Stay positive….

Na de boodschap van gisteravond helemaal belangrijk. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de afgelopen dagen nadat duidelijk werd dat de lockdown nog wat langer ging duren best even wat minder in mijn hum was. Ik had last van baalgevoelens. En zat even niet lekker in mijn vel. Ik had juist uitgekeken naar die nieuwe studie en allerlei andere fijne plannen. Die nu dus even wat langer in de ijskast staan.

En natuurlijk wil je graag terug naar normaal. Naar de gezelligheid van vrienden om je heen, eens lekker uit je dak gaan op een feestje, heerlijk op vakantie gaan, en ga zo maar door. En dan heb ik het natuurlijk nog niet over het verdriet van alle ondernemers die nu zo getroffen worden of al het andere verdriet. Maar feit is dat dit nog wel even zal gaan duren. Hoe frustrerend ook.

De afgelopen maanden hebben mij juist geholpen door positief te blijven. Door te kijken wat wél kan! Door kansen te zien, waar ik anders geen tijd voor heb. En juist dat heeft mij vleugels gegeven. Heeft het opstarten van mijn bedrijf een boost gegeven. Maar ook de quality time met mijn gezin is heerlijk.

Dit is ook hét moment om even bij jezelf stil te staan. Ga die online cursus doen. Of begin eindelijk aan die verbouwing aan huis. Of….kies gewoon voor me-time. Even niets hoeven. Ook dat is kiezen voor jezelf en doet zoveel goed. Ga creatief aan de slag. En dan bedoel ik natuurlijk niet alleen dat je moet gaan tekenen of knutselen (mag natuurlijk ook) maar creatief met je brein. Want alles is mindset. Kijken naar wat er wél kan. Omdenken. En dan is er soms héél veel mogelijk. En brengt het je naar dingen waar je niet eerder aan gedacht hebt of van hebt durven dromen.

Kortom stay positive. Laat je lichtje schijnen. Choose to shine! En maak met elkaar het verschil. Zodat je straks met een positief gevoel naar de afgelopen periode terug kunt kijken. En kunt denken Yes! I did it!

Veel liefs, Manon

Meer berichten

Happy

Happy

Is de wereld anders bekijken. Met een positieve mindset. Genieten van de kleine dingen van het leven. Wist je dat je...