Hoe vaak stap jij uit je comfortzone?

Heel eerlijk? Ik heb heel veel jaren in mijn comfortzone geleefd. Natuurlijk was ik dol op nieuwe dingen en nieuwe ervaringen, maar dat bleef toch ook wel dichtbij het vertrouwde. Weinig risico. Maar dat vond ik ook wel prima.

Vele jaren bij dezelfde werkgever in dezelfde functie. Geen haar op mijn hoofd die er over dacht om een switch te maken. En al zeker niet als zelfstandig ondernemer. Want hé het was toch wel echt een van een de beste werkgevers van Nederland. En mijn baan was ook prima. Ik vond het wel prima zo.

En nog vind ik het een spannende stap. Het voor mezelf beginnen is voor mij al een grote stap uit mijn comfortzone. Maar voelt al heel goed. Ik doe het in stappen die voor mij goed voelen. Dus nu nog naast mijn parttime baan. En dat is okay.

Het geeft je zoveel meer

Ik merk dat ik juist nu ik uit mijn comfortzone stap er zoveel mooiere dingen gebeuren. Het gewoon te doen. Mijn hart te volgen. En er op te vertrouwen. En dat hoeft niet meteen groots. Maar dat kan met kleine stapjes. Juist iets doen waar je van tevoren tegenop ziet. Wel die presentatie voor de grote groep geven. Of juist die survivalrun waar je door de sloot moet waden en over allerlei obstakels heen moet klimmen.

Of iets héél anders. Ik ben bijvoorbeeld begonnen om (bijna) dagelijks extra vroeg op te staan. De wekker om 5.45 uur. Voor het ontbijt nog te sporten. En na een warme douche de kraan helemaal koud over me heen te laten stromen. Om zo super fit de dag in te gaan. Er ging een wereld voor me open!

De warme kant

Maar ook de stap naar Reiki was voor mij uit mijn comfortzone gaan. Als inkoper in de financiële wereld was de blauwe kant goed vertegenwoordigd. Maar Reiki liet me zien dat die warme kant, die altijd al in mij zat, er gewoon mag zijn. Dat juist die vrouwelijke touche wonderen doet. En dat je niet altijd stoer en sterk hoeft te zijn. Maar dat je ook open, eerlijk en kwetsbaar mag zijn. Dat was mijn grootste switch en geeft zo veel voldoening. En zo kom je er steeds beetje bij beetje achter waar je gelukkig van wordt. Welke kanten je nog meer in je hebt. Een prachtige reis als je er in durft te springen!

Wat ga jij doen om uit je comfortzone te komen?

Veel liefs, Manon

Meer berichten