Reiki 1 cursus

Reiki 1 cursus omgeving Cuijk

“Ook jij kunt energie doorgeven”

Reiki 1 cursus

Kun jij wel wat extra energie gebruiken? En heb je behoefte aan meer rust en balans? Dan is een Reiki cursus een prachtig cadeau voor jezelf. Met Reiki leer je tools om jezelf (en anderen te behandelen). Zodat je weer in jouw kracht komt te staan!

Met Reiki 1 leer je hoe je lichamelijke klachten kunt behandelen. Zowel bij jezelf als bij anderen op een hele zachte en liefdevolle manier. Het helpt je om beter te voelen en te luisteren naar wat je lichaam jou te vertellen heeft. Leer je uit je hoofd terug naar jouw gevoel te gaan. Door met Reiki te werken ga je aan de slag met jouw innerlijke groei en ga je oude stukken en pijnpunten helen die jou niet meer dienen.

En het mooie is, iedereen kan Reiki leren. Het is niet nodig om hier speciale talenten of een vooropleiding te hebben. De bereidheid om Reiki te geven en te ontvangen is vaak voldoende. Vanaf je geboorte is jouw Reiki-kanaal aanwezig. Naarmate we ouder worden gaan we minder naar ons gevoel en intuïtie luisteren. We luisteren meer naar het hoofd dan het hart, Hierdoor “slipt” het Reiki kanaal langzaam dicht. Bij de Reiki 1 cursus wordt dit kanaal weer open gemaakt en mag het weer gaan stromen. Een Reiki cursus wordt daarom vaak als heel bijzonder ervaren! Je leert weer terug in jouw gevoel te komen.

Ademhalingsessie om blokkades op te heffen

Behandel jezelf en een ander

Tijdens de Reiki 1 cursus leer je hoe je jezelf en een ander een Reiki behandeling kan geven. Je ervaart hoe je dit kunt doen zonder dat je klachten van iemand anders overneemt. Je leert de verschillende handopleggingen en je verdiept je in de sensaties die je kunt voelen.

Hoe ziet de cursus eruit?

De eerste dag is van 9.30 tot +/- 16 uur, afwisselend theorie en praktijk, aan het einde van de dag ontvang je jouw certificaat. Na 3 weken is er een terugkomavond van 19.30-21.30 uur.

We beginnen met een korte meditatie. Daarna trekken we intuïtief een inzichtskaart en aan de hand van de kaart doen we een kennismakingsronde. Vervolgens zal ik uitleg geven over Reiki, het ontstaan van Reiki en het inzetten van Reiki. Daarna ontvang je de 4 inwijdingen. Deze inwijdingen zijn bedoeld om je energiekanaal open te gaan zetten, zodat je de universele levensenergie kunt laten stromen.

Door de dag heen wordt er veel geoefend, individueel en met elkaar. Ook leer je om een stoelbehandeling aan iemand te geven. Aan het einde van de dag ben je in staat om een gehele Reiki behandeling te geven aan jezelf en aan anderen. Daarna ga je thuis 21 dagen aan de slag met oefeningen om de energie je eigen te maken.

Vervolgens komen we op de terugkomavond weer samen om ervaringen uit te wisselen, vragen te stellen en gaan we nog een tafelbehandeling oefenen. Na minimaal 3 weken kun je, indien gewenst, doorgaan met Reiki 2. Reiki 2 is gericht op het mentale en emotionele niveau.  En zal na de inwijding nog krachtiger zijn dan Reiki 1.

Je ontvangt

 • Een mooi werkboek met alle informatie over de cursus. En daarnaast alle 15 handposities.
 • 4 initiaties/inwijdingen
 • Reiki oefeningen
 • Koffie, thee, versnaperingen en een heerlijke lunch
 • Reiki 1 certificaat met een aardigheidje

Na deze cursus kun je

 • Jezelf een Reiki behandeling geven
 • Anderen behandelen

Tarieven

Reiki 1 € 245,-

De cursus zal gehouden worden voor maximaal 6 personen. De cursus kan doorgaan bij minimaal 3 personen.

Betaling

Mocht je graag deel willen nemen, geef dan jouw aanmelding per mail aan mij door. Na het aanmelden wil ik je vragen om het cursusgeld per bank of indien gewenst via betaalverzoek te voldoen. Na ontvangst van de betaling is jouw deelname definitief.

Data Reiki 1 cursus

Vrijdag 27 september 2024

Mochten deze data niet voor jou uitkomen, dan is het in overleg ook mogelijk om een 1 op 1 traject te boeken. Dit kan in 3 losse sessies. Neem voor meer informatie contact met mij op.

Locatie

Achterdijk 40a, 5451 NN Mill

Belangrijk om te weten: Onze ingang ligt aan de Wollenbergseweg. Als je bij Achterdijk 40 voor het huis staat ga je op de kruising rechtsaf de Wollenbergseweg in. Het is meteen de 1e poort rechts. Er hangt een naambordje. Dus als je het weet kan je het niet missen.

Parkeren: we hebben een ruime parkeergelegenheid. Als je aanbelt, maak ik de poort voor je open. Waarna je jouw auto op het terrein binnen de poort kunt parkeren.

Wat neem je mee?

Warme sokken en/of pantoffels. In de praktijkruimte doen we schoenen uit. De vloer kan koud aanvoelen. Dus warme sokken en/of pantoffels zijn wel een must.

Lunch

Voor de lunch wordt gezorgd. Voedselallergie en dieetwensen (anders dan vegetarisch): graag melden minimaal 3 dagen voor aanvang van de cursus.

Dit is wat anderen hebben ervaren

“Ik voelde heel veel chaos in mijn lijf en hoofd, ik had het gevoel geen rust meer te kunnen vinden. Dat was het moment dat ik de Reiki cursus bij Manon wilde gaan volgen.
Manon heeft een fijn, helder en duidelijk verhaal. Ik voelde me zeer prettig, vertrouwd, veilig en zeer welkom.
Nu bij de terugkomavond merk ik dat ik een veel betere inkijk naar mezelf heb gekregen en veel meer rust in mijn lijf ervaar. Er gaat echt een wereld voor je open en je leert veel over jezelf. “

Wendy H (48 jaar)

“Deze cursus was echt een cadeau voor mezelf. Het gaf meer rust en het besef dat tijd voor jezelf heel belangrijk is. Ik heb Manon ervaren als heel fijn, duidelijk en rustig. Ze gaf het gevoel dat alles wat je voelt goed is en er mag zijn. Daardoor voelde ik me heel erg op mijn gemak. “

Annemieke

“Manon kwam bij mij in het atelier en ik voelde direct een klik.
Ik wilde al langer een Reiki cursus gaan doen om mezelf, maar ook om anderen te helpen. Dus toen Manon aan gaf die te geven, dacht ik, ik doe mee!
Manon is heel liefdevol in haar begeleiding en aanpak. Ik kan deze cursus echt iedereen aanraden. Geef het jezelf cadeau!”

Irma (65 jaar)

“Begin dit jaar ben ik geconstateerd met borstkanker. Tijdens mijn healingreis ging ik op zoek naar innerlijke rust en vrede. En zo kwam ik uit bij Reiki. Manon heeft een hele fijne begeleiding, Heel duidelijk maar ook zacht. De cursus heeft me rust en ruimte voor mezelf gebracht. Ik heb mijn missie gevonden.”

Kimberly

“Ik was al jaren bezig om eens de stap te nemen om een Reiki opleiding te gaan volgen. Tot Manon op mijn pad kwam. Het voelde direct goed. Manon heeft een hele fijne aanpak, is rustig en duidelijk. Manon’s praktijk bevindt zich in een hele fijne omgeving. Manon werkt met kleine groepjes van maximaal 5 personen voor Reiki 1. Niemand kende elkaar van tevoren. Maar er was direct een hele leuke klik met allemaal fijne mensen in de groep. We hebben tijdens de lunch al tegen elkaar uitgesproken dat we met z’n allen graag weer door wilden voor Reiki 2. De cursus heeft mij meer verdieping en meer vertrouwen in mezelf gegeven dat ik met mijn handen kan werken en dat het direct effect heeft! Mocht je op zoek zijn naar een Reiki Master, dan is Manon zeker een aanrader!”

Wendy W (38 jaar)

Veelgestelde vragen

Waar kan Reiki mij bij helpen?

Reiki brengt je weer terug naar jouw gevoel. Merk je dat je teveel in je hoofd zit en dat je de connectie met je gevoel kwijt geraakt bent?

 • Met Reiki leer je weer voelen. Uit het hoofd in je hart.
 • Je kunt blokkades door laten stromen
 • Je kunt rust en ontspanning in jouw lichaam brengen of meer energie.
 • Je ervaart meer rust in je hoofd.
 • Het is een momentje voor jezelf
 • Je voelt je meer in balans
 • Deze tool heb je altijd bij je als je hem nodig hebt. Je maakt hierbij gebruik van het zelfgenezend vermogen van jouw lichaam.
 • Je kunt Reiki gebruiken voor jezelf of anderen. Het werkt ook perfect bij kinderen. Als ze verdrietig zijn of pijn hebben brengt het hun weer tot rust.
Kan iedereen Reiki leren?

Ja, iedereen kan Reiki leren. Of je nu man bent of vrouw. Of je makkelijk bij je gevoel komt of niet. Ook dan helpt Reiki jou om weer terug in je gevoel te komen. Zelfs kinderen (vanaf 12 jaar) kunnen Reiki leren.

Hoelang duurt de Reiki cursus?

1 dag en een terugkomavond. In de tussenliggende 3 weken ga je elke dag zelf met Reiki oefenen waardoor het steeds meer gaat stromen. Dit geldt zowel voor de Reiki 1 en Reiki 2 cursus. Aanvullend bij de Reiki 2 cursus: je spreekt een moment met mij als trainer af waarin je mij een behandeling op afstand geeft. Je werkt uit wat je gevoeld hebt en deelt dit met mij. Waarna je daar feedback op ontvangt.

Waar vind de Reiki cursus plaats?

De Reiki cursus vindt in mijn praktijk in Mill plaats.

Wat is het verschil tussen Reiki 1 en 2?

Reiki 1 is de basis. Daarmee leer je hoe je een behandeling aan jezelf of anderen kunt geven. Reiki 1 werkt met name op de fysieke klachten in jouw lichaam. Maar kan ook heling aan emotionele klachten geven. Reiki 2 is een verdere verdieping. De energie is 8 keer krachtiger. Het heelt naast het fysieke ook op het mentaal/emotionele. Daarnaast leer je een 3-tal symbolen die je in kunt zetten op diverse manieren. Denk aan behandeling op afstand of in de tijd, maar ook het loslaten van blokkades, het energetisch reinigen van jouw huis of eten. Het is heel praktisch en op veel manieren in te zetten. Eigenlijk zou iedereen zichzelf Reiki 1 en Reiki 2 moeten gunnen. Het kan je zoveel bieden.

Geef je ook Reiki 3?

Reiki 3 werkt met name op het spirituele in. En is met name geschikt voor mensen die er professioneel mee bezig zijn. Op aanvraag geef ik Reiki 3. Mocht je dit willen neem dan contact met mij op.

Wanneer vind de volgende Reiki cursus plaats?

Bij de betreffende Reiki cursus vind je de datum dat de volgende cursus plaatsvindt. Mocht er nog geen datum staan, maar wil je wel graag mee doen of heb je zelf een groepje bij elkaar van minimaal 4 personen, stuur me dan een berichtje. Dan plannen we samen een datum in.

Wanneer gaat de Reiki cursus door?

De Reiki cursus gaat door bij minimaal 3 personen en maximaal 5 personen voor Reiki 1 en maximaal 6 personen voor Reiki 2.

Dit is wat anderen hebben ervaren

“In mijn zoektocht om meer naar mijn lichaam te luisteren kwam ik na aanleiding van een gesprek met een vriendin bij Reiki terecht. Ook voor een stukje zelfontwikkeling. Ik kreeg direct een goed gevoel bij de website van Manon en ook haar liefde voor dieren. De cursus heeft me duidelijk gemaakt hoe ik in mijn eigen kracht kom en wat rust en focus om mezelf kan brengen. Door rust gaat alles geleidelijker en problemen lossen vanzelf op. Manon is een heel fijn, warm en open persoon. Ze is geduldig en heeft een luisterend oor voor ieder in de groep. Ik kan iedereen aanraden om deze cursus te volgen. Het gaat je precies geven wat je nodig hebt“

Lisanne

“Manon geeft een krachtige down to earth training die je nieuwsgierig maakt naar meer en je gelijk kunt gebruiken. Je voelt gelijk de start van groei.”

Anna

“Na de dood van mijn vader wilde ik echt iets voor mezelf gaan doen. Vervolgens kwam Reiki op mijn pad. Ik had direct een goed gevoel bij de website van Manon en heb daarna direct contact opgenomen. De cursus heeft me heel veel gebracht. Ik ben er nog lang niet, maar het begin is er zeker. Ik heb het idee dat ik aan het begin van veel moois sta. Manon heeft een hele fijne aanpak. Hoewel Reiki zweverig kan zijn, pakt ze het heel nuchter aan. Dat is heel erg fijn. Daarnaast geeft ze de ruimte om te zijn wie je bent”

Sharon

“Manon straalt rust uit. Ik voelde me meteen op mijn gemak. Dat is zo fijn. Daardoor zat ik niet in mijn hoofd maar kon ik ook op mijn gevoel vertrouwen. Het doet onbewust meer met me dan ik had verwacht. Ik pak de kleine momenten en het geef me innerlijke rust”

Mieke

“Ik vond het een hele mooie cursus. De begeleiding van Manon is puur en zuiver. Het is een hele beleving en alles wordt vanuit gevoel en passie gebracht. De cursus heeft me dichter bij mezelf gebracht en in verbinding met de spirituele wereld. Ik wil aan iedereen meegeven dat het echt een hele mooie fijne beleving is, heel speciaal en een echt cadeau voor jezelf om nog meer liefde aan jezelf en de wereld te geven. “

Melony (42 jaar)

“Ik ben samen met mijn zussen de Reiki 1 cursus gaan volgen. Ik heb gemerkt dat Reiki 1 mijn helpt om rust te vinden en minder gehaast door het leven te gaan. Ik kies er bewust voor om Reiki alleen voor mezelf te gebruiken. Manon heeft een hele fijne begeleiding. Heel rustig en alles wordt duidelijk uitgelegd”

Luc