fbpx

praktijk voor bewustzijn, ontspanning en energie

Reiki

Waarvoor helpt een Reiki behandeling

“Laat het los, laat het gaan zodat er vanuit leegte weer iets nieuws kan ontstaan”

Reiki is het Japanse woord voor universele Levensenergie.

Reiki is een liefdevolle en ontspannende behandeling met als doel het bevorderen van jouw gevoel van welzijn op zowel lichamelijk als emotioneel niveau. Reiki verlicht, ontspant en heft blokkades op die iedereen, al dan niet bewust, in zijn of haar lichaam heeft. Reiki kan zowel door handopleggingen als op afstand gegeven worden. De behandeling vindt plaats met kleren aan. Bij Zuiver & Puur kun je voor beide behandelingen terecht. Als Reiki Master ben ik tot het hoogste niveau opgeleid. Dit betekent dat ik de energie nóg krachtiger door kan geven.

 

Toepassingen van Reiki:

 • Bij fysieke, psychische en emotionele klachten.
 • Bevordert het zelfgenezend vermogen van het lichaam.
 • Ontspant en verlicht pijn.
 • Geeft een heerlijke energie boost.
 • Heft blokkades op en geeft rust.
 • Bevordert zelfontwikkeling en bewustzijnsontwikkeling.
 • Helpt oude emoties te verwerken.
 • Ondersteunend bij zwangerschap (heel fijn voor moeder & kind).
Reiki klachten verhelpen

Voorbeelden te behandelen klachten

Fysiek

pijn aan hoofd, nek, rug, buik, schouder, menstruatieklachten, moeheid, slapeloosheid, chronische aandoeningen, etc.

Mentaal

stress, angst, piekeren, slapeloosheid, burn-out, lusteloosheid, depressie, verslaving, etc.

Emotioneel

onzekerheid, angst, verwerking van traumatische ervaringen (verlies, scheiding, misbruik, etc.)

Spiritueel

ontwikkelen van intuïtie en bewustwording, hooggevoeligheid, versterken van eigenwaarde, etc.

Volwaardige therapie

Reiki is een volwaardige therapie. Er is geen verwijsbrief nodig van de huisarts. Het werkt tevens heel mooi in combinatie met een reguliere therapie. Uit onderzoek blijkt dat zes van de zeven cliënten aangeven baat te hebben gehad bij holistische behandelingen. Overall is de kwaliteit van leven er op vooruit gegaan.

Hoe verloopt een Reikibehandeling?

We starten met een korte intake, ter inventarisatie van jouw klachten. Dan mag je plaatsnemen op de behandeltafel, de kleding blijft altijd aan. Het enige wat je hoeft te doen is ontspannen liggen. Ik plaats mijn handen op verschillende plaatsen boven of op het lichaam, de Reiki energie stroomt via mijn handen. Ik kan tijdens een behandeling gebruik maken van verschillende hulpmiddelen zoals edelstenen, inzichtkaarten of klankschalen.

3 soorten behandelingen

Bij Zuiver & Puur kun je kiezen uit 3 soorten behandelingen:

Reiki behandeling

Een sessie in mijn praktijk met alleen Reiki (duur 30 minuten). Een heerlijke ontspannende behandeling, waarbij blokkades verlicht worden en weer gaan stromen.

Uitgebreide Reiki behandeling met klankschaal

Een uitgebreide sessie in mijn praktijk waarbij Reiki ondersteund wordt met de klankschaal, koshi en edelstenen (duur 45 minuten). Wil je optimaal genieten, van totale ontspanning, kies dan voor de uitgebreide sessie. De klankschaal en edelstenen versterken de behandeling. Deze werkt nog dagenlang door.

Een Reiki behandeling op afstand

Een sessie op afstand. Deze volg je vanuit huis. Je neemt contact met mij op voor een Reiki op afstand behandeling. Het enige wat ik nodig heb, is jouw naam, je geboortedatum en je woonplaats. Bij voorkeur ontvang ik nog een foto waar jij op staat.  Met deze gegevens weet ik zeker dat ik op de juiste persoon, op jou, afstem. Ik vraag kort naar de klachten en we plannen een afspraak in. Op het afgesproken tijdstip zorg je dat jij je op een rustige plek bevindt, waar jij de energie kan ontvangen. Doe dit bijvoorbeeld niet als je op een ladder staat of in de auto zit, want dan kunnen er ongelukken gebeuren. Kies een plek die jij fijn vindt en die voor jou veilig en vertrouwd voelt. Je mag gaan zitten of liggen en je ogen sluiten. Daarna zend ik de energie naar jou toe.

“Voel je thuis bij jezelf”

Reiki werkt door

Bijna iedereen voelt zich na de behandeling rustiger en daarna energieker. Soms werkt het direct, bij anderen is het effect na een dag goed merkbaar.

Na de behandeling is het belangrijk extra water te drinken, er is namelijk een reiniging in gang gezet en dit blijft nog een periode doorwerken. Hoe lang deze periode duurt is per persoon ook weer verschillend.

Hoeveel behandelingen nodig zijn is afhankelijk van de aard van de klacht en het herstel ervan. Bij lichte/acute klachten kan een enkele behandeling al voldoende verlichting bieden. Chronische of klachten met een oorsprong uit het verleden hebben vaak wat meer behandelingen nodig. Het is dan aan te raden om binnen een korte periode enkele behandelingen te ondergaan, om een optimaal effect te bereiken. We overleggen dit samen.

Natuurlijk bepaal jij zelf wanneer het gewenste resultaat bereikt is, of wanneer je een nieuwe behandelsessie wilt plannen. De behandeling werkt vaak nog dagenlang door, zonder dat je er bewust van bent.

Manon heeft bij mij een reiki behandeling gedaan met klankschalen. Allereerst word je ontzettend lief door Manon ontvangen in haar prachtige praktijkruimte. Gelijk als je binnenkomt voel je die rust, wauw wat is dat een fijn gevoel. Dat gevoel ken ik helemaal niet. Het is een ruime praktijkruimte welke huiselijk is ingericht. Manon stelt je op je gemak en je mag plaatsnemen op de behandeltafel, er wordt nog een rustgevend muziekje aangezet en je bent eigenlijk al zenn en dan moet de behandeling nog beginnen.

Tijdens de reiki behandeling kwam er een rust over mij heen waardoor ik mij helemaal kon ontspannen. Gewoon even helemaal niks. De klankschalen zorgde nog voor een extra dimensie. Al met al een hele ‘n hele prettige ervaring waar ik zeker nog vaker gebruik van zal maken. Ik weet zeker dat Manon er bij mij voor kan gaan zorgen dat ik meer rust in m’n leven krijg en vaker aan mezelf ga denken.

Ellen (39 jaar)

De kracht van energie was voor mij onbekend, maar wat ben ik blij dat ik kennis heb mogen maken met Reiki. De behandeling bij Manon is erg prettig en je waant je even in een andere wereld. Volledige ontspanning en rust. Ik voel me energiek en fit!

Dion (30 jaar)

Hoeveel kost BMR therapie

Kosten

 • Reiki behandeling (45 minuten, behandeling 30 minuten): € 65,– Boek hier
 • Reiki behandeling uitgebreid met klankschaal, Reiki, koshi, edelstenen (60 minuten, 45 minuten behandeling): € 79,- Boek hier
 • Reiki behandeling op afstand 1e sessie incl. intake € 35,- Boek hier
 • Reiki behandeling op afstand vervolgsessies op hetzelfde thema € 25,- Boek hier
 • Reiki 1 cursus € 245,-
 • Reiki 2 cursus € 275,-

Indien gewenst kan de Reiki behandeling ook online plaatsvinden.

CADEAUBON

Als je het leuk vindt om iemand te verrassen met een origineel en ontspannen cadeau, dan is een cadeaubon van Zuiver & Puur een lief verwencadeau. In te zetten voor bijvoorbeeld een Reiki of klankschaalbehandeling.

Achterdijk 40a
5451 NN  Mill (Noord Brabant)

Mill ligt bij Uden (15 min), Boxmeer (15 min), Nijmegen (20 min), Oss (30 min)

Manon Van Bakel
06 27 11 74 53
info@zuiverenpuurpraktijk.nl

Zuiver & Puur, praktijk voor bewustzijn,
ontspanning en energie

Gratis e-book 'Stress de baas'

15 tips: Stress de baas, worden wie jij werkelijk bent

Je aanvraag is gelukt. Check je inbox voor het e-book