hoe ik met ademwerk in contact ben gekomen en wat 'professionele ademhalers’ zelf doen als het op ademhaling aankomt? The Breathwork Magazine plaatste hierover een gaaf interview met mij: 

The Breathwork Magazine: Manon van Bakel - Ademcoach

Interview met ademcoach Manon van Bakel The Breathwork Magazine

Kennis

Diploma’s

 • Reiki 1 en Reiki 2 bij Cheiron Life Design
 • Reiki Master bij Zoma opleidingen
 • Reiki trainer bij Zoma opleidingen
 • Holistisch therapeut bij Zoma opleidingen
 • Vitaliteitscoach opleiding Green Belt bij BMind
 • Body Mind Release therapeut
 • Body Mind Release Master
 • Body Mind Release interventie specialist
 • Ademcoach opleiding bij Annette Weers
 • Master your breath Fundamentals bij BMind
 • Ademcoach opleiding yellow belt bij BMind
 • Practioner Familieopstellingen en organisatie opstellingen bij Ynnergy
 • Master Familieopstellingen en organisatie opstellingen bij Ynnergy
 • Epiphora Methode bij founder Hans Timmerman

Overige opleidingen, cursussen en interesses:

 • Understanding Human Design bij Nikki Willemse
 • Human Design Coaching bij Kies vanuit je kracht
 • Human Design in Business Training van Aniek Gerrits
 • Masterclass Hack your state ademhaling bij Kasper van der Meulen
 • Basiscursus holistic breathing bij Herleva/Heleen Ytsma
 • Your breath your medicine bij Dorien Blaauw
 • Buteyko ademhalingsmethode bij BMind
 • Holistisch voeden bij Zoma opleidingen
 • Rust in je hoofd bij Zoma opleidingen
 • Be a less stress energy champion level 1 en 2 bij Charlotte Labee
 • Je hersenactiviteit sturen bij Prana Mental Excellence
 • Energieke vrouwen voedingskompas bij Marjolein Dubbers

 

Achterdijk 40a
5451 NN  Mill (Noord Brabant)

Mill ligt bij Uden (15 min), Boxmeer (15 min), Nijmegen (20 min), Oss (30 min)

Manon Van Bakel
06 27 11 74 53
info@zuiverenpuurpraktijk.nl

Zuiver & Puur, praktijk voor bewustzijn,
ontspanning en energie

Gratis e-book 'Stress de baas'

15 tips: Stress de baas, worden wie jij werkelijk bent

Je aanvraag is gelukt. Check je inbox voor het e-book