Waar kun je Reiki allemaal voor gebruiken?

Zuiver en Puur praktijk Reiki cursus

Wisten jullie dat je Reiki op heel veel manieren kunt gebruiken? Niet alleen als behandeling, maar ook in je dagelijkse leven? Reiki is op ontzettend veel manieren in te zetten. En kan echt je leven verrijken.

Misschien ben je nog helemaal nieuw op Reiki gebied. Ben je benieuwd hoe het werkt, wat een Reiki behandeling is, welke mogelijkheden er zijn, etc. Ik vertel je daar graag meer over.

Wat is een Reiki behandeling?

Een Reiki behandeling is een hele prettige, liefdevolle en ontspannende behandeling. Bij Reiki werk je met universele energie. Dit is de energie die door het universum straalt. Dit klinkt heel zweverig en vaag misschien. Maar energie is er altijd al. Denk bijvoorbeeld aan een radio verbinding. Deze verbinding bevindt zich op een bepaalde frequentie. Als de radio op de verkeerde frequentie afgesteld is dan gaat hij ruizen en storen. Het geeft een vervelend geluid en gevoel. Waarna je vervolgens aan de knoppen draait om hem weer op de juiste frequentie te laten uitzenden.

Verstoringen van het lichaam oplossen met Reiki

Op dezelfde wijze werkt Reiki. In je lichaam, fysiek, mentaal en emotioneel niveau kunnen verstoringen zijn. Deze verstoringen kunnen voor ruis zorgen. Ruis dat jij en de mensen in je omgeving elkaar niet meer begrijpen, of ruis waardoor je bepaalde signalen van je lichaam mist, ruis waardoor je vergeet op tijd te ontspannen en rust te nemen. Kortom er kan heel veel ruis zijn waar je op een gegeven moment last van kunt krijgen.

Blokkades oplossen met Reiki

Hierdoor kunnen er op bepaalde punten in je lichaam blokkades ontstaan. En stroomt het niet meer lekker door. Je merkt vervolgens dat je niet meer lekker in je vel zit, dat je vermoeid raakt, te weinig energie hebt, etc. Kortom het loopt even niet lekker meer in je leven. Met Reiki kun je deze blokkades aanpakken. De Reiki Master kan de energie door middel van handoplegging naar de blokkades brengen. De energie stroomt vervolgens naar de plekken die behandeld mogen worden en zal daar haar werk doen.

Reiki op de 7 chakra niveau’s

Bij Reiki werken we op de 7 chakra niveaus. Een chakra is een belangrijk energiepunt. Ze bevinden zich op de verschillende niveaus in je lichaam. Ik zal ze hier kort beschrijven:

Het eerste chakra behandelen met Reiki

Het eerste chakra bevindt zich helemaal onderaan je lichaam. Dit wordt het wortel of stuitchakra genoemd. Alles wat zich vanaf je stuitje naar beneden bevindt, je benen, maar ook je voeten, hoort bij dit eerste chakra. Dit chakra zorgt voor je basisveiligheid. Je basisveiligheid is van toepassing op je gezin, familie, relatie, voeding, huisvesting, werk, financiën en gezondheid. Als op dit vlak iets aan de hand is, dan voel je jezelf het meest op je grondvesten schudden. Dit heeft heel veel impact. Hoe steviger en stabieler je op je benen staat, hoe fijner je jezelf zult voelen. Dit eerste chakra krijgt dan ook altijd veel aandacht bij een Reiki behandeling. We sluiten er ook altijd mee af.

Het tweede chakra behandelen met Reiki

Dit chakra bevindt zich in je onderbuik. Het staat ook wel voor je innerlijke kind. Veel van hetgeen je als kind mee ervaren en meegemaakt hebt ligt hier opgeslagen. Als er onverwerkte emoties zijn, komen deze vaak in dit chakra tot uiting. Het 2e chakra staat voor het uiten van je emoties, je contacten met andere mensen, de mate waarin je kunt genieten van het leven.

Het 3e chakra behandelen met Reiki

Het 3e chakra bevindt zich net boven je navel. Dit chakra heeft te maken met hoe je jezelf neer zet in jouw leven, jouw ego, hoe je handelt. Wat je doet als er iets vervelends in je leven gebeurt. Ga je het aan of vlucht je er voor weg? Dit kan natuurlijk per vlak verschillen.

Het 4e chakra behandelen met Reiki

Het 4e chakra bevindt zich bij je hart. Dit energiepunt staat voor de liefde. De liefde voor jezelf en de liefde van jou naar anderen.

Het 5e chakra behandelen met Reiki

Het 5e chakra bevindt zich bij je keel en heeft te maken met het uiten. Uit je jezelf als je iets dwars zit? Of houd je het voor je? Bewaar je liever de vrede dan dat je iets zegt? Kortom dit heeft te maken met hoe jij jouw gevoelens, emoties en gedachten uit. En of je met vertrouwen jouw waarheid uitspreekt. Heb je wel eens last van schouderpijn, nekpijn of hoofdpijn? Dan is de kans groot dat je jezelf niet altijd uit. De blokkade die hier vervolgens ontstaat zorgt er voor dat deze pijnklachten kunnen ontstaan.

Het 6e chakra behandelen met Reiki

Het 6e chakra wordt ook wel het voorhoofdchakra genoemd. Sommige mensen noemen het ’t derde oog omdat het zich net boven en tussen de wenkbrauwen bevindt. Dit heeft er mee te maken hoe jij jezelf, de ander en het leven beziet. Maar ook het geweten. Het geweten speelt een grote rol in het bewustzijn en de keuzes die je maakt. Maar ook of je veel piekert, je zorgen maakt, etc.

Het 7e chakra behandelen met Reiki

Het 7e chakra is het kruinchakra en die bevindt zich heel toepasselijk op je kruin. Dit is een van de belangrijkste chakra’s want deze zorgt er voor dat de energie optimaal door je lichaam kan stromen. Als dit chakra geblokkeerd is dan stromen de overige chakra’s ook minder goed door en raken deze vervolgens mogelijk geblokkeerd.

Chakra scan voordat de Reiki behandeling begint

Bij een Reiki behandeling start ik dan ook altijd met een chakra scan. We testen uit welke chakra’s in balans zijn en welke dit niet zijn. Zo kunnen we heel gericht met de blokkades aan de slag gaan.

Hoe gaat een ontspannende Reiki behandeling bij Zuiver en Puur in zijn werk?

Het intakegesprek bij aanvang van de Reiki behandeling

We starten altijd met een kort intakegesprek. Gaat het om een fijne ontspannende behandeling om tot rust te komen of heb je ook bepaalde klachten. We staan stil bij deze klachten om ze vervolgens in de behandeling mee te kunnen nemen.

Het begin van de Reiki behandeling

Vervolgens mag je met kleding aan op de behandeltafel plaats nemen. De meeste mensen kiezen er voor om op hun rug te liggen. Je krijgt een kussentje onder je hoofd en indien gewenst een kussen onder je knieën. En een dekentje over je heen. Als je heerlijk ontspannen ligt toets ik alle chakra’s. Vaak doe ik dit met de pendel. De pendel geeft aan welke chakra’s in balans zijn en welke geblokkeerd of uit balans zijn.

Extra ontspanning tijdens de Reiki behandeling

Mensen die dat prettig vinden krijgen een oogkussentje op hun ogen. Hierdoor kun je nog beter ontspannen, waardoor je beter in je lijf komt en de behandeling nog beter kunt ontvangen.

Handoplegging tijdens de Reiki behandeling

Als Reiki Master ben ik opgeleid om energie door mijn handen naar de blokkades te laten stromen. Dit doe ik door middel van handopleggingen. Jij zult merken dat het soms ineens heel warm aan voelt of dat je het heel erg door je lichaam voelt stromen. Mensen ervaren dit als heel erg prettig.

Bij blokkades bij het hart (bij de vrouw) of het stuitje houd ik mijn handen er ongeveer 5 a 10 cm boven. Deze plekken zijn mijn inziens te intiem om direct door handoplegging aan te raken en daarnaast stroomt de energie ook op deze wijze prima naar de plekken die het nodig hebben.

Afsluiting van de Reiki behandeling

Na afloop toets ik de chakra’s met de pendel. Ik check of ze weer in balans zijn en goed doorstromen. De los gekomen energie voer ik vervolgens af. Daarna mag je rustig bijkomen. Je voelt je vervolgens heel rustig en ontspannen. Veel mensen zijn erg onder de indruk van de ontspannenheid die ze ervaren. En geven aan dat ontspannen gevoel de dagen er na vast te kunnen houden. Reiki werkt de weken daarna ook ongemerkt door.

Echt een hele mooie en prachtige, liefdevolle behandeling. Ik vind het zelf ook heerlijk om een Reiki behandeling te ondergaan. Het is echt genieten. Daarna voel je je weer herboren.

Reiki in combinatie met edelstenen en klankschaal

Ik werk heel erg graag met edelstenen en de klankschaal. Een klankschaal werkt echt fantastisch in samenwerking met Reiki. Een klankschaal is een metalen of koperen schaal. Door het aanslaan met een klopper komt er een diepe trilling vrij. Met de klankschaal kun je de energie op een natuurlijke manier in beweging brengen. Super effectief bij blokkades. En daarnaast is het heel erg ontspannend.

De klankschalen tijdens een Reiki behandeling

Ik maak graag gebruik van verschillende klankschalen. Deze plaats ik op en om je heen. Ze kunnen op de chakra met de blokkade gezet worden. De klankschalen zijn verschillend in grote en als set bij elkaar uitgekozen. Ze hebben verschillende klanken en vullen elkaar mooi aan. Je kunt zowel een losse klankschaalsessie of een klankschaal met Reiki ondergaan.

Klankschaal in combinatie met Reiki

Het voordeel in combinatie met Reiki is dat je daarna nog extra liefdevolle energie toe kunt voegen. Het is echt een bommetje vol liefde en energie. Het versterkt elkaar op een prachtige wijze. Daarnaast maak ik veel gebruik van edelstenen. Bergkristal werkt heel fijn bij pijnlijke punten in het lichaam. Het zuivert. Rozenkwarts is liefdevol en verzachtend en werkt goed bij het hartchakra. En rode jaspis zorgt voor een goede aarding en zorgt voor extra ondersteuning bij het 1e chakra

Edelstenen in combinatie met Reiki

Deze combinatie van Reiki, klankschalen en edelstenen kun je bij Zuiver en Puur onder de noemer “uitgebreide behandeling” boeken. Vaak vul ik de sessie nog aan met de regenstick, ocean drum, koshi en andere fijne natuurlijke muziekinstrumenten. Ze dragen bij aan de ultieme beleving van ontspanning. Echt een absolute aanrader!

Wat is een Reiki behandeling op afstand?

Voor wie is een Reiki behandeling op afstand bedoelt?

Het is ook mogelijk om een Reiki sessie op afstand te ontvangen. Dit is bijvoorbeeld heel fijn voor mensen die niet naar de praktijk kunnen komen. Of voor kleine kinderen. Maar ook ter ondersteuning van een examen, operatie, bezoek aan de tandarts of wat dan ook waar je wel een stukje ondersteuning voor kunt gebruiken.

Hoe voelt een Reiki behandeling op afstand?

Het is heel bijzonder hoe mooi een behandeling op afstand werkt. Vooral gevoelige mensen voelen  het op het moment dat er op afstand aan hun “gewerkt” wordt. Je voelt het ineens stromen of een diepe warmte in bepaalde lichaamsdelen. Je voelt je rustiger worden of meer ontspannen.

Hoe werkt een Reiki afstandsbehandeling?

Bij een Reiki op afstand stemmen we vooraf af wat de klacht is en waar je tegenaan loopt. Vervolgens spreken we een datum en tijd af waarop ik jou op afstand zal behandelen. Het is heel belangrijk dat je op dat tijdstip ergens rustig zit of licht. Rustig tv kijken of een boekje lezen is geen probleem. Het gaat er om dat je niet aan het werk, sporten of auto rijden bent. Zodat je de behandeling op de juiste wijze kunt ontvangen en de ontspanning toe kunt laten.

Hoe kun je zelf Reiki geven?

Mocht je nu een enthousiast over Reiki zijn, dan is het natuurlijk ook fantastisch om zelf Reiki te kunnen geven. Je leert Reiki van een Reiki teacher door middel van speciale inwijdingen. Deze inwijdingen zorgen er voor dat jij de energie door kunt geven.

Wat is Reiki 1?

Reiki 1 is gericht op het fysieke niveau. Je leert hoe je lichamelijke klachten bij jezelf maar ook bij een ander kunt behandelen. Tijdens de Reiki dag ontvang je deze inwijdingen. Vervolgens ga je jezelf dagelijks gedurende 3 weken Reiki geven. Door dit te doen gaat de energie stromen en wordt deze steeds krachtiger. Het heeft echt even tijd nodig voordat de energie voldoende op gang gekomen is. Je zult merken dat hoe vaker je het toepast, hoe sterker en krachtiger het wordt. Na ongeveer 3 weken is er nog een terugkom ochtend of middag.

Wat houdt een Reiki 2 cursus in?

Tijdens de Reiki 2 cursus ga je verder de verdieping in. Het mentale en emotionele niveau staan centraal. Je leert vanuit je intuïtie te behandelen. En het werkt in op de dieper liggende niveaus: weggestopte pijn in je onderbewuste, angsten of alle andere dieper liggende oorzaken die je nog mag helen.

In de Reiki 2 cursus krijg je wederom een aantal inwijdingen. En daarnaast leer je een 3-tal symbolen. Deze symbolen kun je tijdens jouw behandelingen inzetten. En versterken en bekrachtigen hetgeen er in gang gezet moet worden. Daarnaast leer je om mensen op afstand te kunnen behandelen.

De energie zal nog krachtiger zijn dan met Reiki 1. Het is heel bijzonder om te ervaren.

Wanneer ben je toe aan Reiki 3?

Als je Reiki wilt blijven toepassen in je dagelijkse leven en minimaal een jaar met Reiki 2 aan de slag bent kun je Reiki 3a, de Mastercursus behalen. Je leert een 4e symbool. En je kunt daarna op alle holistische niveaus een Reiki behandeling geven. De energie en kracht die daarna door gegeven kan worden is nog intenser. Als je zelf ook Reiki trainer wilt worden, dan kun je de Reiki 3B gaan volgen. Deze komt na 3A. Reiki 3B is echter een uitgebreid traject. Het is de bedoeling dat je dan nog dieper met jezelf aan de slag gaat. Met jouw blokkades en alles wat jou niet meer dient. Om zodoende ook als trainer een transformatie te ondergaan.

Reiki bij paard

Kun je Reiki ook aan dieren geven?

Jazeker kan dit. Dieren staan juist heel erg open voor energie. Zij zitten niet in hun hoofd zoals wij dat wel vaak zitten. Maar leven op hun intuïtie en vanuit hun hart. Geef Reiki als extra ontspanning of om een hersteltraject te ondersteunen. Het werkt ook heel erg goed bij nieuwe dieren in een gezin. Je kunt door het geven van Reiki zorgen dat ze rustiger worden. Dat ze sneller vertrouwd raken. Het zorgt dat ze een mooie vertrouwensband met je opbouwen. Dieren vinden het vaak heerlijk om Reiki te krijgen.

Bij mij bestaat een Reiki voor dieren cursus uit de Reiki 1 cursus met daarna een verdiepingsdag voor dieren. Door het volgen van de Reiki 1 cursus zorgen we er voor dat de energie bij jou gaat stromen. Zo gauw het goed stroomt kun je aan de slag om het aan anderen, en dus ook aan dieren, door te geven. Tijdens de verdiepingsdag staan we stil bij de chakra’s van dieren en ga je ook op ze oefenen. Je gaat daarna naar huis met alle tools om thuis met je eigen dieren aan de slag te kunnen gaan. Ook hier geldt, hoe meer je oefent, hoe krachtiger de energie zal worden.

Wat kun je nog meer met Reiki doen?

Je kunt Reiki voor nog veel meer dingen gebruiken. Zo kun je een ruimte reinigen, je eten zegenen, op je planten om ze beter te laten groeien, op je telefoon om het gesprek een goede wending te geven. Je gebruikt hiervoor de symbolen van Reiki 2 en de bijbehorende mantra’s.

 Reiki om een ruimte te reinigen

Als er veel mensen in je huis geweest zijn die ieder hun eigen (soms zware) energie met zich meebrengen dan kan het fijn zijn om je huis energetisch te reinigen. Zowiezo doe ik dit na iedere behandeling. De los gekomen energie wordt dan uit de praktijkruimte gefilterd. En de volgende cliënt komt niet in de energie van de vorige. Wel zo prettig voor iedereen.

Je kunt de ruimte reinigen en opladen door 2 Reiki symbolen van Reiki 2 in te zetten. Vergeet dan niet om 3x de bijbehorende mantra te noemen. De symbolen kun je het beste in elke hoek van de betreffende ruimte plaatsen. Daarna is de ruimte energetisch geschoond en opgeladen met frisse energie.

Reiki om je eten te zegenen

Als je toxines uit je eten wilt halen, teken je het kracht symbool van Reiki 2 boven het voedsel.

Zijn er nog vragen over Reiki behandelingen of cursussen?

Ik hoop dat ik je een goed beeld heb kunnen geven wat Reiki inhoudt. Mocht je meer willen weten of een afspraak voor een behandeling of Reiki cursus willen plannen, neem dan contact met mij op. Ik help je graag.

Veel liefs, Manon

Meer berichten