Podcast Holistisch in balans

Hoe zou het zijn om je weer in balans te voelen? Vanuit zelfvertrouwen, vrijheid en energie? Juist in deze tijd wordt er veel van ons verwacht en gevraagd. Ben je er aan gewend geraakt allerlei rollen in te nemen. Te voldoen aan allerlei verwachtingen. Maar het kan ook zijn dat je jezelf hierin kwijt geraakt bent. En niet meer weet wie je zelf bent. Wat jij wil en waar jij gelukkig van wordt. Deze podcast is met name voor gepassioneerde vrouwen die het gevoel hebben dat ze veel ballen in de lucht moeten houden. Zichzelf daar nog wel eens willen vergeten. Die geleerd hebben vanuit hun hoofd te leven. Maar voortaan hun gevoel en hun hart willen gaan volgen. En vol energie en positiviteit van het leven willen genieten. Met mijn podcast hoop ik jou tools aan te reiken, te inspireren en je op weg te helpen om je eigen ik en eigen kracht terug te vinden. Waarbij je mag zijn wie je echt bent. Vanuit zelfliefde en eigenwaarde. Zodat jouw leven weer kan gaan stromen. 

Afleveringen:

Luister via:

#44: Succesverhaal hoe mijn klant haar zelfvertrouwen terug kreeg

In deze podcast neem ik je mee in het succesverhaal van een van mijn klanten. Toen ze bij mij kwam had ze veel last van een hoge ademhaling en onzekerheid. Ze wilde graag mensen pleasen en twijfelde regelmatig aan zichzelf. Wat dan weer invloed op haar ademhaling had. Nu na haar traject maakt ze zich minder snel druk. Piekert ze niet meer. Voelt ze zich rustig en zelfverzekerd. En weet ze hoe ze met ademhaling en de tools van de Body Mind Release zelf aan de slag kan op de momenten dat ze daar behoefte aan heeft. 

Luister podcast

#43: Durf jij jouw emoties te voelen?

Emoties doorvoelen is voor veel vrouwen heel spannend. De positieve geen probleem. Maar negatieve emoties stoppen we het liefste heel ver weg. En willen we het liefste niet voelen. Alsof ze er niet zijn. Als een bal die me waar onder water proberen te drukken. Totdat hij letterlijk omhoog schiet, in your face, en je er last van krijgt. In deze podcast neem ik je mee wat voor mooie inzichten emoties jou kunnen geven, wat je er van kunt leren en hoe het kan zorgen dat het een positief effect op jouw leven heeft. 

Luister podcast

#42: Hoe je jezelf meer zelfverzekerd kan voelen: Power pose

Wist je dat jouw houding invloed heeft op hoe je je voelt en wat je uitstraalt? Maar ook hoe je dit positief kunt beïnvloeden, waardoor je jezelf weer zelfverzekerd voelt? Luister dan naar deze podcast met tips om weer in je eigen kracht te gaan staan. 

Luister podcast

#41: Een kort lontje en uit balans? Voorkom een burnout

In deze aflevering neem ik je mee in mijn persoonlijke verhaal. 6 jaar geleden heb ik een burnout gehad. Ik vertel je waar ik tegen aan liep, maar ook de lessons learned en hoe ik er weer uit kwam en wat het me geleerd heeft. Maar ook vertel ik je wat de signalen zijn, wat je er zelf aan kunt doen en wat er nog meer mogelijk is om te voorkomen dat het zover komt. 

Luister podcast

#40: Schuldgevoel en zelfkritiek, waardevolle tips en inzichten om er anders mee om te gaan

Ben jij ook die vrouw die alle ballen in de lucht probeert te houden, alles zo goed mogelijk probeert te doen. Maar soms is het t net niet. En is er een zeurend stemmetje met schuldgevoel, ben je super kritisch op en naar jezelf, wat er allemaal beter kan. Dan is het belangrijk om deze podcast te luisteren. 

Luister podcast

#39: Hoe kom je achter je blokkades die jou tegenhouden?

In deze podcast ga ik het met je hebben over de blokkades die jou tegen kunnen houden en hoe je daar door middel van 1 op 1 opstellingen inzicht in kan krijgen. Ik geef daarin ook voorbeelden uit de opstelling met paarden die ik vorige week gedaan heb. Maar ook uit de 1 op 1 opstelling en human design opstelling uit de mat die klanten bij mij vorige week ervaren hebben en wat hun dat opgeleverd heeft. En daarnaast een do it your self tip! Wil je meer weten? Kijk dan op www.zuiverenpuurprakijk.nl. 

Luister podcast

#38: Welke beperkte overtuigingen en ballast zeul jij met je mee?

In deze podcast staan we stil bij alle beperkte overtuigingen en ballast die we met ons mee zeulen. Want we hebben allemaal oordelen over ons zelf. Negatieve oordelen waar je in bent gaan geloven, maar die je wel beperken in het leven. In deze podcast neem ik je mee hoe je deze aan kunt gaan pakken. 

Meer informatie vind je op www.zuiverenpuurpraktijk.nl

Luister podcast

#37: Balans in de chaos: zelfzorg tips voor jou

Rennen, vliegen, alle ballen in de lucht houden als partner, moeder, dochter, werknemer of werkgever. Soms begin je de dag al in een stroomversnelling, dender je de hele dag door, ligt je ’s avonds uitgeput op de bank zonder een momentje voor jezelf…

Herkenbaar? Dan wordt het tijd om deze podcast over zelfzorg te luisteren. Vol met tips hoe je beter voor jezelf kunt zorgen. Zodat je meer tijd voor jezelf neemt. Zodat je vol energie de dingen kunt doen waar jij blij van wordt. 

Luister podcast

#36: De kunst van het “nee” zeggen

Hoe goed ben jij in het “nee” zeggen? Of betrap je jezelf erop dat je vaak toch ja zegt en daar later spijt van hebt. Van baalt. Omdat je het eigenlijk niet wilde, het je een vervelend gevoel geeft. En weet een ja zeggen terwijl je nee bedoelt had, is uiteindelijk een nee tegen jezelf. Waar jij zelf het meeste last van hebt. In deze podcast geef ik je tips hoe je vaker nee kunt zeggen. Zodat je nog meer en beter voor jezelf kunt gaan staan. 

Luister podcast

#35: Wat een rite of the womb voor jou kan betekenen

Vandaag neem ik je mee in de rite of the womb, een prachtig ritueel om de overgang van iets ouds naar iets nieuws te bekrachtigen en meer vanuit je vrouwelijkheid te gaan leven. Het idee hierachter is dat steeds meer vrouwen dit ritueel ontvangen, zodat de vrouwenlijn op aarde op collectief niveau geheeld wordt. Ik vertel je mijn eigen ervaring met dit bijzondere ritueel. En hoop je te inspireren om dit ook eens te ervaren. 

Luister podcast

#34: Wat het tapen van je mond voor je nachtrust en je gezondheid kan doen

In deze podcast neem ik je mee in het belang van een goede neusademhaling en de voordelen hiervan. Steeds meer mensen tapen ook ’s nachts hun mond. Ik vertel je over de voordelen, maar ook op welke wijze je dit kunt doen en welke tape hiervoor geschikt is. Wil je meer hulp bij een goede ademhaling? Als ademcoach kan ik jou hierbij helpen. Kijk op mijn website: www.zuiverenpuurpraktijk.nl voor meer informatie.

Luister podcast

#33: Welk stemmetje in jouw hoofd zingt het luidst?

We hebben allemaal de hele dag stemmetjes in ons hoofd. Die komen vanuit allerlei ikken. Denk bijvoorbeeld aan de pleaser, de helper, de harde werker, de perfectionist, de criticus, etc. Je kunt ze voorstellen alsof ze allemaal in een bus zitten. Wie zit er voorin de bus en heeft een grote stem in jouw leven? En wie zit er achterin? In deze podcast neem ik je mee in een leuke oefening om dit zelf ook eens uit te proberen. Het geeft hele leuke inzichten om zelf mee aan de slag te gaan. 

Luister podcast

#32: Nog een extra aanvulling op terug naar je gevoel

En dan krijg je ineens nog een ingeving die je graag nog wilt delen omdat hij te mooi is om niet te delen. Bij deze een aanvulling op podcast 31 om terug naar je gevoel te komen. 

Luister podcast

#31: Help! Hoe kan ik weer leren voelen?

Hoe kan ik weer leren voelen? Dit is een vraag die veel vrouwen in mijn praktijk aan mij stellen. Vanaf jongs af aan hebben we geleerd alles met ons hoofd te doen. Zeker vanaf het moment dat we op school zaten. En zijn we het voelen verleerd. In deze podcast geef ik je een aantal tips om weer terug naar het voelen te komen. 

Luister podcast

#30: Eenvoudige tips om je te helpen afschermen voor de energie van andere mensen

Vaak krijg ik van hooggevoelige vrouwen de vraag: “hoe kan ik mezelf afschermen voor de energie van andere mensen? Ik merk vaak dat ik na een bijeenkomst met bepaalde mensen of een groep mensen helemaal leeg getrokken word. En dat ik daarna heel erg moe ben.” In deze podcast geef ik je een paar eenvoudige tips hoe je jezelf hiervoor kunt beschermen. 

Luister podcast

#29: Benieuwd naar wie ik ben? deel 2

In deze podcast neem ik je mee welke leerpunten ik uit Human Design haal waar het mijn open centra betreft. Daar zitten namelijk de meeste conditioneringen op. En kun je het meeste van leren. 

Luister podcast

#28: Benieuwd naar wie ik ben?

In deze podcast neem ik je mee in een verhaal in wie ik ben. Vanuit Human Design gezien en welke mooie inzichten dit mij gegeven heeft. Zodat je wellicht geïnspireerd wordt om te ontdekken welke inzichten jouw eigen Human Design jou kan bieden. Maar ook wat ik jou daarin kan bieden op alle vlakken. Wil je meer weten? Kijk dan op www.zuiverenpuurpraktijk.nl.

Luister podcast

#27: Eeuwig jong (en fit) blijven met behulp van de 5 tibetanen

In deze podcast neem ik je mee in de 5 oefeningen van de 5 tibetanen. Deze oefeningen zouden je eeuwig jong en fit moeten houden. Het zijn super goede oefeningen voor je lichaam. En met een workout van slechts 10 minuten ben je klaar voor de dag. Het liefste doe je ze elke dag een keer. Luister vooral naar deze podcast wat het voor je kan betekenen. 

Luister podcast

#26: Wordt het tijd om weer te ontdekken wie jij bent en een Boost aan jouw leven te geven?

In deze podcast neem ik je mee in mijn plannen voor 2024. Waarin ook een nieuw traject zal komen: Boost your Life. Waarin ik je help jezelf weer terug te vinden, energiek en fit te voelen en weer in balans te komen. Zodat je weer plezier in het leven krijgt. Puur en vanuit gevoel. 

Interesse om op de hoogte gehouden te worden, of misschien wel geïnteresseerd om te horen wanneer de 4 pilot plekjes beschikbaar zijn? Stuur me dan een berichtje via www.zuiverenpuurpraktijk.nl

Luister podcast

#24: Hoe houd je balans tussen energieslurpers en energieboosters?

In deze podcast staan we stil bij energieslurpers en energieboosters. Wat geeft jou energie en wat trekt jou letterlijk leeg? En hoe krijg je die balans naar het positieve. In deze podcast neem ik je mee hoe je hiermee aan de slag kunt gaan. Zodat je jezelf weer een energieboost kunt geven! En het nieuwe jaar met nieuwe keuzes en nieuwe energie kunt beginnen. 

Heb je daar hulp bij nodig? Kijk dan eens op mijn website www.zuiverenpuurpraktijk.nl of neem contact met mij op. 

Luister podcast

#23: Ervaar wat de Balans ademhaling voor jou kan betekenen

In deze podcast leer ik jou hoe je de Balans ademhaling in kunt zetten. De Balans ademhaling verbindt beide hersenhelften met elkaar. Maar ook de losse opties voor meer ontspanning, of juist die powerboost tijdens een after lunch dip, zijn super laagdrempelig en makkelijk te gebruiken. Zeker een aanrader om eens te proberen. En te merken wat het voor je doet. En het toffe is jouw ademhaling heb je altijd bij je! 

Luister podcast

#21: Ben je klaar met die negatieve saboterende stemmetjes in je hoofd? Een super effectieve methode om deze aan te pakken

Ben je klaar met die negatieve zeurende stemmetjes in je hoofd? Als ze maar lang genoeg blijven zeuren en je deze in je onderbewuste bent gaan geloven, dan is het iets waar je in je dagelijkse leven last van hebt en blijft houden. 
Ik vertel je in deze podcast meer over de werking van je onderbewustzijn en het belang van balans tussen beide hersenhelften. Maar ook hoe we dit samen met behulp van Psych K aan kunnen pakken. Zodat we deze om kunnen zetten in datgene wat je wel wilt. Zodat je daarna meer rust in je hoofd ervaart, je meer zelfvertrouwen hebt, je in je eigen kracht staat en jij weer aan het roer van jouw leven staat. 

Luister podcast

#20: Ontdek deze 4 fantastische vragen die jouw mindset positief kunnen veranderen

In deze podcast neem ik je mee in 4 fantastische vragen die jouw mindset positief kunnen veranderen. We hebben allemaal in meer en mindere mate last van beperkte gevoelens en overtuigen en oordelen over anderen. Byron Katie heeft hier een super makkelijke eenvoudige tool voor ontwikkeld waar ik je in deze podcast in mee ga nemen. Waardoor je heel anders vanuit jouw eigen gekleurde bril gaat kijken. En je jouw mindset positief kunt gaan veranderen.

Luister podcast

#19: Waardevolle tips voor meer zelfliefde

In deze podcast vertel ik waarom het belangrijk is om meer zelfliefde aan jezelf te geven. Immers in het vliegtuig zeggen ze niet voor niets, zet eerst het zuurstofmasker bij jezelf op en help daarna de ander. Hoe beter jij in je vel zit hoe beter jij de ander kunt helpen. En dit kan dus ook door te zijn wie jij bent en jezelf daarin op de eerste plaats te zetten. Ik geef je tips hoe je jouw zelfliefde kunt gaan vergroten. Kleine en grotere tips om mee aan de slag te gaan. Waarbij je kunt kiezen wat voor jou goed voelt en te gaan ervaren wat het met je doet. Ik wens je veel luisterplezier. 

Luister podcast

#18: Hoe kun je jouw slaap verbeteren om nog meer in balans te komen.

In deze podcast vertel ik je over de verschillende fasen tijdens de slaap en wat je kunt doen om jouw slaap te verbeteren. Slapen is van levensbelang en heeft super veel invloed op hoe je je overdag voelt. Qua energie, mentaal en emotioneel, de behoefte aan eten, etc. Slaap is daarom ontzettend belangrijk om weer holistisch in balans te komen. 

Luister podcast

#17 Hoe kun jij jouw Human Design blauwdruk echt leren voelen?

In deze podcast gaan we het hebben over het leren voelen van jouw Human Design blauwdruk. Human Design gaat ervan uit dat ieder mens uniek is. Het lezen en horen over jouw design is een, maar het leren voelen is zo belangrijk. Maar hoe doe je dat? Waarom is het zo belangrijk? Ontdek hoe ik jou daarmee kan helpen. Zodat er nog veel meer kwartjes vallen en jij jouw Human Design experiment kunt beginnen of er nog meer uit kan halen. Veel luisterplezier.

P.s. En neem zeker even een kijkje op mijn website https://zuiverenpuurpraktijk.nl/human-design/ of luister podcast nummer 6 over Human Design

Luister podcast

#16 Maak jij al gebruik van een miracle morning?

Deze podcast gaat over hoe een speciale ochtend routine jou een kick start van de dag geeft. Zodat je vol energie de dag kunt beginnen. In deze podcast geef ik je allerlei tips en inspiratie hoe je dit zou kunnen doen. Waarna jij datgene eruit kunt pakken wat bij jou past en jij de dag optimaal kunt beginnen. 

Luister podcast

#15 Durf jij de controle los te laten?

Durf jij de controle loslaten en te ervaren wat er dan gebeurt? In deze podcast neem ik je mee in mijn ervaring en obstakels, maar ook wat het me gebracht heeft op de momenten dat ik het wel los kon laten. Want dan kunnen er dingen ontstaan die je vooraf zelf niet had kunnen dromen. En that’s where the magic happens! 

Luister podcast

#14 Ervaar dit bijzondere loslaat ritueel

In deze podcast neem ik je mee in een bijzonder Hawaiaans loslaat ritueel de Ho’oponopono. Een hele mooie eenvoudige methode met een dieper liggende boodschap om zeker uit te gaan proberen. 

Luister podcast

#13 Long Covid herstel met behulp van de Epiphora methode

In deze podcast neem ik je mee in de Epiphora methode. De Epiphora methode is een techniek die het helend vermogen van het lichaam stimuleert. Bij cliënten met Long of Post Covid klachten die zich in een aantal van de voornaamste 8 genoemde klachten herkennen, kan de Epiphora methode mogelijk de sleutel naar herstel zijn. In deze podcast vertel ik meer over de methode, waar het lichamelijk op door werkt, waarom dat zo belangrijk is. Vertel ik meer over de combinatie met ademhaling. En deel ik ook een aantal resultaten met deze methode. Wil je meer weten? Kijk dan op de pagina Epiphora Methode. Daar kun je ook een test doen om te zien of de Epiphora methode een oplossing voor jou zou kunnen zijn.

Luister podcast

#12 Jouw oude pijnen opruimen met de verbonden ademhaling

De verbonden ademhaling is een prachtige tool die jou kan helpen om oude pijn op te lossen. Ik ken geen enkele tool die zo diepgaand is. En zo op het onderbewuste inwerkt. Waarbij je met jouw eigen lichaam los kan laten wat jou niet meer dient. In deze podcast vertel ik je meer over de voordelen van deze ademhaling. Hoe een 1 op 1 ademhalingsessie in zijn werk gaat. En waar je rekening mee mag houden. 

Luister podcast

#11 Als je innerlijke kind weer even in jezelf naar boven komt, stampvoetend en wel….

Heb je ook wel eens last van een moment dat je ergens door geraakt wordt en daar heftig op reageert? Eigenlijk niet in lijn met wat er gebeurde, maar het veel groter maakt dan het was? Grote kans dat jouw innerlijke kind geraakt is. In deze podcast neem ik je mee wat dat nu is, hoe het ontstaat en wanneer het omhoog komt. Maar ook wat je er van kunt leren en wat voor inzichten het jou kan geven. 

Luister podcast

#10 12 tips die direct stress verminderen en jou weer in balans brengen

In deze podcast neem ik je mee in een stukje stress en hoe je hiermee om kunt gaan om weer in balans te komen. Want we hebben allemaal last van stress. Elke dag weer. In meer en mindere mate. Ik leg je uit hoe je stress kan herkennen. Wat het met jouw lichaam doet. Leg uit wat een langere termijn oplossing kan zijn. En geef je daarnaast 12 tips om korte termijn stress te reduceren. Probeer eens een paar tips uit en ervaar eens wat ze voor je kunnen doen. Veel luisterplezier. 

Luister podcast

#09 Durf jij te zijn wie je daadwerkelijk diep van binnen bent?

Deze podcast gaan we het hebben over durven zijn wie je echt bent. De conditioneringen die er op zitten en het leren kennen van jouw blauwdruk. Ik neem je mee in de 3 stappen die je daarvoor nodig hebt. En geef je ook nog een laagdrempelige oefening mee. Ik hoop je met deze podcast te inspireren om weer te mogen zijn wie je echt bent.

Luister podcast

#08 Hoe Reiki jou terug naar je gevoel kan brengen

In deze podcast neem ik je mee hoe Reiki jou kan helpen om je terug naar je gevoel te brengen. Ik neem je mee in mijn verhaal en wat het mij gebracht heeft. Maar ook wat het jou kan brengen. En waarom ik van mening ben dat eigenlijk iedereen dit al op school zou moeten leren. Want iedereen kan dit. Je hoeft dit niet mee te nemen, maar het zit al letterlijk in jou. Mocht je ook graag terug naar je gevoel willen luister dan vooral deze podcast. 

Mocht je meer willen weten over de Reik cursussen die ik kan bieden? Kijk dan op https://zuiverenpuurpraktijk.nl/reiki-1/

Luister podcast

#07 Boost jouw energie met koude training

In deze podcast neem ik je mee in de voordelen van koude training. Ik vertel je wat het mij gebracht heeft. En ook hoe je hier zelf mee aan de slag kunt gaan. Ik geef je tips hoe je jezelf het beste op de koude kunt voorbereiden en hoe je jouw training op kunt bouwen. Mocht je voor het ultieme, het ijsbad willen gaan, dan kan ik je zeker aanraden om je op te geven voor mijn ijsbadworkshops. Deze zijn in kleine groepen van 6-8 personen waar er veel ruimte is voor jouw eigen proces. Zie voor meer informatie https://zuiverenpuurpraktijk.nl/ijsbadworkshop/

Luister podcast

#06 Human Design: ken jij je eigen blauwdruk al?

In deze podcast gaan we het hebben over Human Design. Human Design gaat er vanuit dat ieder mens uniek is. En dat jouw eigen blauwdruk bij jouw geboorte vastgelegd is. Ik leg je uit wat inzicht in jouw blauwdruk jou kan bieden. Ik neem je ook mee in de inzichten die het mij gegeven heeft. Wat het me opgeleverd heeft. En hoe mijn leven daarna zoveel meer is gaan stromen. Veel luisterplezier.

Luister podcast

#05 Hoogsensitief en het belang van aarden

In deze podcast ga ik je meenemen in het belang van aarden. Vertel ik je welke voordelen aarden voor jou opleveren. En wat je door goed aarden zult ervaren. Dat je meer in balans en in je eigen kracht zult komen. Ook deel ik een aardingsoefening met jou die je dagelijks kunt gaan doen. En deel ik een oefening voor extra bescherming tegen de negatieve energie van andere mensen. Dit is super belangrijk als je merkt dat je regelmatig letterlijk open staat en dit jou veel energie kost. Kortom een aantal hele mooie oefeningen en tips om in balans en jouw eigen kracht te blijven. Veel luisterplezier. 

Luister podcast

#04 Hoe ademhaling jou kan helpen om weer in balans te komen

Tijdens deze podcast maak je kennis met de kracht van de ademhaling. Hoe het jou kan helpen weer in balans te komen. Vertel ik je hoe een stress ademhaling eruit ziet en wat je daaraan kunt doen. Ook geef ik wat praktijkvoorbeelden van cliënten die met de ademhaling aan de slag gingen en wat dit voor hun betekende. En tenslotte gaan we samen een ademtestje doen om te kijken hoe het met jouw ademhaling gesteld is. En geef ik je een eenvoudige oefening om zelf met de ademhaling aan de slag te gaan. Veel luisterplezier! En ontdek het goud van de adem. 

Luister podcast

#03 Ontdek wat een familieopstelling voor jou kan betekenen

In deze podcast neem ik je mee in familieopstellingen. Wat is dat nu precies. En waar kan het jou mee helpen? Hoe de energie voor jou het beste kan gaan stromen. En vertel ik wat een familieopstelling voor jou kan betekenen. Maar ook welke soorten familieopstellingen er zijn. En tenslotte geef ik je een leuke do it yourself oefening. Waarbij je op een speels en eenvoudige wijze zelf kennis kunt maken met de magie van familieopstellingen!

Luister podcast

#02 Loslaten hoe doe je dat?

In deze podcast neem ik je mee hoe je kunt leren loslaten. Ik neem je eerst mee in de overlevingsstrategieën die jij jezelf aangeleerd hebt. En daarna leer ik je een fijne methodiek om te kunnen loslaten.

Luister podcast

# 01 Mijn verhaal

In deze eerste aflevering vertel ik over mijn verhaal. Hoe ik vast liep, uit balans raakte en in een burn-out terecht kwam. Hoe het mij gelukt is om mezelf weer terug te vinden. De verandering die ik doormaakte om uit het hoofd te komen. Door te luisteren naar mijn hart en mijn gevoel. Waardoor ik weer terug in mijn kracht kwam.

Luister podcast

Overzicht van alle afleveringen: Holistisch in balans podcast